Uppskattning

Eftersom jag jobbar på barnakuten träffar jag ständigt sjuka barn med jobbiga sjukdomar. Det kan vara allt från förkylningsastma till cancer till vattenskalle. Jag tänker ofta på hur lyckligt lottad jag är som har ett friskt barn och hur mycket jag hoppas på att han kommer att förbli en frisk pojke. Jag älskar honom så otroligt mycket.

Igår kväll hade vi två vänner över på besök. Det blev god middag och kortspel. Det är så trevligt med såna små tillställningar! Nu när Emil dessutom sover så bra så känner jag mig mer avslappnad och blir inte lika stressad över att jag måste komma i säng i tid.

Nu är det dax att sova. Jag har jobbat ikväll och ska vara på jobbet imorn kl 7 och klockan är över 23 nu... Killarna sover hos Peters mamma. Rätt skönt att slippa smyga på morgonen för att inte väcka dem, men jag hoppas att jag överhuvudtaget kommer somna ikväll för grannarna ovanför verkar ha fest... :S Tyvärr låter det ofta mycket om dem... :(

Premiär på Öppna förskolan i Sjöstaden

God förmiddag. En halvt utslagen Emil sover i vagnen i hallen efter att hela lilla familjen varit på öppna förskolan för första gången i Hammarby sjöstad. Jag var på öppna förskolan med Emil med mammagruppen när han var 4 månader, men det var ju inte så spännande för han var så liten.

Förmiddagen började med sång och sen fick alla barn leka. Emil var väldigt fascinerad av alla barn och alla leksaker. Favoriten var rutschkanan :)

Ikväll väntas jobb. Imorn kväll däremot, blir det roligare. Då kommer två vänner över och vi ska ha trevlig middag och kortspelskväll. Alltid lika skoj!

Snön fortsätter att falla. Lite bökigt när man är ute med vagnen, men skönt att det blir ljusare på kvällarna, speciellt nu när det blir mörkt så tidigt.

Goda nyheter!

Jag har gått och väntat en vecka på att ambulansen ska höra av sig och förhoppningsvis berätta att jag fått jobbet. Det drog ut så mycket på tiden att jag började bli orolig att jag inte skulle få jobbet. Men så idag ringde hon och berättade att jag fick jobbet! Introduktionsutbildningen är 10 veckor och börjar i April. Därefter har jag ett sommarvik som förhoppningsvis blir förlängt. En rejäl löneökning fick jag också. Inte helt fel! :)

Det var riktigt ruggigt att åka till jobbet idag i snöovädret. Det tyckte även patienterna som föredrog att stanna hemma :D

På lördag kommer min pappa hem från sin 2 månader långa Thailandresa. Helgen därefter är det tänkt att han ska hjälpa oss att tapetsera om i sovrummet. Det blir skoj! Eller snarare fint...

Så här fina var jag och Peter på cocktailpartyt ;)

Familjesim

I Fredags var jag, Emil och Emelie på familjesim. Väldigt roligt för oss alla tre! Vi badade i 45 och busade och plaskade järnet :) Emil fick visa upp hur duktig han var på att dyka.


Därefter blev det gott fika hemma, innan Emelie hade tid hos frisören i Sjöstaden. Hon blev jättegin! :)



På lördagskvällen var jag och Peter på cocktailparty. Jättetrevligt verkligen, men tyvärr började jag jobba kl 07 dagen efter så jag fick åka hem tidigt. Jossan och mamma var barnvakter och skulle lägga honom för första gången. Jossan gjorde ett jättebra jobb och Emil somnade på stört och sov hela natten :) Duktig syster!



Bilden tagen med min iPhone, lite taskigt kvalité... Fler bilder kommer snart när jag orkar föra över från kameran.

Nu blir det fortsatt mys med mina systrar :) 

Tröööttt

Hej!

Igår och idag har jag jobbat 7-15. Ett vanligt arbetspass, men dock väldigt stressiga sådana. Både igår och idag har jag tänkt fixa här hemma efter jobbet (blir ju aldrig klara med uppackningen), men igår däckade jag i sackosäcken framför tv:n och orkade inte ens laga middag. I kväll har jag mest suttit på golvet med Emil och knappt orkat resa mig. Nu är klockan inte ens nio och jag har redan lagt mig. Hoppas jag inte börjar bli sjuk, utan att jag bara har trötta dagar.

I natt kl 01 blev jag väckt av att grannen ovanför höll på att hamra. Väldigt irriterande eftersom jag sov så skönt och dessutom skulle klockan ringa 05.30 så jag ville ha all sömn jag kunde få. Det höll på ett tag, men sen var det tyst resten av natten. Tur för dem!

Imorn jag är ledig och har en trevlig dag att se fram emot. Det blir en sväng igen till IKEA och sen ska syster Emelie följa med på familjesim där vi har babysim. Det är fri-sim eller vad man ska kalla det för. De som går på babysim får komma dit med familjen och bada. Det ska bli jättekul!

Mycket text, lite bilder. Så är det ibland :)

Skön ensam-hemma-kväll

Hej!

Igår var det städ och plock för nästan hela slanten. Som tur var fick jag ett trevligt avbrott för att träffa bästaste Moa. Vi tog en promenad till Sickla köpkvarter och fika gott i Dieselverkstan. Vi åt gott och onyttigt! :)

Citron- och marängpaj. Supergott!


Emil och Peter har åkt iväg till Norrtälje och kommer hem imorn. Tyvärr får jag inte njuta av en ostörd sovmorgon imorn för jag börjar jobba kl. 07. Efter jobbet passade jag på att ta ett spontanbesök hos frissan. Vad mycket bättre det blev! Jag har ju så tunnt hår så det är svårt att ha en fin vardagsfrisyr. Det blev axellångt och lugg. Nöjd!

När man loggar in på bloggen så kan man se de mest lästa bloggarna osv och då fastnade min blick på ett speciellt bloggnamn: 14 år och gravid. Herregud tänkte jag först. Hon är ju lika gammal som min syster Emelie! Emelie och Josefin, snälla håll er ifrån killar ett tag till!

Jag har laddat upp med lite godis, chips och läsk inför kvällen. Den sa spenderas framför skolböckerna :)

Emil igen

Jag vet att det är mycket Emil i denna blogg, men han är ju så fin! ;) Denna bild tog Peters bror David med sin nya fina kamera. Åh, jag vill så gärna ha en ny kamera... Men pengar är inget vi har i överflöd just nu tyvärr. Kanske nästa höst när både jag och Peter jobbar. God natt!


Babysim

Idag gick det väldigt bra på babysim. Inte en enda kallsup vid nåt av dyken. Emil har verkligen börjat förstå när det är dax att hålla andan. Skoj! Idag fick de öva att simma med flytkorvar :)



Det blev en heldag ute idag. Direkt efter simmet åkte vi till IKEA. Emil skötte sig exemplariskt. Därefter förflyttade vi oss till Barkarby Outlet för att leta jacka till Peter, men dessvärre utan framgång. På vägen hem hamnade vi värsta rusningstrafiken och Emil var hungrig och ledsen så vi fick ta en avstickare till Solna centrum där Emil fick leka på bibliotekets lekhörna och sedan käka middag.

Hela familjen var trötta när vi äntligen kom hem vid 19-tiden. Till middag blev det (från Linas matkasse) pumpasoppa. Vegetarisk soppa med bönor, jättegott! Rekommenderar verkligen om man tycker om soppa, vilket passa fint i detta höst-/vinterrusk.

Full rulle idag

Idag är jag ledig. Jag tycker det är lite extra skönt att vara ledig på måndagar när alla andra jobbar sin första arbetsdag för veckan :P Det var min tur att gå upp med Emil idag, men det är inte särskilt jobbigt längre för han sover till halv åtta nu för tiden :)

Det stora för dagen är babysim, som vanligt på måndagar. Vi har fått låna en undervattensvideokamera av Emils farbror. Ska bli väldigt skoj att filma Emil under vattnet! Hoppas man kan ta vanliga stillbilder med den också.

Därefter blir det en tur till Barkarby Outlet för att leta jacka till Peter och när vi ändå är där blir det ett besök på IKEA också. Behöver lite småsaker till nya lägenheten som skohylla och annat mindre spännande. Därefter blir det städning av nya lägenheten för hela slanten. Dammsugaren har varit i Årsta fram tills igår, men nu är vi klara med flyttstädningen och tog äntligen hem dammsugaren igår.

Dagen avslutas nog med plugg. Förhoppningsvis kan vi komma igång med intervjuerna på studien nästa vecka.

Hoppas ni har en bra dag, trots regnet.

Bästa papporna, men även grattis EMIL

Som alla andra vill jag gratta min pappa på farsdag idag :) Tyvärr är han inte i Sverige så att jag och Emil kunde åka dit och fika och mysa. Istället blev det en tur till Peters pappa. Men det största av allt idag är ju att det är Peters första farsdag!



Dessutom är det världens bästa EMILs namnsdag idag :)



Igår kväll hade jag, Moa och hennes kompis Veronika en liten tjejkväll med gott vin och en massa tjejsnack. Efter att jag slutade jobbet (21:15) tog jag mig till Mariatorget där tjejerna redan hade börjat. Tyvärr var jag lite trött efter att både ha gått upp med Emil på morgonen och jobbat hela kvällen, så orkade jag inte följa med dem ut sen vid halv ett :P Men trevligt var det! Så trevligt att träffa Moa utan våra små också.

Nu blir det plugg resten av kvällen :)


Sköna Sverige (nä inte höstrusket)

Det blir verkligen inte mycket tid över till bloggen. Men nu jobbar jag bara två veckor till och sen är jag mammaledig i  fyra månader till! Tänk så lyxigt vi har det här i Sverige. Vi tar det som en självklarhet att vara hemma med våra barn och få betalt, men i de flesta delarna av världen är det nästan oförskämd lyx.
Jag hoppas att vi dessutom kommer ha hunnit städa bort alla flyttkartonger till dess så att man slipper håller på med sånt tråkigt. Sen blir det mer över till blogg och fina bilder! :) (Och plugg så klart)

Veckorna går snabbt. Denna vecka har vi hunnit med (förutom plugg, flytt och jobb) läkarkontroll på bvc som gick bra, ögonkoll på S:t Erik för att se om Emil har dålig syn (det hade han inte!), seminarium i skolan och beställning av tvättmaskin. Tvättstuga är bra, men inte så smidigt när man är ensam med Emil.

Börjar längta tills vår soffa kommer. Nu delar jag och Peter på sackosäcken vi har :) Men å andra sidan har det inte blivit så mycket tid över till tv-tittande nu, men snart är vi nog klara med flytttråket och dessutom inget mer jobb för mig.

Hoppas du får en skön helg! Själv jobbar jag :)

På tu man hand

Det blir inte så mycket tid över till blogg när man flyttar och jobbar och tar hand om barn :P Men nu får jag äntligen sitta ner lite och bara ta det lugnt.

Tidigare i veckan var Moa och lilla Charlie över till nya lägenheten. Efter lite bus här hemma gick vi en mysig promenad och åt lunch på ett lugnt café. Mycket god Hälsotallrik blev det, med en chai att ta med :)



Emil har fått premiärbada i badkaret. Det tyckte han var toppen! Det blev mycket plaskande. I Årsta hade vi inget badkar, så det blev duschar för honom då.



Helgen har varit toppen. I lördags (igår) sov Emil hos sin farmor för första gången. Även första gången han sover borta från både mig och Peter. Lite nervöst var det ju, men det hade gått prima :) Jag och Peter fick på tu man hand gå på libanesisk restaurang, Tabbouli, på Kungsholmen, följt av bio vid Stureplan. Maten på Tabbouli är helt fantastisk. Vi beställde 16 smårätter och man åt så man nästan rullade därifrån.

Filmen vi såg heter Du kommer möta en lång mörk främling. En dramafilm full med intriger. Speciell, men bra! Märkligt slut. Kanske kommer det en tvåa... :)

Det bästa med att få vara ensamma är att få sova ut på morgonen och vakna utsövd. Att få ligga och dra sig på morgonen TILLSAMMANS utan att en av oss måste gå upp med Emil. Underbart!

Men så mysigt det var när jag fick träffa Emil idag igen :)


Sovit som en drottning!

De tre senaste nätterna har varit kanonbra med Emil. Har inte sovit så mycket sen han föddes! Jag tror jag ser ljuset i tunneln :)

Dessutom har vi sovit i vår splitternya säng i natt och den var himmelsk :) Idag väntar fortsatt uppackning och rensning av gammal skrot som ska bort.

Kanske får jag träffa min kära vän Moa också om jag har tur ;)

Känslig dag

Vissa dagar är man mer känslig än andra dagar. Det är nog generellt för alla människor. Idag hade jag en sån dag. Har jobbat kväll idag och det började med att jag var väldigt osugen på att jobba. Även de enklaste sakerna kändes jobbiga. Så kom ett larm. En liten kille som var lika gammal som Emil. Hade krampat och fått så mycket kramplösande och lugnande medicin att man nästan slagit ut hans egen andning och behövde hjälp för att andas. Helt slapp och livlös i kroppen.

Jag brukar inte bli så personlig och känslosam på larm, men just idag blev jag det. Såg framför mig Emil ligga där och att det var jag som var den ledsna mamman som tittade på när 6 personer ryckte och slet och stoppade nålar i min lilla pojke... Flera gånger var jag tvungen att vända mig om för att trycka bort tårarna som var påväg och ta några djupa andetag, för att sedan jobba vidare.

Det här är mitt jobb. Otroligt givande. Men man är ju inte mer än människa. Pojken återhämtade sig aldrig helt hos oss och fick åka vidare. Det var skönt att komma hem och se Emil sova lugnt i sin säng :)

Mitt i flytten

Oj vad det är mycket som ska fixas när man flyttar. Var ska man göra av allt? Dessutom jobbar jag mycket nu så jag hinner inte vara hemma och hjälpa till så mycket och det är svårt för Peter att få saker gjort när Emil ska krypa omkring och klättra på allt :P

Emil fick sova i eget rum redan första natten här. Det gick super bra! Han vaknade bara en gång och var ledsen och sov i 11-12 timmar den natten. Andra natten gick ännu bättre! Då sov han först 9,5 timmar och sen somna han om (!) och sov två timmar till. Underbart! Hoppas det håller i sig.

Nu väntar vi på att nya säng ska komma med hemleverans. Har sovit på luftmadrass i två nätter. Ska bli jättetrevligt med ny och skön säng.

Snart dax att åka iväg och ta hand om Stockholms sjuka barn, men först bjuder jag på några söta bilder.


Nej, det är ingen finne. Det är sviterna efter det besvärliga TBC-vaccinet.



Gott med morot :)

RSS 2.0