Cheesecake - glutenfri om man vill
Häromdagen bakade jag en god cheesecake som jag gjorde glutenfri. Väldigt enkelt och väldigt gott! För er som vill testa så kommer receptet här. Använd gärna en form med avtagbar kant, 20-30 cm i diameter. 8 portioner. 30 min + 3 tim.
4 ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl grädde
6 digestivekex (finns som glutenfritt, Semper)
Smula kexen i botten på formen. Skilj på äggulor och äggvitor och lägg dem i varsin skål.
Vispa äggulorna med sockret och vaniljsockret. Mosa osten och blanda i.
Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i blandningen.
Vispa till sist äggvitan till hårt skum och vänd den ännu försiktigare ner i blandingen så att luften inte går ur smeten.
Häll smeten i formen och smula eventuellt över mer kex. Ställ in i frysen i minst tre timmar och ta ut den ca 30 min innan servering. Ha gärna på bär vid servering.
Lite trist kvalié på bilden. Tagen i dåligt ljus med mobilen. På toppen är blåbär och hallon.
Mums, ska skriva ut det inlägget :)
Kram
Åh vad gott!
Mmmmmm, det där lät gott! Ska pröva mig på gl.fria semlor i helgen, men nästa helg ändå blir det denna recept! =)
Puss o kram /your greatest blogfan ;)
Hoppas att ni haft en toppen helg!
Kram
jättefin blogg... Men är du sjuk.. har du fått dina provsvar?... :/
Kram!
Ville kika in och önska trevlig start på nya månaden men jag ser att du varit lite frånvarande :-( Hoppas allt är bra med er? blir lite orolig ju :-(
kram
Oh så gott!