Snart lite semester!

Om en vecka och två dagar åker lilla familjen och mina söta systrar till Kroatien. Vi blir där en vecka. Det ska bli så skönt att slippa jobba efter denna hektiska månad. Dessutom tror jag det är bra för min sjukdom att jag tar det lite lugnt.

Jag har hållit på med medicinen i 6 veckor nu. Tog blodprover i måndags för att se så att allt går åt rätt håll. Men så igår fick jag reda på att det har gått precis tvärtom. Proverna var inte bra och jag var nu "toxisk". Inte bra. Ska redigera lite i medicinen och hoppas på att det går bättre. FAN!!!

Hur som helst, igår var vi på Peters mammas landsställe ut mot Södertälje. En liten stuga precis vid vattnet och två fina stränder. Livet kändes bra :) Emil är en riktig blåbärsälskare!




I helgen väntar nattjobb. Fredag-lördag-söndag natt.

Och på tisdag nästa vecka är dagen med stort D! :)

Två veckor kvar

Om två veckor får jag min välförtjänta ledighet. Dock ingen längre semester, men vi åker till Kroatien en vecka. Det blir jag, Emil, Peter och mina systrar Emelie och Josefin. Första resan för mig och min systrar tillsammans, det ska bli superskoj! Hoppas på att vädret är med oss också.

Jag och Peter var i Kroatien för två år sedan när jag var nygravid. Vi hade riktigt varmt och sol varje dag.


Jag och Peter myser i det varma vattnet




Colosseum


Tänk vilken historia ett sånt här ställe bär på! Svårt att förstå...


I hamnstaden Rovinj



I år blir semstern på ett helt annat sätt när man har en vild 1,5-åring med sig. Det ska blir spännande att se vad han tycker! Han kommer få ha flytväst på sig när vi är ute i vattnet så han ska kunna gliiiida med oss lite. Vi övar hemma med att ha den på! :)


Tiden...

...räcker inte alltid till till allt man vill göra. Juli är ju dem månad jag jobbar som en galning. Passen är mellan 10-15 timmar långa och gör X antal såna i veckan. Totalt på en månad är det 260 timmar, dvs säga 100 timmar mer än heltid. Om man jobbar 8 timmar per dag och ska göra 260 timmar måste man jobba 32 dagar i sträck. Då börjar man inse hur mycket 260 timmar är...

Emil utvecklas för varje dag känns det som. Han har lärt sig säga JA och NEJ och kan använda orden bra! Man kan fråga honom frågor som: Vill du kissa? Vill du äta mat? Vill du sova? Vill du smaka? Vill du dricka? Han förstår även uttryck som: Sätt dig ner. Hämta dina skor. Visa för pappa. Gå och släng den. Det är väldigt roligt att se! Han börjar bli så medveten min lilla kille.

Denna vecka är det nattpass som gäller så idag låg jag till 12. Väääldigt skönt :)

Bjussar på lite fina bilder också:


En BLÅ kille


Tacomiddag med de bästa systrarna/mostrarna


Emils tacotallrik


Myspys!


Att bli runtdragen i sackosäcken är skoj :)

Hoppas jag hinner uppdatera lite snabbare nästa gång! :) So long!

Första jobbhelgen

Midsommarhelgen var mina första pass själv som sjuksköterska i ambulans. Tillsammans med en trevlig och erfaren kollega tog vi oss igen de tre fylledrabbade nätterna. Det gick bra! Lättare och roligt att gå själv.

Alla mina pass på ambulansen i sommar är långa, ca 12 timmar. Bara man kommer dit med rätt inställning så går det bra :)

Idag har Emil fått smaska bland blåbärsriset för första gången. MUMS tyckte han :) Några smultron hittade vi ockå.





RSS 2.0