Fystest

Idag var ambulansens fystest. Fy fasen vad jobbigt det var. Jag har ju inte kommit igång ordentligt med trängen än, men jobbar på det.  Det var mycket jobbigare än vad jag trodde. Det började med att jag skulle ro 1 km på under 5 min. Det är ett högt tempo! När jag hade kommit 500 m funderade jag över om jag verkligen skulle klara lika mycket till. Vid 800 meter var jag sjukt slut och vid 900 meter kvar ville jag ge upp. Men jag klarade det! Heja heja :) Men viljan kommer man långt.

Sedan skulle jag lyfta 40 kg och gå upp och ner för trappa och en bit i deras korridor. Också grymt jobbigt, framförallt för händerna. Skulle även göra benböj och balanserna på balansboll och några andra övningar. Det var skönt när det var över.

Tack och lov blev jag godkänd och fick lite rekommendationer om träning. Därefter var det bara att åka iväg till jobbet. Nu väl hemma har jag fortfarande ont i händerna... Imorn väntar arbetsintervjun. Spännande!

Kak-fiaskot

ABC-nyheterna var på barnakuten för några dagar sedan och gjorde ett reportage. De gick omkring och frågade föräldrar om de kunde få filma dem och deras barn i väntrummet. De frågade inte mig. Skönt att slippa vara med på bild, tänkte jag.

Men så igår när jag kom till jobbet var det nån som sa "Men är det inte vår tv-kändis? Vaddå, tänkte jag. Fick då höra att jag varit med. Nästa kommentar var "Var chokladen god?". Vaddå, vilken choklad, tänkte jag. "Ja, chokladkakan som du åt på tv"... Kul kul tänkte jag och var tvungen att leta upp inslaget på svt. Sedan dess har jag fått höra flera kommentarer från roliga personer... :P

Tycker det var lite märkligt att de hade med det klippet måste jag säga... Hade ingen aning om att de filmade!

http://svtplay.se/v/2206973/sjuka_barn_tvingas_vanta 

På fredag smäller det!

Vårt inflyttningsdatum till nya lägenheten i fina Hammarby sjöstad är 1/11. Men idag så ringde jag till fastighetssköteren och frågade om fanns någon chans att flytta in redan i helgen. Och det fanns det :) På fredag ska vi hämta nycklarna så hela helgen kommer ägnas åt flytt. Tyvärr så jobbar jag fredag till måndag, men killarna får köra hårt ;)


Kalas!

Den lilla krabban var supergod! Den var färdiglagad när vi köpte den så det var bara att dela den på mitten och äta.

Igår hade jag min första fylla sen jag blev gravid. En gammal kompis från högstadiet fyllde 26 och hans flickvän hade bjudit in hans gamla kompisar. Tanken var egentligen att det skulle bli ett överraskningsparty, men tyvärr blev hon avslöjad.

Peter hade lovat att ta Emil hela morgonen. Tidigare när vi varit på kalas har vi varit där tillsammans och då måste ju en av oss vara någorlunda nykter så att man orkar upp på morgonen för att ta hand om Emil. Det brukar vara jag :P Men nu var det min tur! :)

Det lite läskiga var att jag läste i tidningen idag att det hade varit två våldtäckter i Stockholm i natt. En kvinna blev överfallen när hon stod och väntade på bussen. Riktigt äckligt.

Nu väntar en kväll på jobbet :P

Här ska firas!

Idag har varit en bra dag! Emil har varit på glatt humör. Solen har strålat. Vi har fått lägenheten såld till ett bra pris. Jag klarade körtestet på ambulansen. Det måste såklart firas med...



OCH...



Jag var väldigt nervös inför körtestet. Jag har ju knappt ens suttit i en ambulans och så ska jag helt plötsligt själv sätta mig bakom ratten och dessutom bli bedömd. Men det gick mycket bättre än vad jag trodde. 1,5 timme körde vi runt i Stockholms city. Det är mycket att hålla redo på när man kör i stan, men fördelen är att man alltid kör väldigt långsamt. Bara 30- och 50-vägar.

Det enda som inte gick bra var fickparkering med ambulans. Jag kan ju knappt ens fickparkera med en vanlig bil :P Jag blev i alla fall godkänd! :)

Lyxjuice

Vem har smakat en Brämhults och inte älskat den? En av de absoult godaste juicerna tycker jag. Men inte så konstigt, de använder nästan enbart frukt och bär i sina drycker utan massa onödiga ämnen. ICA har kanonerbjudande på Brämhults 1 liter just nu. 2 för 40 kr. Normalt kostar en 30 kr.


Babysim

Igår var det dax för babysim igen. Vi gick i våras och började när Emil var 3 månader. Han trivdes bra i vattnet och gjorde det även denna gång! :) Både jag och Peter fick vara med och bada så tyvärr blev det inga foton tagna. Babysim är en väldig rolig grej för hela familjen som jag rekommenderar starkt! Där vi går (Badkompaniet vid Gullmarsplan) får man även ta med syskon och bada för endast 100 kr per familj.



Idag blir det plugg. Måste göra klart revideringarna på vår projektplan till magisteruppsatsen så att vi kan komma igång med intervjuerna så snart som möjligt. Vi ligger lite efter, men det är inte så lätt att hitta tid när man jobbar, har barn OCH förbereder flytt samtidigt! Blir nog en tur till Karolinska Institutet i Flempan.

Äntligen över

Idag var andra och sista visningen på lägenheten. Nu får vi stöka ner bäst vi vill :) Jag har varit ett himla krångel med undanplock och städ. Att ha en bebis på detta har inte gjort saken lättare. Alla bebisgrejer skulle bort, inkl säng och skötbord. Jag har dessutom jobbat kväll båda dagarna och har inte kunnat hjälpa Peter att plocka fram allt från källaren på kvällarna. Men nu är det äntligen över!

Nu är jag ledig tre dagar i rad. Ska bli mysigt att få en massa tid med Emil. Peter åker på 112-kryssning imorn och blir borta ett dygn.

Stackars Emil är jätteförkyld och har svårt att sova, ffa på nätterna. Verkligen inte lätt när man bara andas genom näsan när den är alldeles igentäppt. Hoppas det blir bättre snart.

Smått och gott

I torsdags hade jag studiedag med jobbet på fina Karlhälls gård längst ut på Långholmen. En intressant och givande dag med massa god mat och fika (tror jag). Jag var så snorig att jag inte kände smaken på nånting... Trist. På eftermiddagen bjöds det på gulligt fika. Minidammsugare och annat smått och gott.


Uppdatering

Veckan som gått har varit bra. Inga speciella händelser egentligen. Mest jobbat. Hela dagen idag har ägnats åt städ, plock och fix inför morgondagens visning på av lägenheten. Tur att man inte har visning så ofta! Detaljstädning och fönsterputs är iofs rätt jobbigt, men det värsta är nog att veta var man ska göra av allt! Det mesta har tryckts ner i källaren och vi lever nu i ett mindre (DOCK VÄLSTÄDAT) kaos då alla grejer ligger gömda i lådor i källarförrådet. Skönt att det bara är två veckor kvar till flytt för då ska allt upp igen och rensas.

Peters mamma och mina systrar har varit här hela dagen och hjälpt till med städ och barnpassning. Superbra att vi har dem! Dessutom är alla tre väldigt mysiga att umgås med ;)

Ikväll sover killarna borta för att det inte ska stökas ner så mycket här. Jag passar på att njuta av lugnet, men måste förstås fixa det sista som är kvar att göra. Men NU har jag en stund bara för mig själv i soffan med datorn och tv:n.

Emils nya grej är att alltid korsa fötterna när han sitter i tex sin barnstol eller i knät. Väldigt gulligt :) Han ser nästan lite lillgammal ut!



Mina gullungar Emelie och Emil på väg ut för att gunga idag och få ett avbrott från allt städ



Imorgon väntar, förutom visning, en kväll på jobbet. Brukar kunna vara mycket på söndagkvällar, men det är bara att bita ihop! Jobbar ju bara 1,5 månad till och sen ska jag vara ledig i 4 månader till. Ska bli jätteskönt, men just nu känns det bra att jobba och få komma lite hemifrån.


Linas matkasse

Det märks att man börjat jobba och inte alls har lika mycket tid hemma. Vissa dagar startar jag inte ens datorn. Det blir dåliga uppdateringar, men nu kommer en iaf :)

Denna vecka har vi provat på Linas matkasse. För 500 kr (prova-på-erbjudande) får vi hem två kassar med mat för 5 dagar för 4 personer. I kassen hittar man recept och alla ingredienser som behövs. Alla maträtter har varit goda och varierande och vi är mycket nöjda!

Fläskfilé med rosmarinsås och ungsrostade rotfrukter (och lite rödvin ;) )



Paprikabakade köttfärsbiffar med mangodressing och kornris





Kärt återseende

Idag var det en lite reunion här. Min och Moas kära vän Marta, som i våras flyttade till Norge för att jobba, var på besök i Stockholm. Alltid lika roligt att träffa vänner man inte sett på länge. Har saknat henne så! Det blev god lunch på Söder och sedan promenad i solen med två sovande bebisar (barn) längs Årstaviken.


Moa och Marta med kidsen vid Årstaviken.

Igår var jag och Moa på bio. Det är inte så ofta vi ses utan barnen, så det var en trevlig omväxling. Vi såg den svensk/danska filmen HÄMNDEN. Den var bra, men rätt så dyster. Ingen film jag rekommenderar om man känner sig nedstämd. Men sevärd!

Poster Hämnden (2010)


Skön känsla efter träning

För knappt två månader sen kom jag igång ordentligen styrketräningen. Det tog verkligen fart när jag hörde att jag ska göra ett fys-test på ambulansen. Men så blev jag ju tokförkyld för en månad sen och den sitter fortfarande i! Dock varit lite bättre de två senaste dagarna så jag hoppas det börjar släppa.

Har inte tränat på en månad och börjar känna mig riktigt stressad inför testet, så idag beslöt jag mig för att trotsa förklningen och åka och träna iaf. Nu efteråt känns det riktigt bra! Om jag inte mår sämre blir det till att träna tre dagar i veckan.

Jag är nöjd med mitt gym. Personalen är trevliga och hjälpsamma, de har barnpassning, gymmen och omklädningsrummet är fräscha och passen och intrstruktörerna är bra. GULD värt med barnpassning när man har barn! Så jag rekommenderar SATS.

Sats logotype


Mys i soffan

God kväll!

Då var första arbetsveckan över. Nu sitter jag i soffan tillsammans med yngsta syster Josefin och tittar på tv. Snart börjar Dansfeber. Tycker inte det programmet är mest kul, men i brist på annat så funkar det. Emil sover och Peter är iväg på grabbkväll.

Igår beställde jag och Peter ny soffan! Nu har vi både säng och soffa på gång till nya lägenheten. Det känns bra! Tre veckor kvar till flytt, längtar!


Mina gobitar busar under kvällen :)


Bitringen blir aldrig för gammal. Emils nya grej är att korsa fötterna. Jättegulligt. Till och med när han dricker välling på kvällen ligger han i famnen i fötterna i kors.


Stora killen sitter och zappar i soffan.

Hoppas ni har en skön helg. Jag är ledig och det är toppen!

Härlig saknad

Jobbat tre arbetsdagar. Det är rätt skoj till och med :) Det enda som är tungt är att behöva gå upp tidigt på morgonen när killarna sover. Men annars går det bra på jobbet. Man kommer in i rutinerna rätt snabbt, behöver bara en snabb påminnelse om vissa saker och sen sitter det igen.

Nåt som är skönt och som jag längtat efter är att få vara borta och känna saknad efter Emil. I vanliga fall är han ju alltid hos mig och ibland blir det lite tröttsamt. Men nu när jag är borta så mycket så får jag små saknadsattacker och det känns jättekul! Och hur roligt är det inte att komma hem sen och se min lille son le mot mig?! Jag har mycket mer energi att leka med honom nu när jag kommer hem från jobbet och måste fylla upp mitt Emil-tomrum som skapats när jag varit borta. Hur mysigt som helst :)


Fina lägenheten

Ja, så här fin kan vår lägenhet bli efter lite (mycket) undanplock och stajling! :)

http://www.hemnet.se/beskrivning/927162?r=3

Nu plugg tillsammans med chips, coca cola och magnum mandel för att hålla mig vaken efter en tröttsam arbetsdag.

Kort och gott

Det är fullt upp nu! Måste ju berätta att vi fått en lägenhet i underbara Hammarby sjöstad! Inflyttning 1 november så vi har haft bråttom med att få hit mäklare och fotograf så att vi kan få våran såld så snart som möljligt. Det är massor att fixa inför en fotografering, helt galet. Städa, handla, stajla, rensa, gömma, möblera om...

Och så var det första arbetsdagen idag på 11 månader! Det kändes bra att vara tillbaka på jobbet, men visst är det skönt att knata omkring hemma också :) Det blir nog alldeles lagom att jobba två månader och sen vara hemma igen.

Nu måste jag lägga mig så jag orkar upp för att vara på jobbet imorn kl. 07.

Cherry on Top Award



Denna fina award fick jag av min kära vän Moa :)

Med denna award ska man berätta 3 saker som ligger än varmt om hjärtat, visa en favoritbild och skicka vidare till 5 andra bloggar.

Ok, hur ska man skriva det här utan att få det fööör klyschigt? :)

Tre "saker" som ligger mig extra varmt om hjärtat:
~~~ Min son, min karl och mina systrar ~~~
~~ Umgås med våra härliga vänner ~~
~ Varma sommardagar ~


Jag måste ju tyvärr erkänna att det bara är tre bloggar som jag följer slavisk, och det är Moas som jag fick denna award av, stora lillasyster Emelie och lilla lillasyster Josefin. Jag kikar såklart in på andra bloggar också, men de flesta av dem är inte så aktiva.

Och så en favoritbild... Jag som har så många fina... Men det får bli denna för att man inte kan låta bli att le stort när man ser den :)


Babysim. Emil var hela 4 månader ♥


RSS 2.0