Mellandag

Julen är över för i år. Helgen har varit bra och den firades som sagt i Norrtälje hos Peters mormor. Emil gillade granen och alla kulor (av plast som tur var) och likaså den lilla tomten med lyktan som stod bredvid :)

När tomten kom var Emil mest förvånad. Satt tyst och tittade men tog glatt emot sina (säkert 15) paket. Vi var där i två nätter och jag måste erkänna att det var rätt skönt att komma hem. Mest för att jag längtade efter att få ordning på Emils rutiner. Det är många kockar som vill vara med och "bestämma" när man är iväg :P

Sitter tyvärr vid fel dator för att kunna dela med mig av de fina bilder som togs. Lovar att det snart kommer!

Nu ska jag och Jossan spela lite spel. Peter jobbar natt, så han får inte vara med... :P

För första gången på flera månader av tunga utgifter och dubbel boendekostnad har jag äntligen fått lite pengar över och unnat mig lite fint på mellandagsrean :D

Dan för doppardan

Det har varit en stillsam förmiddag. Har väntat på att Emil ska "sova förmiddag" så att vi sedan kan bege oss till Sickla för att ordna det sista. Självklart somnade han mycket senare än han brukar :P Men nu har han äntligen somnat och jag har lite tid för mig själv.

I morgon bär det av till Norrtälje för att fira jul hos Peters mormor. Det ska bli väldigt trevligt och mysigt. Hoppas bara att snön inte ställer till det allt för mycket för oss, men som tur är, är det inte så långt till Norrtälje.

Peter är ledig hela julhelgen, det är lyxigt! :)

Dax att röja undan lite här hemma innan lillskrutten vaknar.

GOD JUL!

Lussekatter och glögg

Lussekatterna blev succé! Jag som aldrig varit bra i köket, varken i bak eller matlagning, lyckades tillsammans med syster Emelie göra de godaste lussekatterna! :) Grymt! Alla 30 katter gick åt.


Glöggkvällen var jättetrevlig, men tyvärr fick alla MINA kompisar förhinder och ingen kunde komma. Det blev bara Peters vänner. Men hans vänner är ju mina vänner. Men jag hade önskat att några av mina hade kommit iaf... :)

Emil hade såklart sin tomtedräkt på sig



Idag är det dan före dan före doppardan. Jag och Emil tog en sväng till Sachsska barnsjukhuset för att hälsa på en vän vän vars dotter fått kramper :( Verkar vara nån form av barnepilepsi. Inte kul. Men nu mådde hon bra i alla fall och var sig själv. Som bonus fick jag hälsa på mina trevliga kollegor också :)

Imorn ska jag fixa den sista julklappen. Halva är inhandlad, men måste ordna den andra. Sen är allt klart inför fredagens härliga firande :)

Uppdatering

Hej!

Nu var det ett par dagar sen. Vet egentligen inte om det hänt så mycket spännande sen jag fyllde år, men vi har i alla fall fått vårt sovrum tapetserat och det blev kanonbra! Lite old style, men ändå modernt. Tapeten är vit, men med blått skimmer, eller jag vad ska säga. Riktigt stilfull!


Dessa fina blommor fick jag av Peter på födelsedagen. De luktar verkligen underbart!


Och så några bilder på guldklimpen ;)

Gosgosgos :)



Skor är ju alltid spännande :)


Idag blir det fix, städ och handling inför morgondagen glögg. Jag, SANDRA, ska försöka mig på att BAKA. Håll tummarna för mig!


Närmre 30 än 20

Ja, nu är det ett faktum. Jag är närmare 30 år än 20. Men vad gör det? Jag känner mig inte särskilt gammal. Jag är 26 år, har en underbar pojkvän, en frisk son, utbildning, fast jobb, bil, bra boende, jag har rest och pluggat utomlands... Vad mer ska jag ha hunnit med under mina 26 år? Jag är NÖJD :)

Födelsedagen igår började underbart med sovmorgon. Sen kom Peter och Emil in vid 10 och sjöng (eller ja, Peter sjöng iaf). Därefter somnade Emil sött i min famn i sängen och vi myste i en hel timme medan Peter fixade härlig frulle. Present hade jag fått i förskott, ett par snygga varma vinterstövlar. På dagen D fick jag fina rosor och en fet godispåse :) Jag är ju gottgris nr 1...

Lite besök av familj fick vi och det bjöds på gott fika, tårta och underbar middag.

Idag får vi omtapetserat i sovrummet! Skulle egentligen ha tagit en före-bild så att ni kunde få se hur det såg ut innan. En tråkig randig tapet var det. Nu blir det är vit tapet med vita blommor. Det blir nog toppen!

Lille skrutten börjar äntligen bil frisk. Efter en vecka med feber och diarré återstår nu "bara" snor och hosta.

Ha nu en bra och snöig dag!

Duktig bebis!

Eller bebis och bebis. Han blir ju faktiskt 1 om två veckor. Redan 1 år. Det är ju knasigt! Min lilla fina kille. Men nu till saken! Idag tog han sina första steg! Hela tre steg. Jag tror inte han var medveten egentligen om vad som händer. Han bara gjorde det :) Det dröjer säkert ett tag innan han går igen, men nånstans måste man ju börja.

Imorn är en speciell dag. En dag jag ser fram emot ;)

Är jag tråkig?

December är en ganksa hetsig månad fullt med massa "måsten". Städas, bakas, pyntas, handla juklappar, fixa massa mat, Lucia, glöggas, fyllas år (hihi)... Mycket av detta är väldigt trevlig, men jag tycker det blir för mycket med all julstress. På ett sätt tycker jag det är lite skönt att Emil inte går på förskola än så behöver man inte stressa upp sig över lucia-firande osv. Men det är säkert jättekul den dagen det är dags. Och att handla på helgerna... usch nej. Alla galna människor överallt. Jag kanske är tråkig som helst vill ha det lugnt, men tycker inte om julstress.

Men glöggtillställningar är helt ok :)



Lediga lokaler

Det finns några ledig lokaler i Hammarby sjöstad. Ganska fina lokaler faktiskt. Stooora fönster och två våningar, men öppet emellan dem. Inte för stora heller. Blir lite sugen på att starta nåt eget och ha kontor där. Kanske öppna ett mini-spa, nån liten smyckesverkstad/butik, en fotostudio... Jag det finns många tankar, men det får nog förbli fantasier :) Nu ska jag ju lära mig att ta hand om sjuklingar i ambulansen :)


Sjuklig dag

Emil har fått tillbaka febern och är fortfarande magsjuk. Även Peter har blivit dålig. Sjuk man + sjuk son = 4 timmars sömn. Bara att bita ihop. Ingen bio blev det heller för Jossan är FORTFARANDE sjuk. Själv mår jag bra! :)

Imorn blir det en sväng till skolan för mig för att gå igen vår pilotstudie. Sen är det bara att köra igång ordentligt med intervjuerna, hoppas vi hinner klart innan jul!

Våren ska bli så spännande! Praktik på förlossning, narkos och ambulans. Förlossningen ska nästan bli mest spännande! Ska bli väldigt roligt att få hjälpa bebisar till världen.

Lilla Emil bara några timmar gammal

Babysim

Babysim är slut för den här gången. Hade gärna gått på fortsättningen i vår, men tyvärr har vi fullt upp med jobb, skola och praktik, så det kommer inte finnas någon tid över. Förhoppningsvis kan vi fortsätta till hösten nästa år.


Trött-period igen

Nu är jag åter i en sån period då jag är trött och vill sova jämt. Är ju lite förkyld, men det är inget ovanligt för mig så jag tror inte jag kan skylla tröttheten på det. Emil sover hyffsat gott fortfarande så honom kan jag inte heller skylla på. Det är väl helt enkelt en sån period nu bara.

I morgon ska jag och mina systrar göra ett tredje försök att komma iväg på bio och se den nya Harry Potter-filmen. Jossan har varit sjuk i evigheter. Emils feber har gått över, men nu har han varit magsjuk i tre dagar. Dock är han pigg och på bra humör.



AVATAR

Bättre sent än aldrig. Igår såg jag och Peter på Avatar. Peter såg den på 3D-bio förut, men jag kom aldrig iväg. En jättebra film! Snyggt gjort och de lyckades verkligen fånga tittaren. Kände verkligen med befolkningen på planeten och man ville bara bli en av dem. Fick mig även att tänka efter hur grym människan är för få som hon vill. Vi skulle säkert göra så... Vi har ju gjort så mot vår egen planet.

Sevärd film som borde ses av den som inte sett den!


Äntligen tagit tag i det

Jag har ju haft ett tvärt-om-problem. Gick ner i vikt de första månaderna under graviditeten och gick ner igen efter förlossningen. Jag som alltid varit vältränad och haft mycket muckler, är numera svag, otränad och spinkig. Väger ca 54 kg och är 170 cm. Trivs inte! Dessutom har min rumpa bara pooof! Med denna kropp skulle jag aldrig klara av jobbet på ambulansen (utan att få massa skador).

Idag fick jag röven ur vagnen och tog kontakt med en personlig tränare. Jag har lite olika mål med träningen, men huvudmålet är att träna upp mig så att jag klarar av ambulansjobbet som börjar i april. Så här mycket väger grejerna i ambulansen:
Bår: 20 kg
Människa: 70 kg
Syrgasväska: 14 kg
Läkemedelsväska: 8 kg.
Dessutom måste man vara beredd på att bära personer upp och ner för flera trappor, i terräng, i snövallar, i vatten... ja, ni förstår.

Fler mål är att få tillbaka min snygga rumpa, träna till snygga ben och lite lätta rutor på magen och förbättra min hållning. Jag tycker det är SNYGGT med muskler på tjejer. Alltså inte som bodybuiders, men lite lagom :) Innan graviditeten vägde jag 58-59 kg och när jag tävlade i ju-jutsu vägde jag ca 60 kg. Målvikten nu är nånstans mellan 57-59. Gärna mer om det går, men det ska vara realistiskt också och jag vill ju inte bo på gymmet.

Hehe undrar hur många av er som orkar läsa även denna sista mening :P Bjuder på en fin bild från Thailand 2008

Vill skapa!

Jag har alltid varit kreativ av mig. Tycker om att skapa saker. Ett tag höll jag på med luffarslöjd. En tillverkningsteknik av olika sorters metalltråd som tex koppar- och mässingtråd. Man kan göra massa fina saker som t.ex. krokar, äggkoppar, ljusstakar, skålar, figurer... allt möjligt.
  


Hade även en period då jag broderade mycket, sydde en del och gjorde smycken. Det jag skulle vilja göra nu är egna smycken med bokstavsstansering. Jag har själv köpt ett sånt halsband, men skulle gärna vilja lära mig göra egna. Vet bara inte var jag får tag på verktyg för att kunna stansa själv..?


Detta smycke köpte jag när jag var gravid. Det finns text på alla fyra sidor.

Skulle gärna vilja göra t.ex:




Ett projekt som kanske kan bli av när skolan är slut :)

Ny vecka

En ny vecka har dragit igång. Jag och Peter har äntligen fått godkänt på vår projektplan inför magisteruppsatsen och ska börja med att göra en pilotstudie, förhoppningsvis denna vecka.

På förmiddagen blev det en tur till öppna förskolan. Tyvärr hann vi inte dit till sångsamligen. Emil tycker det är skoj med alla andra barn och andra spännande leksaker. Efteråt var han helt slut och somnade i vagnen. Jag passade på att ta en skön vinterpromenad medan snöflingorna sakta virvlade ner.

Vackra Hammarby sjöstad. Södermalm till vänster i den nedre bilden.

När vi kom hem upptäckte jag att Emil har feber. Trots det är han relativt opåverkad och busar. När mamma inte ser gäller det att passa på att busa...




För ett par veckor sen fick vi vår efterlängtade soffa. Är så nöjd med den! Den inhandlades på EM och man fick själv knåpa ihop olika delar. 3,5 sits med schäslong. Så här blev den:

Japp, det är Barbaflink som sitter på kanten ;)

Ingen bio idag :(

Idag mår jag mycket bättre. Skönt! Trodde jag skulle bli ordentligt sjuk, men efter att ha sovit 10 timmar i natt så lyckades min kropp kurera sig. Min pappa kom hit på besök idag efter att ha varit i Thailand i nästan två månader. Emil var på bra humör och var inte rädd för honom :)

Jag och mina systrar hade tänkt gå och se den nya Harry Potter-filmen idag, men tyvärr mådde Jossan inte bra idag så vi får skjuta på det lite.

Det blir istället en lugn hemmakväll med lite plugg förhoppningsvis. Inte så skoj kanske, men det måste göras om vi ska bli klara med denna dumma uppsats nån gång.

Typiskt...

I natt sov syster Josefin över här. Vi hade en mysig kväll igår i soffan framför Idol. Tyvärr mådde Jossan inte så bra och hade ont i huvuet, ont i halsen och var lite hostig. Själv började jag bli snorig och vaknade flera gånger under natten för att jag var så täppt i näsan. Peter jobbade natt.

När jag vaknade 8:22 (!) av att Emil snackade i sin säng mådde jag verkligen pyton. Och TRÖTT var jag också. Som tur var var Emil på gott humör och kunde roa sig själv lite. Efter ett tag somnade både han och jag i soffan :) Händer i princip aldrig att han somnar i soffan så jag njöt till fullo och tyckte det var såå mysigt!

Först somnade han i min famn med snutten över ansiktet. Sen la jag honom i soffan och la min bredvid. Underbart!




Trist att vi mådde dåligt båda två för vi hade tänkt åka pulka med Emil idag.

Nu har Jossan åkt hem. Peter och Emil har åkt iväg till Emils farbror. Själv ligger jag i sängen och ska snart försöka sova lite. Hoppas på förbättring tills imorn då jag och systrarna har bio inplanerat!

Äntligen mamma på heltid!

Det har inte varit mycket tid över på sistone. Det blev mycket jobb sista veckan då jag tog tre extrapass och jobbade 7 dagar i rad. Jag var helt slut när jag kom hem på kvällarna och har inte haft energi kvar till blogg. Dessutom tycker jag det är lite trist att blogga när man inte har några fina bilder att visa upp.

Nu är jag äntligen hemma med Emil på heltid. HUR MYSIGT SOM HELST! I December har jag inte ett enda jobbpass inbokad och det känns underbart. Peter jobbar sitt första pass idag på två månader. Han tyckte det kändes kul att åka iväg idag.

Emils nattsovrutiner har blivit helt underbara! Han somnar vid 20 varje kväll och vaknar numera mellan 8-9 på morgonen. Inget gnäll eller gråt på natten utan han sover i ett sträck. Vi njuter till fullo nu och hoppas det håller i sig!

Emils första tur till pulkabacken i Luma :)



Moster Jossan har upptäckt att Emil tycker om när man läser för honom. Hon kan verkligen trollbinda honom!



Klätterapan Emil. Ska klättra på allt som går att klättra på!






Hoppas ni får en fin helg. Ikväll kommer Jossan hit och sover över. Tyvärr är Emelie inte helt kry och hostig så vi vågar inte släppa in henne här... :(

RSS 2.0