Hes bebis, minisats och skolstart

Emil blev hes efter allt skrikande härom natten. Det är iofs lite gulligt :) Igår var jag och Peter på gymmet och Emil fick vara på deras barnpassning (minisats) och tyckte det var super! Var ju lite orolig innan att han skulle vara missnöljd och ledsen, eftersom han blivit så mammig på sistone, men jag tror inte ens att han märkte att jag var borta :P Det var så spännande med alla andra barn och nya leksaker.

Idag började skolan. En intensiv föreläsningsdag inför tentan på fredag. Likadan dag imorn och på torsdag blir det tokplugg! Som tur är, är det en hemtenta som får göras med böcker så jag behöver inte kunna allt utantill. Däremot kommer det inte finnas tid att slå upp alla frågor, så man måste vara förberedd! Sitter för fullt med instuderingsfrågorna nu... Inte så kul, men intressant.

Jag har blivit förkyld :(

Nya planer

Nu har jag bestämt mig. Jag ska skriva min tenta på barnutbildningen på fredag och sen tar jag studieuppehåll. Nästa vecka och åtta veckor frammåt är det praktik, men det går inte att få ihop när Peter jobbar. Nån måste ju vara hemma med Emil. Dessutom känner jag att det blir för mycket.

Jag har ju bestämt mig för att jobba på ambulansen till våren och det verkar som att jag kommer få jobb på AISAB. Det ska bli kul! Jag tar upp barnstudierna igen sen efter nästa barn. Då kanske jag kan göra den på heltid, det vore skönt! Jobba, plugga och vara mamma är rätt mycket samtidigt!


En glad Emil tidigare i somras :)

Tuff natt, lugn dag

Natten var helt galen. Emil skrek och skrek och ville bara komma upp ur sängen. Peter tog första passet fram till 04, sen fick han nog. Jag tog det andra passet från 04-10. Vid 04.30 bankade grannen på oss. Vad tror de att vi kan göra? Som om vi inte försökt allt när han skrikit i flera timmar...

Nån som har några tips?! Mottages gärna. Vill inte amma på nätterna och det har gått bra tidigare. Man kan ju inte gå runt med honom halva nätterna heller, samtidigt som det är svårt att bara låta honom skrika förgäves i sängen...


Söndag = visningar

Söndagmorgon. Emil sitter som vanligt i babysittern och jag vid datorn ;) Nyhetsmorgon hägrar i bakgrunden. Ibland tittar vi på tecknat, men just verkar det inte spela nån roll för Emil, som helst vll krypa på golvet.

Idag ska vi på en visning i Årsta. Det är en nyrenoverad trea som vi gärna vill ha, men som vanligt kommer den nog bli för dyr. Nästa helg ska vi titta på ett radhus i Älta, som inte borde bli lika dyrt.

Emil vaknade och var ledsen som vanligt. I natt tog det 1 timme och 20 min att få honom att somna om. Puh! Men nu är han pigg och glad som om iget hänt! :)


Emil fick prova bebishörlurar. Han hörde ingenting! Ropade på honom för att han skulle titta in i kameran och fick absolut ingen reaktion, tills jag viftade med händer framför hans ögon. Då fick jag den här minen :D

Fullt hus

Idag blev det äntligen av lite träning! Ska försöka gå på gymmet minst tre dagar i veckan. Måste bli stark så att jag klarar av fystestet på ambulansen. Dessutom väger jag bara 52 kg och är 171 cm lång, så jag skulle gärna gå upp 8-10 kg. Och då i muskler!

Idag var jag, Jossan och Emil i parken bredvid och gungade lite. Emil gillar det :)



Ikväll var det fullt hus här. Mamma, Emelie och Jossan var här och åt tacos. Emil levde loppan och charmade järnet. Somnade snabbt och gott så fort de hade gått. Det var en väldigt trevlig kväll.


Emil gillar att krypa under bordet mellan alla stolar. Förut kunde han inte ta sig ut och blev ledsen, men nu hittar han ut utan problem :)




Emil fick smaka på min persika. Han tycker det var supergott och blev väldigt ledsen när han inte fick mer :P


Vi målade även naglarna med det nya graffitti-färgerna. Snyggt! Mina är lila/svart, Emelies är silver/svart.


Hoppas ni får en fortsatt skön och ledig helg! Kramar

Andy's lekland

... är inte bara paradiset för barnen, utan även för Sandra :) Igår skulle jag, Peter och Jossan bowla, men när vi kom till bowlingen var det discobowling med tokhög musik och skarpt blinkande lampor som man var rädd att man skulle få EP-anfall av. Ingen bra miljö för bebis.

Istället gick vi in på Andy's lekland för att ta en fika på Wayne's coffee. Har aldrig varit där inne, men jäklar vilka rutchkanor! Det var en som var HELT VERTIKAL de första metrarna innan den böjde sig. Jag var bara tvungen att åka den! Jätteläskigt och jätteroligt! :) Jossan vågade inte :P

Ska verkligen åka dit igen när Emil är lite större. Min lilla klätterapa skulle älska det!


Tycker att det är roligt att ställa sig på kanten av gåstolen, men jag blir lite orolig att han ska ramla av den...


Stackars grannar

... som måste stå ut med Emils vrål flera gånger per natt. De har sovrummet på andra sidan väggen av vårt sovrum. Hehe men de lär ha skaffat sig riktigt bra öronproppar med tanke på hur det varit de senaste 8 månaderna :P

Usch, i natt drömde jag massa mardrömmar. Bland annat om att Emil blev kidnappad och att Peter blev torterad av kidnapparen. Hemskt!

Hittade några bilder i digitalkameran (som vi inte brukar använda) som Peter måste ha tagit :)


Man sover 1/3 av livet

... så det är viktigt att man har en bra säng. Men en HÄSTEN är kanske lite väl att ta i. Peter var sugen på en, men en dubbelsäng (kontinental) kostar över 70 000 och då är det definitivt inte ens den dyraste. Galet! Jag vägrar lägga så mycket pengar på en säng. Vi har bestämt oss för att köpa en säng i en betydligt lägre prisklass, men fortfarande av bra kvalité och god sovkomfort. Så imorn blir det sängjakt!

Idag mötte jag och Emil upp kära syster Josefin i Sickla. Hon passade Emil när jag klippte mig. TACK! Blev nöjd :) Köpte även ett billigt halsband som EMil kan slita i och pilla på. Han drar så hårt i min tunna guldkedja, vilket jag inte tycker om, så det var dags att lägga undan det ett tag.




Nya halsbandet har dubbla kedjor så det borde hålla lite bättre ;)


Grop

Jag blir arg på mig själv. Jag har aldrig haft några problem med att träna eller komma igång med träning och har inte förstått människor som klagar på att det är segt att komma igång, svårt att hitta tid eller ork. MEN NU förstår jag. Jag har sagt i flera månader att jag måste komma igång med träningen, men har fallit i samma grop hela tiden.

Men nu har ju Peter också SATS-kort och de har barnpassning i Sicklagymmet, så nu måste vi peppa varandra.



Dessutom så har jag skickat in en jobbansökan till ambulansen. Jag fick svar direkt där hon skrev att hon kommer kontakta mig i oktober för att boka in fys- och körtest samt intervju. Nu har jag verkligen nåt att träna för! Måste ju klara av fystestet, annars blir det inget köra ambulans. HEJA HEJA! :)

Ambulans från Sirius i tunnel med blåljus och sirener. Fotograf Stefan Tell




Mysmorgon

Emil är alltid väldigt gosig på morgnarna. Vi ligger alltid kvar i sängen och gosar i 15-20 min när han vaknat. Sedan sitter han alltid i babysittern tills han vaknat till ordentligt. Då gäller det att passa på att äta frukost för mig :)


 

Idag blir det lite städ här hemma. Det blir så skitigt när de regnar och man är ute med vagnen. Man drar inte så mycket smuts då. När Josefin har slutat skolan ska vi mötas upp i Sickla så att hon kan passa Emil medan jag ska bli fin i håret :)

A clean house is a sign of a wasted life
Visst är det märkligt hur man städar och städar och ändå så måste man städa igen sen efter några dagar...

Jobbig period

Just nu är jag inne i en period då jag inte har så mycket tålamod när det gäller bebisgnäll. Nätterna har återigen blivit väldigt skrikiga och det är svårt att få Emil att sova på dagarna, så han blir väldigt trött och gnällig på kvällarna. Han vill dessutom bli tröstad, lugnad och sövd med bröstet.

Jag antar att alla småbarnsföräldrar går igenom såna perioder och jag vet att det kommer bli bättre och gå över, men det känns långt fram när man står mitt i det.

Dagen blev inte riktigt som vi planerat. Vi hann med storhandling, sängbutiken SOVA, några småärenden och dessutom hann vi med IKEA, men åkte därifrån UTAN att köpa nåt. Skillat va? :) Det vi skulle ha var slut. Någon träning blev det inte av, men vi tog en relativt lång promenad på kvällen istället.



Häromdagen var Josefin här och provade min sea weed mask. Hoppas hon och Emelie kommer snart igen och hälsar på! ;) 

Hektisk dag

Idag gäller det att ligga i för att hinna med allt vi vill göra när Peter är ledig. Vi tänkte premiärträna på SATS tillsammans, åka till SOVA, åka till IKEA, fixa småsaker som telefonsamtal och scheman, Peter ska jogga osv. Och så ska lilla EMil få sova här nånstans också. Natten var skrikig så jag är lite seg idag, men jag kommer nog igång snart.

Jag tycker det är så tungt när han skriker på nätterna. Känns som vi gått 5 steg fram och 10 steg tillbaka den senaste månaden. Han hade ju nästan helt slutat amma och var jätteduktig på att äta. Sov helt ok på nätterna. Men så blev han sjuk och ville inte äta. Det enda som funkade var att amma och nu är det som att man får börja om från början med att lära honom äta vanlig mat på dagarna och inte amma på nätterna... Men det borde gå snabbare den här gången! I HOPE.

Hoppas ni får en skön dag trots det gråa vädret!

Bebisragg

Igår kom min kära gymnasiekompis Maria hit tillsammans med lilla Veris, 7 månader. Emil var väldigt på och social (som vanligt), men Vera var inte lika imponerad :P Vi gjorde god mat och snackade strunt i timmar. Supermysig kväll! Hoppas vi kan göra om det snart.





Självklart skulle Emil smaka på Veras napp. Ungar!

Punka på splitternytt däck...

Idag när vi åkte hem från Cecilia (som hade passat Emil när vi var i skolan) var det för ovanlighetens skull jag som körde. Helt plötsligt lät bilen lite konstigt. Som om något fladdrade, kanske som om en plastpåse hade fastnat under bilen. Unden några sekunder kändes bilen lite vinglig, men det konstiga ljudet försvann och bilen gick rakt. Både jag och Peter tyckte det var konstigt. Vi beslöt oss för att köra hem och titta efter där. Till vår stora förvåning hade vi fått punka!!! Våra nya fina däck som bara gått 130 mil. Så surt. En utgift som vi INTE behöver just nu.

När bärgaren kom visade det sig att det satt en spik i däcket. Hur kan man köra hela vägen från Handen utan att känna att man fått punka? Tanken på punka hade slagit mig, men trodde att man skulle märka det TYDLIGT och Peter sa inget heller, så jag tänkte att det nog måste varit nåt annat... :(

11 år?!

Har just tittat på den brittiska dokumentärserien Sex Education. Kvällens tema var porr. De berättade att snittåldern i England för när ungdomarna tittar på porr första gången är vid 11 års ålder. 11 ÅR!. Herregud. Det är ju galet tidigt. Inte konstigt att ungdomarna tror att saker och ting ska vara på visst sätt och att man ska se ut på ett visst sätt.

Jag tycker det är tråkigt att media och internet förmedlar fel skönhetsideal och att plastikkirurgin blivit så enormt stor. Varför får vi inte bara se naturliga ut? Ungdomar, ffa killar, får väldigt snedvriden bild om hur en kvinnlig kropp faktiskt ser ut. Tråkigt. "Inga bröst som inte är operarade är perfekta" sa en kille. Men i så fall är ju ett perfekt par bröst inte naturligt. Det är bara något vi SKAPAT. Det blir ju helt fel...

Nu är det dax för sängen och imorn är det terminens första skoldag! :)


Ny dag med hopp!

Denna morgon har börjat bra. Natten var dessutom bättre. Emil vaknade "bara" tre gånger i natt. Idag är han pigg och inte speciellt gnällig. Vill dock helst sitta nära mig istället för på golvet, men det får han gärna ;)

Idag hoppas jag på en fika med Moa, om hon inte har annat för sig. Alltid lika mysigt att träffa henne och lilla Charlie, Emils bästis :)

Senare idag kommer min käre vän Maria hit med sin dotter Veris. Vera är två veckor yngre än Emil. Vi har lite tradition att alltid laga samma maträtt när vi äter ihop, en jättegod räk- och avocadopasta. Har inte ätit det på över ett halvår (kanske ett år) så jag ser verkligen fram emot det!

Nu blir det frukost och sedan lite småplock. Tänk att det alltid ska behöva plockas hemma... :P

Time out

Jag är ingen stålkvinna. Ibland önskar jag att jag hade lite mer styrka och tålamod i min roll som mamma, men ibland kommer man till en punkt då man inte riktigt orkar vara lika engagerad och man drar en djup suck. Ikväll kom jag till en sån punkt. Efter att Emil varit sjuk i fem eller sex dagar och bara varit tok-mammig, kinkig, inte sovit på nätterna och inget passar och Peter jobbar en massa dygn så känner jag mig lite mör. När Peter kom hem blev det en liten inlåsning på toan, fällde någrar tårar några minuter, för att sedan tvätta ansiktet och dra på mig den leende masken (time out). Efteråt kändes det bättre.

Jag tycker annars att jag klarar min vardag som bebismamma rätt bra. Mitt tålamod är många gånger större är Peters och ibland säger han till mig att jag är en stålmorsa. Jag försöker. Men ibland rinner det över och då är det svårt att låta bli att tycka att man misslyckas lite i sin mammaroll, samtidigt som man vet att det inte är det minsta konstigt att fälla en liten tår ibland för att man tycker det är jobbigt.

Efter att mest han gnällt de två senaste dagarna har Emil idag somnat av utmattning på sätt han aldrig somnar på annars och då undrar man vad det egentligen var man grät över för 10 min sen och vad det egentligen var som var så jobbigt. När man ser hans rofyllda ansikte känns allt som bortblåst... :)

Syskonmys och barnkalas

Emil mår bättre och bättre, men är inte helt sig själv än. Febern är borta men, prickarna har tilltagit och de verkar klia. Ibland funderar jag på om han fått ont i öronen för att han tar sig så mycket om öronen, eller om det bara kliar...

I natt har mina söta systrar sovit här. Igår kväll tittade vi på en film som heter A perfect getaway. En härligt twist and turn film som är väldigt spännade. Rekommenderas!


Emil hjälper mamma att dammsuga :) Han gillar när det blåser i håret.


Morgonmys med mostrarna.

Idag ska vi på barnkalas. Lilla A fyller hela 1 år. Jag har sytt en filt åt honom i födelsedagspresent. Hoppas de kommer tycka om den! Eftersom hösten närmar sig fick filten bli i fliece. Den är sydd i mammans favoritfärger, som dessutom älskar stjärnor. På undersidan har jag använt ett mjukt tyg med ytterligare en favoritfärg och stjärnor.

Test av Picasa 3

Jossan är här nu och lär mig en massa coola grejer man kan göra på bloggen. Hon visade mig ett program som heter Picasa 3, där man kan göra massa fina saker med bilder och filmer. Jag har ju Photoshop också, men det känns lite mer avancerat.

Tog några bilder från tjejernas Greklandsresa från i somras och gjorde ett litet collage. Fint va? :)


I'm your biggest fan...

... I'll follow you until you love me, paparazzi!
Grymt bra låt, grymt bra cover, grymt bra kille!


Prickikorv!

Äntligen är febern borta, men nu är han prickig över nästan hela kroppen. Precis enligt TREDAGARSFEBER. Nu hoppas jag bara att han vill börja äta.

Idag kommer Emils söta mostrar hit och även morfar som varit i Thailand i två månader. Peter gick precis på sitt dygnspass så det ska bli trevligt med besök så man slipper vara ensam.

Tog fina bilder på Emil igår, men de finns i Peters mobil. Ska försöka lägga upp dem imorn! :)

Besviken!

Blev väldigt besviken när vi kom till badmintonklubben igår och insåg att det är en väldigt oorganiserad klubb UTAN tränare! Man fattade inte vilka som var med i klubben och vår kontaktperson tog inte ens i hand och hälsade på oss när vi kom trots att hon visste det var vi. Hon förklarade ingenting först om att det inte finns tränare och att man måste stå för bollar sjäva. Till slut var jag tvungen att fråga.

Det funkar som så att man bara kommer dit och kör för skojs skull. Spelar matcher i två timmar. Visst, det är ju kul, men jag vill ju ha riktig träning med intruktör som ger en övningar och tips på hur tekniken kan bli bättre. För Peter passar denna träningsform dock väldigt bra, så han fortsätter nog träna med dem, men jag kommer inte göra det. Besviken!


Stora dagen idag :)

Ikväll gäller det - då ska jag och Peter provspela för att se om vi platsar i badmintonklubben eller inte. Eller snarare se om JAG platsar. Peter är redan så duktig. Jag hoppas Emil inte blir sämre så att vi kan komma iväg.

Dagen började inte så bra med 40,5 i temp. Hela morgonen/förmiddagen låg han helt utslagen i min famn. Fick i honom några skedar gröt, men det är allt. Nu på eftermiddag är han piggare som tur är. Fått ordentligt med Alvedon och Ipren och det hjälper bra! Vill dock fortfarande inte äta eller dricka. Vi kämpar vidare.

Imorn kommer Emils morfar hem efter en två månader lång tur till Thailand. Det ska bli roligt att ses igen och Emil ska få visa allt nytt han lärt sig sen senare; krypa, ställa sig upp, gå i stöd... Roligt!

Somnat...

Skrutten har äntligen somnat. Hoppas han kan sova hela natten, han skulle verkligen behöva det. Tempen hade stigit igen, men ville inte plåga honom med en temp (har bara en rumptemp). Ska passa på att sova jag med. MEN FÖRST ska jag läsa ut min fantastiska bok :)


Härliga bilder från min och Peters första resa tillsammans. Innan vårt nya liv började :)

Bara feber

40-gradersfebern fortsätter. På vårdcentralen kunde de inte hitta nåt. Allt såg bra ut. Tyvärr vill han varken äta eller dricka idag och har dessutom blivit dålig i magen. Han har även svårt att somna. Skulle jag ha 40 grader feber skulle jag ligga däckad i sängen... Konstigt, eller hur?


Trots en massa feber orkade han smila upp sig lite för kameran! :)


Det var gott att få medicin i sprutan :)

VC idag

Febern gick ner med Ipren och Emil sov åtta timmar i natt. Själv hade jag jättesvårt att sova och vaknade flera gånger av oro och kände på honom för att se om febern stigit. Kl.05 vaknade Emil med över 40 graders feber. Stackars min pojke.

Det blir ett besök på vårdcentralen idag. Försöker få ett kissprov att ta med, men han vill inte ge sig ifrån nåt kiss... :P

Tankeställare

Har snart läst klart Dan Browns senaste bok Den förlorade symbolen. Som vanligt när man läser hans böcker får man många tankeställare. Jag blir dessutom intresserad av sånt jag aldrig tidigare varit ett dugg intresserad av, som till exempel historia och arkitektur. Inte historia som i gamla svenska kungar och vilka krig vi vann, utan historia om framstående vetenskapsmän och deras verk, egypternas hemligheter och den grekiska mytologin och vad den har satt för spår i historien. Vad gäller arkitekturen är det väldigt intressant att läsa om varför vissa gamla byggnader byggts, vad de symboliserar/står för/betyder och olika synliga och osynliga symboler och andra märkliga ting de döljer.

Den tar även upp intressanta brödraskap som frimurarorden och olika missuppfattning om dessa. Man kan även läsa om ord eller fraser som vi med tiden "lärt" oss att uppfatta fel. Kommer just nu bara på ett litet exepmel, men Apokalpsen är inte en skrift om jordens undergång, utan apokalyps betyder uppenbarelse/avtäckande/avslöjande och där i kan man läsa om jordens undergång.

Sjukt bra bok som jag VERKLIGEN rekommenderar.


Boken nämner även massa spännande "hemligheter" om dessa två byggnader. Till vänster Washington monumentet och till höger Capitolium.

Man väljer ju själv vad man vill tro på i boken, men skulle allt de pratar om vara sant så kan man lätt spendera ett helt liv på att försöka lösa de uråldriga mysterierna och fundera på vad det skulle innebära för världen om de avslöjades! ;)

Sjuk bebis

Lilla Emil har blivit sjuk. Från toppenpigg och glad till febrig och hängig på bara nån timme. 39,4 först och nu ikväll 40,0. Alvdon har knappt hjälp, men som tur är är ju monopolet slut på apoteket så vi åkte till macken och köpte Ipren också. Det sägs ju hjälpa bättre mot feber än Alvedon.

Det är så svårt när de är så små och inte kan säga om nåt gör ont. Det kan vara allt möjligt; tänder, öronen, halsen, urinvägsinfektion eller bara nåt "litet" virus. Vissa menar dessutom att feber vid tandsprickning är en myt.

Eftersom jag jobbar på barnakuten har jag nästan dagligen stött på oroliga föräldrar med bebisar som haft feber endast ett dygn. Ett dygn är ju inte så länge, men nu vet jag hur de känner! Fasen, man borde få löneökning när man får barn för man får så mycket mer förståelse och kunskap när man får egna barn.


Emil sover gott på äldsta mostern Emelie. Här var han bara två månader gammal :) Plutte!

Utvilad!

Igår var både Peter och jag så trötta att vi la oss redan kl. 22. Kvällen innan hade vi haft en sen och jättetrevlig kortkväll med Simon och Sandra. Som vanligt spöade killarna oss i Canasta. Hur som helst så blev det inte så mycket sömn den natten. I natt däremot sov Emil HELA NATTEN, vaknade kl. 6 och fick amma och somnade om igen och vaknade inte förns 8.20 Toppen! Känner mig hyfsat utvilad för en gångs skull.

Idag är det Peters sista dag på semestern. Tråkigt. Om 1,5 månad är det min tur att tjäna pengar. Jag ska jobba oktober-november, men sen ska jag vara ledig fyra månader till. Visst känns det skoj att börja jobba och göra nåt annat, men jag trivs väldigt bra med hemmalivet!

Idag blir det badminton igen. På torsdag gäller det - då ska vi provspela i deras klubb för att se om vi platsar. Jag är helt övertygad om att Peter kvalar, men osäker på om de tycker jag är tillräckligt duktig. Hoppas det går bra att spela idag och att jag har turen med mig på torsdag!

Vilka puckon det finns..!

Förra veckan tittade jag lite på The Doctors som går på 4an. Vet inte riktigt vad temat var, men de pratade om sex i alla fall. De hade intervjuat ett par som var oense om en GANSKA STOR sak. Hon var höggravid. Det de var oense om var att mannen vill ha sex direkt när de kommit hem från BB, men det ville inte hon (klart förståligt). Sen förstod han inte varför de inte heller kunde ta en "snabbis" på sjukhuset.

Men herregud, tänkte jag då. Han har fattat att det ska komma ut EN BEBIS ur det där lilla hålet? Han kändes så otroligt puckad och opåläst. Ja menar, många spricker efter en förlossning, man blöder floder, man har ont och är definitivt inte upplagd för sex. Jag blev så upprörd att jag var tvungen att byta kanal. Han borde sluta tänka på sig själv och fundera på vad HAN KAN GÖRA FÖR HENNE istället och inte tvärtom.

Kräftis

I fredags bar det av till Peters mormor i Rimbo för kräftskiva. Jag äter inte kräftor så vi köpte med oss lyxräkor till mig istället. Gott! Kräfthattarna sattes på, nubben var på plats och det sjöngs. Kvällen var dessutom varm så vi satt ute hela kvällen. Jag och skrutten la oss tidigt och sov lääänge. Det var skönt.

Snart är Peters semester slut. Det har varit toppen att kunnat hjälpas åt med nätterna och morgnarna med Emil. Jag kommer ju fortfarande få hjälp, men när Peter jobbar dygn får jag klara mig själv. Det kommer gå bra, jag har bara blivit så bortskämd under sommaren ;)

Tyvärr glömde vi kameran hemma i helgen, men det finns några bilder på Peters mobil som jag ska norpa när han vaknat :)

Flickan från ovan...

... hette filmen jag såg häromdagen. Den handlade om en 12-årig flicka som blev mördad. Fick mig att tänka efter lite. Innan man får barn förstår man ju såklart att det är ett bland det värsta en människa kan vara med om. När det händer något med ens barn. Självklart blir man bestört när det händer saker, som till exempel stackars flickan Engla som rövades bort och mördades. Men nu när man är förälder själv är förståelsen ännu djupare och bara tanken på att nåt skulle hända Emil får mig att nästan bli knäpp och jag måste omedelbart tänka på nåt annat.

Man gör så gott man kan med att skapa en trygg och säker omgivning runt sitt barn, men man kan inte skydda barnen mot allt. Man får göra så gott man kan! Min älskade Emil. Han sover gott i sin säng nu efter en händelserik dag. Massa spring runt huset hos gammelmormor, bad och plask i en balja, nya människor som ska titta på en hela tiden, bilresa, promenad, gunga... :)

Min son, min prins, min ängel. EMIL.

Träningsvärk igen

Idag hägrar träningsvärk i framförallt rumpan efter gårdagens badminton. Dock inte lika mycket träningsvärk som förra gången, troligen för att jag var lite mer noga med att strecha.


Två trötta spelare :)

Emil ville vara med och hålla mammas racket ;)

I eftermiddag bär det av till Norrtälje till Peters mormor för lite kräftskiva. Jag äter inte kräftor så det blir räkor för mig. Kommer hem imorn och håller tummarna att Emil vill sova ordentligt när vi är där. De senaste nätterna har tyvärr varit skrikiga.


Badminton och bebiskläder

Idag blev det en tur till Enskede rackethall där förnedringen började (som jag redan visste innan). Peter är en aning bättre än mig och dessutom mer vältränad. Men skam den som ger sig! Jag hoppas jag kommer in i klubben där så att jag kan bli lite bättre på riktigt! Snälla moster Emelie var barnvakt under tiden :) Foton kommer imorn!

På kvällen åkte vi till vänner i Gurra där Emil fick busa lite med deras William som är 10 månader. Köpte även på oss lite urvuxna bebiskläder. Alltid bra att ha, de växer så snabbt!

Hoppas ni har en bra kväll! Nu blir det mys i soffan och Emil har somnat.

Ögonkoll

Emil tyckte det var skoj på St Eriks ögonsjukhus. Till att börja med hade de ett akvarium i väntrummet och Emil älskar att titta på fiskar. Sedan kom en jättetrevlig och barnkär vad-hon-nu-var och hälsade glatt på oss och undersökte Emil. Hon hade massa fina gubbar som Emil fick kika på. Till vår stora lättnad sa hon att han INTE är skelögd och att han ibland tittar lite inåt med ena ögat är helt normal. SKÖNT!

Sedan bar det av till Sickla där vi handlade mat till kvällens grillning, men även en stavmixer så att vi kan laga egen mat till Emil. Han har äntligen börjat äta riktig barnmat och inte bara de smarriga söta fruktpuréerna.


Emil fick experimentera med maten idag igen. Jag hade hoppats på att han skulle stoppa fingrarna i munnen för att smaka på det, men nääää det är ju mycket roligare att kladda! Det blev raka vägen till duschen efter allt kladd.

Barnbus

Två dagar i rad har jag och Emil hälsat på vänner med två barn vardera. I förrgår var vi hos Moa och lekte med hennes två kids som är 10 månader och 3 år. Full rulle på 3-åringen som absolut skulle leka med oss alla inne på sitt rum. Emil blev helt till sig av alla roliga leksaker och lekkamrater :)


Igår var vi och hälsade på Cecilia och hennes två goingar på 1 och 2,5 år. I deras barnrum fanns ännu fler leksaker som både lät och rörde på sig. Återigen var Emil i himmelriket. Jag har kommit fram till att vi har ALLDELES FÖR FÅ leksaker här hemma :P

I eftermiddag blir det en tur till St Eriks ögonsjukhus. Emil fick en remiss dit på sin 6-månaderskontroll för läkaren tyckte han skelade lite för mycket. Hoppas det är nåt som inte behöver korrigeras, utan att det bara är nåt som de tror kommer växa bort!

God morgon!

Idag blev det en tidig morgon igen. Vi har varit lite bortskämda de senaste dagarna då Emil sovit till 9-10, men idag var det dax att stiga upp strax före 7. Men det känns helt ok för han har för övrigt sovit bra.

Nu är det bara två veckor kvar innan skolan börjar. Känns sådär. Helst av allt skulle jag vilja slippa plugga. Men som jag nämnt förut så vet jag inte om det kommer finnas mer tid sen. Däremot kommer det nog bara bli en av utbildningarna, orkar nog inte med båda. Det blir nog ambulansen jag fortsätter gå nu och gör klart barn senare.

Idag blir det fika och lek hemma hos bästa Moa

 
Jag saknar min motorcykel. Det var roligt, men det får vänta några år! Nu finns det viktigare saker att lägga pengar på. Som min son till exempel :) MIN SON... hehe det känns fortfarande lite konstigt att säga :)

Spring!

Vi hann bara med en visning idag. Det var trean och den var jättefin som alla andra lägenheter i Järla sjö. Vi kommer vara med i budgivningen, men kommer inte få den för den kommer bli för dyr. Intressant att se vad de hamnar på iaf! :)

Efter det åkte vi till Davids bror i Sickla. Jag och Peter sprang runt Sicklasjön, 3,3 km. Eller sprang och sprang, jag var tvungen att gå knappt halva vägen för jag får så mycket håll. Lätt otränad kan man tro :P
 

Emil somnade ovanligt snabbt och utan protester ikväll, så nu blir det myspys framför tv:n och en film som heter The Lovely Bones, Flickan från ovan.

Varför älskling?

... vaknar du och skriker över en timme i sträck vissa nätter? Vissa nätter är jättebra och vissa nätter är precis tvärtemot. Det är konstigt. Och jag tycker synd om min lille prins som får kämpa så mycket. Det skär verkligen i hjärtat.

Idag ska vi förhoppningsvis åka på två visningar i Järla sjö. En trea och en fyra. Det beror på när Emil vill vakna för hans rutiner idag blev helt kaiko efter natten.



Snart är jag färdig med redigeringen av alla bilder till fotoalbumet. Jag ångrar att jag inte prentade in hans födelsedatum på pärmens framsidan och det var synd att texten blev så liten. Men jag är nöjd med albumet ändå :)

Krypande Emil

Emil har i princip slutat åla nu och kryper utan svårigheter. Han är inte så snabb, men det går framåt! :) Han har dessutom börjat bli lite blyg också. Väldigt gulligt faktiskt :) Och vilket humör han fått! Minska lilla grej som inte passar honom så säger han till ordentligt! Haha härligt med lite personlighet (dock väldigt lik pappa i humöret... både på gott och ont :P )

Igår somnade han strax efter 22 och 09.30 idag gick vi upp. Vilken lyx! Han åt vid 07, men somnade snabbt om igen. Dessutom vaknade han inte EN ENDA GÅNG i natt och knorrade. Helt fantastiskt.

Igår hälsade jag på min vän Åsa som har en 7 veckor gammal Sam. Väldigt söt. God lunch och hembakta glutenfria muffins. Idag blir nog en lugn hemmadag.

Undrar vart sommaren tog vägen... Det är ju inte höst än!

Det gäller verkligen att passa Emil nu... för plötsligt ser det ut så här:

Han vill gärna hjälpa till att knappa på datorn. Gärna slå på den också.


Här hade han själv klättrat upp i babysittern från krypande på golvet.


Första gången Emil får kladda med maten. Tror ni han tyckte om det? ;)


I sin pyjamas. Ställer sig upp helt utan problem, men har lite svårt att ta sig ner...

Men han har ju inte bara hyss för sig. Här är han på upptäcksfärd i hallen.


... och tycker mycket om att duscha :)

Ett steg bakåt

Nätterna har som jag nämn tidigare blivit bättre. Han har sovit nästan hela nätterna, men vaknat tidigt istället. I natt kom ett bakslag. Emil skrek först en timme och sen till och från i en timme till. Så svårt att veta vad det är. Gav honom en Alvedon ifall det skulle vara tandköttet som gjorde ont. Tveksamt om det hade nån effekt.

Idag ska jag hälsa på min 25-åriga vän som blev trebarnmamma för en månad sen. Inte illa! Och jag tycker jag händer fulla med EN bebis... Ska försöka lägga ut nån bild därifrån när jag kommer hem.

Har äntligen valt ut bilder till Emils album. Det blev alllllldeles för många. Helt omöjligt att bara välja ut några få när man har så många fina bilder på världens sötaste bebis ;) Nu ska de bara redigeras lite så ska jag beställa utskrifter. Hoppas de blir bra!

Natten själv

Som många trodde så var det inte riktigt så att jag kunde sova 10 timmar i sträck och känna mig utsövd när jag vaknade. Hade jättesvårt att somna och bara vred och vände på mig i sängen. Somnade nog runt 3. Vaknade klockan 8 och kunde inte somna om! Låg och drog mig till 10 och gick upp på. Kroppen verkar inte vara inställd på att sova så mycket, men jag kände mig rätt så utvilad när jag gick upp vid 10 iaf. Men det blev ändå inte mer än 5 timmars sömn. Konstigt det där! Men det var grymt skönt att få sova ostört och inte behöva amma.

Nu ska jag ta tag i mitt Emil-album och bestämma mig för vilka bilder jag ska så jag att kan få dem utskrivna. Jag har så många fina bilder och det är verkligen svårt att välja ut några få bara... Min son är ju så fiiiin ;)

En annan som är fiiiin är min syster Josefin

SOOOVA hela natten

Japp, det ska jag göra i natt. Och dessutom ska jag ha sovmorgon imorn. Peter och Emil åkte iväg till Emils farmor som är på sitt landställe vid Nynäs. Sjukt skönt. Har nog inte sovit en hel natt OCH haft sovmorgon sedan Emil kom för sju månader sen.

Kvällen ska jag spendera i soffan med min bok. Tror tyvärr inte jag kommer hinna läsa ut den, men kommer kunna plöja halva i alla fall. Kanske går iväg och köper mig nåt gott att äta på också :) Hurra för mig!
Jag ska sova som en BEBIS :)

Träningsvärk

Badmintonen igår var skoj! Har inte spelat sen jag blev gravid för 1,5 år sen. Känner av passet i benen och rumpan idag :) Peter späade verkligen skiten ur mig, men han blev ordentligt svettig, så han fick kämpa i alla fall! Hade tänkt att ta med kameran, men tyvärr glömde vi den hemma, inga inga bilder får ni :( Har varit lite dålig på att lägga upp bilder på sistone, ska försöka bli bättre!

Det var en extra morgonpigg bebis idag. Kl. 6 var det bara att gå upp. En timme senare är han redan trött igen, menska försöka hålla ut 30-60 min till så han kan somna om ordentligt.

Igår satt jag och räknade på olika mobilabonnemang och kom fram till att om jag köper en Iphone med Halebop så kommer jag sänka min mobilräkning med 200 kr varje månad. Det är bra! Det blir nog en sån telefon när mitt 3-abonnemang går ut i september.


Grå dag

Idag var det min tur att få sovmorgon. Tyvärr så fick jag inte sova så länge för jag skulle lämna in vagnen kl. 10 i Barkarby och var dessutom vaken för att amma kl. 6 och kl. 9, så det blev inte så mycket sovmorgon. Det hade lossnat en plastbit på vagnen, men det är åtgärdat nu. Himlans vad det regnade på morgonen!

Igår hade vi lite kalas här. Grillning med vin, öl och drinkar. Emil skötte sig galant. Charmade gästerna och somnade snabbt. Jag som varit så trött hela dagen och kvällen var tvungen att lägga mig tidigt, medan Peter och de två vänner som var kvar spelade Buzz, en frågesporttävling på Playstation. Rätt kul faktiskt, men min allmänbildning är inte så mycket att hänga i granen tyvärr.

Idag är det planerat att vi ska spela badminton. Syster Josefin ska passa Emil medan jag och Peter spelar. Hoppas han inte för bakis... Igår bestämde jag mig för att springa. Det finns en sjö i närheten som det är 3,3 km runt. Jag visste att jag inte skulle orka springa hela vägen och mycket riktigt stämde det. Efter max 1 km fick jag håll och kunde inte fortsätta springa sen för det gjorde så ont i sidan att jag fick svårt att andas. Men det kommer bli bättre! :)

Nya morgonrutiner

Vi har ju alltid haft lite otur med Emils dåliga sömn ända sen han föddes. Men istället har vi haft turen att han sovit länge på morgonen. Om vi klivit upp klockan 8 har vi tyckt det varit tidigt, medan de flesta småbarnsföräldrar skulle se det som sovmorgon :) Men nu är det slut på våra sovmorgnar. Emil har flera dagar i sträck fått för sig att inte somna om efter morgonamningen vid 6 så det har blivit uppstigning före 7 varje morgon. Men hellre det än att han ska skrika på nätterna och vakna senare. Det finns ju faktiskt en charm med tidiga morgnar.

Stackars Jossan som är tonårsmorgontrött (kliver normalt upp vid 11-12) försöker sova i soffan medan jag tittar lite på tv och Emil röjer runt på golvet med sina leksaker.

Idag ska Peter ta med EMil och träffa en kompis så jag kommer få lite egen tid. Det ska bli skönt :)


Emil någon vecka gammal. Trött under sin kolik-tid.

RSS 2.0