Hurra!

Idag klarade Emil att vara på Sats barnpassning (minisats) under hela tiden jag tränade! Det har bara hänt två gånger förut. Annars har de varje gång ropat i högtalarna "Emils mamma till minisats, Emils mamma till minisats, tack!". Hoppas det släppt för honom nu!



Vi promerade hem i det härliga vädret och Emil somnade gott i vagnen :)




Jag, syster Emelie och Emil i Nacka forum förra veckan.

På onsdag denna vecka börjar jag min ambulanspraktik. Det ska blir SÅ roligt! :D

Emil i realtid medan jag sitter och skriver detta inlägg:

I'm going down...

Hej!

Det var ett tag sen nu. Jag är ingen riktig bloggerska :P

Häromdagen vägde jag mig igen. Till min förvåning och fasa vägde jag bara 51 kg. Jag har gått ner två kilo på bara några veckor... Kan det verkligen stämma?! Förmodligen. Jag vägde mig på samma våg som jag vägt mig på tidigare. Konstigt. Jag äter mer och jag styrketränar. Det här går inte! Ska prova med näringsdrycker.

Jag ska återigen göra ett försök med att lämna Emil på barnpassningen på SATS. Hoppas det funkar! Det borde göra det för han älskar att komma till nya ställen och leka. Det gäller bara att han tycker det är ok att jag försvinner en liten stund. Håll tummarna för oss! :)

Drömsnack

I helgen sov mina söta systrar här. Helt plötsligt hör man nån ropa "Vi dör! DÖR!" vid 4 på morgonen. Snacka om att man slår upp ögonlocken blixtsnabb och får lite puls! Efter det blev det knäpptyst. Emelie hade pratat i sömnen :)

Idag ska Emil vaccineras. Det är ett himla vaccinerande det första 1,5 året av barnens liv. Hoppas det går bra. Jag är lite blödig...

Senare blir det Forum och middag med systrar och mamma :) Bra dag! Dessutom lyser solen! :)

Andy's lekland

Det blev en promenad till Sickla efter lunchen. Där mötte vi upp kära syster Emelie. Hon hade precis ätit frukost, men för mig var det dax för lunch så vi gick till den italienska restaurangen. Där bestämde sig Emelie för att försöka lära Emil att äta med sked :)


Efter det var dex lekdax på Andys.


Bollhavet är favoriten!


Efter kanske 1,5 timmes lek var Emil helt slut och somnade i vagnen direkt efter att vi gått därifrån. Han sover fortfarande, men snart är det full rulle här hemma igen :)

Emil tycker det är skoj att bli skjutsad i lära-gå-vagnen och kryper upp i den själv och sätter sig och gungar framåt med kroppen i hopp om att den ska röra på sig :)

Myror i brallan

Emil kräver alltmer stimulering hemma. De gamla vanliga leksakerna är inte lika roliga längre. Öppna förskolan är ju perfekt då, men både jag och Emil är förkylda och då vill de inte ha oss där. Dessutom fick Emil magsjuka förra gången vi var där... så det känns lite riskabelt att gå dit under infektionssäsong.

Jag tror det får bli en promenad till Sickla och Andys lekland i eftermiddag. Det gillar han! Och jag ;) De har den grymmaste rutschkanan där!


Först bra, sen dåligt

Igår var en spännande dag. Det var introduktionsdag på ambulansen inför introduktionsutbildningen som börjar i april. Det var skoj att få träffa några av sina blivande kollegor. Dessutom fick vi prova bära bår i trappa med 65 kg vikt på (+ 20 kg bår). Fy fasen va tungt det var för framförallt händerna! Hem och träna!

Hade hela dagen igår gått och varit lite illamående och haft ont i magen, men det var under dagen under kontroll. Väl hemma blev det värre och jag blev jättetrött. Det hela utvecklade sig till nån form av magsjuka då jag kräktes flera gånger under kvällen. Det är så äckligt att kräkas. Jag hatar det! Blä.

Idag mår jag som tur är mycket bättre. Peter åkte till jobbet imorse. Emil kräktes en gång idag, men har annars mått bra. Jag känner mig frisk nu. Tur! För imorn ska vi träffa bästaste Moa och hennes små killar.

In och finn

Idag har vi utfört  den sjunde och (förhoppningsvis) sista intervjun till magisteruppsatsen. Känns skönt! På vägen därifrån åkte vi till Mekonomen och köpte en ny och större bilbarnstol till Emil som blivit för stor för sitt babyskydd (bebisbilbarnstol). Peter ville såklart ha den stolen som fick bäst i test i Råd & Rön, bara det att den skulle kosta 3500 kr. Svettigt! Men till vår lycka var den nersatt till 2600 kr :) Cathiiiing!

Nåväl, till rubriken. Vi åkte in ett nytt köpcentrum i Handen, Port73. Där fann vi en väldigt härlig och annrlunda butik som heter In och finn. Och ja, man gick in där och kunde hitta allt möjligt. Fina ljus, lyktor, väggur, stora vaser, bindor, två, indiska hängande ljushållare, prydnadssaker... allt! Perfekt presentbutik. Speciellt om man är ute efter en inflyttningspresent!

Vi fick med os fyra ljus och två glasfat hem :) '


Bio

Kvällen har varit lugn och skön. Peter och Emil åkte till Emils farmor på middag medan jag begav mig in till staden för att möta upp mina systrar. Middag glömde vi bort/hann inte med så det blev cola och sourcreme-snack till middag under filmen. Det var inte en lugn stund under filmen och 2,5 timme susade snabbt förbi! Bra och sevärd. Rätt våldsam, men väldigt händelserik och man var inte uttråkad en enda gång!



Här är snygginingarna i mer privat status. Riktigt snygg klänning!


Full rulle

Har ni också känt ibland att man bokar upp sig för mycket? Så fort man har en ledig dag så bokar man inte saker. Det är ju såklart jättetrevligt, men ibland kan man känna att man bara vill ha en dag helt utan planer och ta dagen som den kommer.

Ikväll ska jag och mina systrar äntligen komma iväg på vår bio. Vi har försökt en månad, men blivit hindrade av framförallt sjukdomar. Ikväll blir det i alla fall Harry Potter. Förhoppningsvis hinner jag träna lite innan.

Igår åkte min pappa till Thailand och ska vara där i två månader. Inte alls avis. Nä då...

Nu plugg!

Lite fler bilder på trollet

Emil har väldigt snabbt lärt sig gå. Från det att han tog de första stegen själv den 14:e december har det gått med en rasande fart! Nu far han omkring här hemma på två ben och är så söt :)

Det där med att komma igång och träna har gått pinsamt dåligt. Jag vet egentligen inte varför. Kanske behöver jag ett gym som ligger runt så att jag inte kan skylla på att det är långt eller jobbigt att ta sig dit. Jag har nu köpt en träningsskiva som jag hoppas ska kunna hjälpa mig här hemma. Har gjort ett träningsschema åt mig själv, så nu är det bara att disciplinera sig och köra! :)

No no, wasn't me!



Kastrullskåpet är ju såklart skoj! Massor att skramla med.



Fönterkik med moster Emelie

Ikväll kommer söta syster Josefin hit. Hon har varit och sjuk och sedan varit på fotbollscup så det var länge sen vi sågs. Mys!!!

Lite trögt

Det har gått lite trögt på bloggfronten på sistone. Man tror att man har all tid i världen att skriva när man är mammaledig, men så är det tyvärr inte! När Emil är vaken får man inte sitta vid datorn om han inte får sitta med och ni kan ju tänka er hur det skulle bli då... Trycka (slå) på alla kanppar och kladda på skärmen. När han äntligen sover sin korta tupplur så är det plock och fix som gäller hemma, som han gärna också hjälper till med :P

Kvällara ägnas åt egen tid själv, eller tillsammans med Peter, då det är så skönt att koppla av framför tv:n eller så pluggar vi. Helgen har dock varit fylld av trevligheter då vi träffat många kompisar. Dessutom var min kära och saknade vän Marta i svea rike och hälsade på.

Idag började den fjärde och sista terminen på ambulansutbildningen. Vi är tyvärr inte klara med magisteruppsatsen från förr terminen, men nu gäller det att sätta fart för att hinna med denna termins uppgifter och examinationer. Full rulle i vår med uppsats, examintationer, praktik, inlämningsuppgifter och introduktionsutbildning 10 veckor på ambulansen med start i april. Tack och lov att vi är klara till sommaren! :)

Långt inlägg (igen), men jag har så mycket jag vill berätta :)

Systermys

Dagen började med att jag och Emil vaknade upp hos hans morfar. De har blivit bundisar och jag verkar mest vara i vägen :P Därefter åkte vi till Cecilia för att fira hennes son Gustav som blivit hela 3 år. Mycket barn och mycket liv. Emil kunde inte alls hänga med med de stora barnen och satt mest och tittade på dem med stora ögon.

Sedan bar det av till Älta för att hämta upp syster Emelie som ska sova över i natt. Körde fast i en backe där, men efter lite slit och lite sats lyckades jag ta mig upp. Vilket snöoväder vi har haft i Stockholm idag! Jag gillar inte att köra när det är mycket snö och än mindre att fickparkera när det är mycket snö! Peter tycker jag ska se det som en kul utmaning, men jag kan inte låta bli att tycka det är jobbigt...


Jag och systrarna i somras


Jag och Emelie i kväll

2010

Jag kan ju inte säga annat än att 2010 var det bästa och mest händelserika år i mitt liv. Men även ett av de jobbigaste och krävande åren i mitt liv. Att få barn är en av de största händelserna man kan vara med om, samtidigt som ett barn med kolik är en otroligt påfrestande period för både en själv och för relationen. Nu är vi här ett år senare och är så lyckliga över vår fina lilla familj och Emil sover ca 12 timmar per natt oavbrutet för det mesta. Underbart!

Jag har kämpat hårt i skolan under året. I april är jag äntligen klar efter två års slit och det ska bli jätteroligt att få prova på att jobba på ambulansen. Dessutom fick jag tjänstledigt från mitt jobb jag har nu så trivs jag inte på ambulansen har jag kvar min fasta tjänst på barnakuten. Toppen!

Ser fram emot vad 2011 har att erbjuda! :)

Julbilder

Idag lyckades jag och Peter komma iväg och träna tillsammans på SATS. Min pappa var här och passade Emil. Det gick strålande och de gillar verkligen varandra :) Synd att han åker iväg i två månader snart. Man hade gärna velat följa med till Thailand några veckor!

Men nu lite julbilder!



Japp, en massa bilder på Emil. Jag gillar inte att vara med på kort så det blir inte så många på mig :P

Grattis min son!

Idag fyller min finaste Emil hela 1 år. Dagen har varit minst sagt fullspäckad. Mina söta systrar sov över här och sen rullade gästerna in på löpande band. Mest familj, men även vänner och lekkompisar till Emil. Och oj så många presenter och leksaker han fått i julklapp och födelsedagspresent! Han älskar dem :)

Han somnade snabbt och utan minsta protest helt utslagen i sin säng ikväll :) Min lilla prins! Han är inte bebis längre!

Lek med sötaste Elvira ♥


En alldeles egen bobby car och lego har han fått!



Elvira ville också åka bil


Fler julbilder och nyårsuppdateringar kommer snart :) GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0