Cheesecake - glutenfri om man vill

Häromdagen bakade jag en god cheesecake som jag gjorde glutenfri. Väldigt enkelt och väldigt gott! För er som vill testa så kommer receptet här. Använd gärna en form med avtagbar kant, 20-30 cm i diameter. 8 portioner. 30 min + 3 tim.

4 ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl grädde
6 digestivekex (finns som glutenfritt, Semper)

Smula kexen i botten på formen. Skilj på äggulor och äggvitor och lägg dem i varsin skål.
Vispa äggulorna med sockret och vaniljsockret. Mosa osten och blanda i.
Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i blandningen.
Vispa till sist äggvitan till hårt skum och vänd den ännu försiktigare ner i blandingen så att luften inte går ur smeten.
Häll smeten i formen och smula eventuellt över mer kex. Ställ in i frysen i minst tre timmar och ta ut den ca 30 min innan servering. Ha gärna på bär vid servering.


Lite trist kvalié på bilden. Tagen i dåligt ljus med mobilen. På toppen är blåbär och hallon.



Bodypump

Igår körde jag Bodypump för första gången på flera år. Grymt jobbigt! Trots lätta vikter orkade jag inte hänga med i allt. Vilket förfall om man jämför med min vältränade kropp när jag tränade kampsport. Men skam den som ger sig!

Dagen började med en tur till Öppna förskolan. Emil hittade ett fönster i deras skepp :)

Inte den finaste bilden på min son, men den är väldigt roligt, så jag bjuder på den! :)

Därefter blev det en tur till Moa för att vara barnvakt åt lilla Charlie i två timmar. Det gick bra och kíllarna sov halva tiden. På onsdag kommer det riktiga provet, då jag ska ha båda killarna från lunch till kväll. Då får man känna på hur det är att ha två små barn.

Vänner

Vänskapkretsen förändras alltid med åren. Man hade sitt högstadiegäng, gymnasiegäng och unigäng. Kanske nåt McDonaldsgäng däremellan. Några hänger fortfarande kvar. De sanna. Sen som vuxen kommer jobbgänget. Just nu har jag inget gäng. Det tycker jag är lite tråkigt. Det "gäng" jag umgås med nu är mest Peters kompisar, men det har jag verkligen inget emot! De är jättetrevliga och roliga!

Men så har jag MOA. Jag känner bara en Moa, så ja, det är du! Jag är glad att vi fann varandra innan vi blev alltför tjocka och slutade jobba. Vi har setts nästan varje vecka ända sedan våra små föddes för över ett år sen. Så detta inlägg är en hyllning till dig Moa, för att du är en sån bra vän. Min närmaste vän.

Det är viktigt att vara rädd om sina vänner. Jag är inte alltid duktig på att höra av mig till alla jag vill, men jag försöker bland allt jobb, plugg och småbarnsliv!

Och Marta, you better come home!


En ihopklippt bild på mig, Marta och Moa när vi var ute och drinkar i Maj 2009.

Lite Emil

Lilla buse har ju kommit på (igen) att man kan slänga upp foten på bordet ;)



Självklart de korslagda fötterna!




Idag var vi i Sickla och köpte en ny pyjamas. En grön MOOMIN blev det. Jag som inte ens gillar Mumin... :P Men den var söt i alla fall!


Kurragömma

Emil är inne i en period nu då han ska kasta och gömma saker. När han badar slänger han ner leksakerna bakom badkaret, han river ut grejer ur lådor, kastar ut alla leksaker ur leksakslådan, slänger saker i badkaret, maten slängs på oss eller golvet... ja ni förstår :P

Så idag skulle vi ut och letade efter hans skor och kunde bara hitta en. Var i hela friden har han gömt den andra? Vi bor ju bara på 75 kvm så den kan ju inte vara på SÅ många ställen tycker man. Vi letade och letade. Efter ett tag slog det mig...


Lite sjuklig?

Den senaste månaden har jag mått lite konstigt. Jag har haft domningar/känselbortfall i ansikte och hand/arm, hjärtat har slagit oregelbundet, jag har fått migränlikanande attacker med huvudvärk och flimmer för ögonen, gått ner ofrivilligt i vikt och har lågt blodtryck och får 10-15 blodtrycksfall varje dag.

Igår var jag hos läkaren. Hon rynkande mest på pannan och hade ingen aning om vad det kunde vara. Hon började i alla fall med EKG och blodprover. EKGt visade några förändringar, men de var ändå inom normalvariationen. Nu inväntar vi provsvar...

Bästa morgonen

Den dag började bra. Lillasyster Emelie sov över och hade sovmorgon i skolan. Emil vaknde lite tidigare än vanligt, så han och jag gick upp först. Efter en stund gick vi inte till en sovande Emelie och Emil var väldigt kramig.

Jag hade igår förberett en lyxig frukost, kanadensiska pannkakor. Smeten görs kvällen innan för att dagen efter steka små pannkakor. Jättegott är det! Jag åt med honung på och Emelie med sylt. VÄLDIGT mättande.

 

Det var så trevligt att ha sällskap på morgonen. Jag och Peter går aldrig upp samtidigt med Emil. Emil var på strålande humör, men blev ledsen när Emelie var tvungen att åka till skolan.

Idag kommer bästaste Moa och Charlie. Jag har bakat glutenfritt för att det ska passa alla :) och senare i eftermiddag blir läkarbesök följt av pyjamasköp i Sickla.

Hoppas ni får en fin början på veckan!

Sparkpremiär

Imorse åkte killarna iväg till Norrtälje. Själv lyckades jag sova till 13:30! Vaknade en massa gånger, men ändå :) Har just tagit en liten paus från pluggandet och passar på att skriva ett litet inlägg.

Igår lyxade jag och Peter till det lite och gjorde finmiddag här hemma när Emil somnat. Vi fick en varsin 3 cm tjock oxfilébit som vi åt med whiskysås, pommes och sallad och drack gott rött vin. Till förrätt åt vi avokado med ishavsröra. YUMMI!

Fick ett gullig mms av Peter. Emil har fått åka spark för första gången :)

Försöker vända på dygnet... IGEN

Jahapp, då var det dax att försöka vända på dygnet igen för att orka jobba sista natten imorn. Helt knäpp i huvudet blir jag av att vända fram och tillbaka då många gånger på en vecka :S

Peter och Emil åker iväg till gammelmormor imorn och stannar till på söndag. Det blir skönt för mig för då kan jag sova ut ostört när jag kommer hem på söndag morgon.

Klockan är snart 00:30 och jag tänkte försökte hålla mig vaken till i alla fall 02, men jag vet inte riktigt hur jag ska fördriva tiden... Inget spännande på tv, inget spännande att surfa på och att plugga är jag för trött för...

Ingen bild har jag att bjuda på heller... Ska bättra mig! :) Ha nu en skön helg!

BRÖLLOP!

Nä, inte jag tyvärr... Men farsgubben har gått och gift sig :) I måndags vad det dagen D. Inget "tager du denna..." utan det var andra ceremonier. Synd att jag inte hade möjlighet att vara med, det hade varit häftigt att se och väldigt roligt. GRATTIS PAPPA! Nu är vi ytterligare en Gisslénare :)



De var klädda i gamla folkdräkter och vad jag förstod det som ägnades en stor del av tiden på elefantryggen :)

Nytt gym

Det här med att komma igång med träningen... det har gått sådär. Jag vet inte om jag kan skylla på tiden för det är ju en prioriteringsfråga. Ett av de största problemen är att Emil inte vill vara på deras barnpassning. Den andra stora anledning är att det ligger för långt bort.

MEN, som tur är öppnar ett nytt gym nästan vecka som även har klasser bara runt hörnet från mig. Perfekt! Så lätt att bara knata ner och träna. Då behöver man inte vara borta hemifrån så länge. SPORTLIFE heter gymmet.

Idag åkte jag och Emil hem till Moa och lekte med killarna. De var på bushumör idag så det blev tyvärr inte så mycket tid över för mig och Moa att shit chattta, men det får vi ta igen en annan dag :)


WOW

Klockan är snart 03. Det är mörkt och tyst omkring mig. Knappandet på tangenterna nästa ekar.
Det är min andra natt på ambulanspraktiken. MEN vet ni vad vi fick som första jobb idag?!?!?! EN FÖRLOSSNING I HEMMET! Gud så skoj det var. Oftast har ju mammorna hunnit föda när ambulansen kommit fram, men inte denna gången. För första gången fick jag se en bebis födas i verkligheten. Wow, vilken upplevelse. Min roll var att stötta mamman i andningen och krystningarna. Allt gick bra och alla mådde fint. En jättefin liten flickan var det.

Förlossningar i ambulans är ovanligt. Man får inte vara med om så många under sin karriär, så jag är superglad att det hände nu under min praktik.

Förra natten sov jag mellan jobben, men det var inge bra, för jag var så otroligt trött när vi åkte ut på larm och linserna var alldeles fastklistrade på ögonen. Den här natten sitter jag och pluggar så gott jag kan och dricker god varm choklad :) Man vet aldrig när nästa jobb kommer...

Glad

Jag är glad att jag har någon vid min sida som jag älskar att dela denna alla hjärtans dag med :)

Peter har jobbat i natt och kommer inte hem förns i eftermiddag så jag och Emil ska knata iväg till blomsteraffären och köpa några fina blommor.


Blodigt

Det blir inte mycket sömn när man har sjuka barn. Stackars Emil fick en febertopp i natt och hostade och hostade. När jag kom in i hans rum på morgonen hade han blod i hela ansiktet och stora fläckar på lakanet. Måste ha blött näsblod i natt.

Det positiva med att jag inte sovit så mycket i natt är att jag förhoppningsvis kommer vara trött i eftermiddag och kan sova några timmar, för jag går nämnligen natt på praktiken i natt. Om jag inte kommer kunna somna kommer det blir en otroligt tuff natt! Vi får hålla tummarna :)

Provar mammas mössa

Emil har haft feber två dagar och har blivit snorig, men det värsta av allt är den besvärliga hostan. Man hör verkligen hur ont det gör ibland när han hostar.

Trots detta är han för det mesta pigg och glad i alla fall :) Här ville han testa en lite för stor mössa!

Fredagsdejting

Vilken fredag det var! Galet väder. Jag och Emil som hade planerat att träffa kompisen Maria och hennes lilla Vera som är två veckor yngre än Emil. Tänkte att jag inte vågade mig ut vägen, men sen framåt eftermiddag sprackdet upp och blev strålande sol, så då åkte vi i alla fall :)

Det är SÅ roligt att träffa gamla vänner. Barnen lekte bra. Två små starka viljor. Så sött att se :)


Tyvärr ville de inte titta in i kamera och hålla ögonen öppna samtidigt...

Detta är i februari 2010. Små pluttar var de!


Idag har vi varit ute och åkt pulka. Vi tog den stora pulkan så att vi kunde åka tillsammans. Det var lika roligt för Emil som för oss vuxna :)



Peter gick av sitt dygnpass imorse och jobbar redan i natt igen, så han hann hem en sväng och har åkt nu igen. Jag och Emil får roa oss själva. Jag behöver få en massa plugg gjort... suck. 1. Laga middag. 2. Lägga Emil. 3. Solsidan. 4. Plugga. 5. Sova.


Pojkshopping

Dagen började med att jag skulle försöka träna på SATS. Tyvärr ville Emil annorlunda. Han blev så ledsen när han upptäckte att jag inte satt i lekrummet med honom så vi fick ge upp.

Vi åkte till Söder och mötte upp Moa och lilla Charlie. Trotsade vädret och gick på en lång promenad längs vattnet medan pojkarna sov i vagnarna. Efter lunch och god chai fick jag ett shoppingryck. Emil har inte så mycket kläder som sitter bra nu. Och vinterskorna ska vi inte tala om! De är flera storlekar för stora och han kan inte gå i dem. De nya skorna är inget han kan leka i snön med, men de går att använda när vi är i shoppingcentrum osv. Detta kom jag hem med:



Hur gulliga är de inte på skala? Vi kommer matcha super i vår eftersom jag har ett par röda Converse :)

Köpte även ett par mjukisbyxor, tänkte han skulle manekänga, men han tyckte det var så spännande med kameran så han rusade mot mig så fort jag tog fram den. Tog en bild i smyg (nästan) när han lekte istället.



Häromdagen kom Emil på hur man klättrar in i leksaklådan och hur roligt det är att slänga ut alla leksaker på golvet. Buse!


Och så avslutningsvis en bild på mor och son :)

2 veckor redan

Det går fort när man har roligt! Jag har redan gjort två veckor på ambulanspraktiken. Och oj så mycket jag lär mig varje dag. Samtidigt får jag lite ångest varje dag när jag inser hur mycket det är jag ska kunna. Om tre månader ska jag klara allt detta själv (mha min partner såklart). Men ändå! Mein god.

Det är verkligen alla typer av patienter man stöter på. Gamla som unga, friska som sjuka. Dock mer äldre gubbar och gummor. De är oftast väldigt söta :)

Annars rullar livet på som vanligt. Emil har nästan helt slutat krypa. Han vill gärna springa, men har inte riktigt balansen än så det blir en del tårar när han stupar ner i golvet. Nätter går superbra nu! Han sover oftast 12 timmar i sträck och det var länge sen vi behövde gå upp på natten. Hoppas det håller i sig! :)

Imorn blir nog en tur till SATS för mig och Emil och sedan träffa härligaste Moa och hennes lilla (stora) Charlie.


Hoppsan!

Nu är det visst sex dagar sen jag skrev senast. Jag har helt klart haft fullt upp sen senast. Ambulanspraktiken är i full gång och oj så roligt det är! Men så SVÅRT. Man ska ju ha någorlunda koll på det allra mesta som kan drabba en människa och man ska kunna handskas med alla typer av människor.

Mina handledare är toppen och jag trivs bra på stationen. Nu håller jag tummarna att jag får jobba där i sommar också!

Mer uppdatering om livet kommer senare. Ha nu en bra kväll!

Bra dag!

Emil är inne i en period då han behöver nästan konstant stimulering och blir gnällig så fort det inte händer nåt. När han inte får som han vill går hela världen under! Oj så arg han kan bli :)

Den senaste veckan har jag och Emil varit rätt ensamma. Peter har jobbat, kompisar har varit sjuka och jag har varit utan bil. Jag tycker det är jobbigt att åka långt kommunalt utan bil för att träffa kompisar, så det har inte blivit så mycket av det. Men så idag blev det en lång promenad och god lunch med bästaste Moa och lilla Charlie. Från Söder till Hammarbybacken och tillbaka. Som belöning för den långa promenaden fick jag en blåsa på lill-tån... AJ!

Därefter fick vi besök av Sandra, vilket Emil tyckte var toppen. Knappt något gnäll alls idag trots TRE timmar i vagnen och hela kvällen hemma :)

Kreativa fingrar

Vi har hamnat i det här lata stadiet då vi inte orkar fixa mer i lägenheten och inte heller tänker på det för att vi har vant oss. Till exempel har vi ingen gardin i vårt sovrum, julgardinen hänger kvar i köket för att vi inte har nåt annat att hänga upp och gardinen i Emils rum (som visserligen är fin) passar inte riktigt in där.

Men nu har jag inhandlat tyg och så snart jag får tid ska det sys nya gardiner! Kappor allihopa.


RSS 2.0