Äntligen en stund över...

... för lite avkoppling, även om den inte kommer vara längre än vad det tar att skriva det här inlägget. Sista kursen har börjat i skolan och nya uppgifter har rullat in.

Peter var ju iväg med grabbarna i Sälen i helgen. Jag och Emil åkte med systrarna till deras farmor utanför Nyköping lör-sön. Jättefint väder, men tyvärr var Emil inte alls på humör. Så kan det vara ibland :)

En trött Emil somnade framåtlutad i bilbarnstolen på vägen dit.


Tjejernas farmor har en gigantisk strandtomt. Jag och Emil gick ner till vattnet och tittade på svanarna.




Temat för helgen var att bära stockar och klyva ved. Emil fick provsitta den brummande traktorn.


Emelie och Jossan turades om att köra. Här kommer en glad Emelie :)



Jag har äntligen laddat batterierna till systemkameran så nu kan jag börja bjuda på lite bättre kvalité i bilderna än dessa som jag tagit med mobilen!

Just nu håller jag på att baka bröd. Vill gärna bli duktig på det, men jag och kök går sällan ihop. Provade baka igår, men de limporna fick jag slänga. Skam den som ger sig!

Fredag och lön :)

Dagen började med mitt "efterlängtade" besök på endokrinmottagningen på SÖS. Det mesta tyder på en autoimmun sjukdom, Graves sjukdom (giftstruma), som är under uppsegling. Ska ta nya prover om några veckor och därefter påbörjas förmodligen behandling. Det trista är att det ofta är svårigheter att bli gravid när man har denna sjukdom. Men man ska inte måla fan på väggen! :)

Emil fick leka med Charlie och Moa under tiden. Efteråt tog vi båten till sjöstan och åt god lunch på ett trevligt ställe vid vattnet. Ser verkligen fram emot när man kan sitta där utomhus på sommaren!

Ikväll ska jag, Emil, mamma och systrarna på Mongolisk restaurang och fira att mamma fyllt hela 48 år. YUMMIE!

Och så den lilla detaljen att det är lön idag och Polarn o pyret börjar din rea idag... Men slantarna måste vi lägga på annat för tillfället tyvärr :P

Barnmode...

Innan jag fick barn tyckte jag att det här med barnmode var absurt. Att betala 200-300 kr för en body stl 50 som barnet kan ha i en månad, eller ett par jeans för 400 kr, eller en overall för 800 kr i stl 62. Lite ränder, vaddå, det kan man väl köpa på H&M också. MEN NU, nu när jag har barn och ser skillnad på kläder och kläder. Alltså, majoriteten av alla Emil kläder är från typ H&M och Lindex och mycket har vi även fått från kompisar. Men så det KLIAR i mina fingrar varje gång jag går förbi en Polarn o pyret butik. VILL HA! Jag brukar passa på att handla när de har rea. De har ju så otroligt fina kläder.

Idag kom jag hem med en ny mössa till Emil. Fliece på insidan, väldigt skön. Dock inte rea men den kostar inte över 100-lappen ;)


För några veckor sen kom jag hem med den här fina tröjan.

Det är lite lättare till att motivera sig att köpa PoP-kläder nu när han inte växer lika snabbt. Men det är tur att man kan sätta lås på plånkan, annars hade alldeles för mycket pengar spenderats på PoP! :P


Bra morgon!

En glad och feberfri Emil vaknade idag kl 7:45. Sovit hela natten från 20 igår kväll, trots att jag hörde hur han kämpade med snoret. Ibland funderar jag på om jag lider mer av det än han. Tycker SÅ synd om honom!


Tyvärr har laddaren till min kamera sprungit och gömt sig så jag får ta bilder via min trista kameramobil.

Nu är tre (två) hektiska dagar i skolan avklarade och utbildningens allra sista kurs tar vid på måndag. Sluttampen! Nu är det bara att köra järnet för att hinna klart med D-uppsatsen och med de sista (visserligen stora) uppgifterna innan 9 juni då vi ska stå i Blå hallen och ta emot vårt examensbevis :) HEJA HEJA!

Peter och 5 grabbar till drog iväg till Sälen nu på morgonen. Jag och Emil är solo fram till söndag kväll. Rätt mysigt faktiskt :)
Bilder från Sälen 2009:

Här var vi faktiskt i himlen ;) Molnen låg under oss denna underbara Marsdag.



Visst blir man sugen på att åka iväg :)

Förlossningen

Måste ju dra en snabbis om hur det var att göra praktik två nätter på förlossningen! Väldigt spännande och givande! Fick se tre födslar från början och fick assistera vid två av dem. Håll emot mellangården, trycka emot huvudet, föda fram främre axel och sen sa det tjoff och så var bebisen till världen :)

Fantastisk upplevlse verkligen, men om jag vill bli barnmorska..? Nej, faktiskt inte. Inte på många år iaf. Jag tyckte det var rätt jobbigt att se all denna smärta. Tack och lov för ryggbedövning, jag ska nog prova den nästa gång! :) Om jag ens hinner in till sjukan. Jag blir nog en sån som kommer föda på badrumsgolvet. Det är tur att vi har golvvärme i vårt nya hus! :D

Kan faktiskt börja längta efter den där magen... Runt vecka 30 var lagom. Tydligt gravid, men inte för stor.

Vecka 29


Men sen tog det fart till vecka 33!


Migrän...

Gårdens eftermiddag/kväll spenderades grimaserandes i sängen pga kraftig huvudvärk med flimmer för ögonen. Tålde varken ljud eller ljus, vilket är jobbigt med en febrig och inte supernöjd ettåring. Tack och lov var Peter hemma. Huvudvärken fortsatte under natten och även idag. Fick tyvärr vara hemma från skolan och missade mitt certifiktikat i AMLS, Acute Medical Life Support. Skittråkigt.

Huvudvärken gav sig äntligen iväg under kvällen drygt ett dygn senare och imorn hoppas jag kunna gå på den kliniska examinationen. Bad tajming! Innan mitt migränanfall igår hade jag återigen de läskiga domningarna jag får i ansikte och hö hand/arm ibalnd. Skönt att få komma till specialister på SÖS på fredag.

Stackars Emil har 40 grader feber och är snorig. Hoppas det ger med sig snart.

Här är en animerad bild av hur området kommer se ut där de bygger vårt radhus. Vårt hus kommer bli de vänstra röda huset, men vårt förstahandsval var eg de gröna bredvid på hö sida. Detta för att master bedroom ligger utåt och inte vägg i vägg med grannen. Mitt emot denna länga finns en till likadan.


100 % fokus

Just nu finns inget annat i mitt huvud än plugg och radhusköp. Denna vecka har vi kurs och examinationer. Dessutom gjorde jag praktik på förlossningen i helgen och dessutom har vi för två dagar sen skrivit på ett bokningsavtal av ett superfint radhus som kommer byggas i Vendelsö :)

För att det inte var nog så var min amerikanska vän Kara här i helgen. Tyvärr hann jag bara träffa en gång, men jag hoppas hon kommer igen nästa år.

Ja, det är mycket nu. Just nu är jag mest uppe i det blå för radhuset :) En nyproduktion som kommer stå klart våren 2012. En 5:a på 144 kvm. Öppen planlösning, braskamin, gavel. Perfekt!

Ett jäkla virrvarr

... pågår i mitt huvud. Vi funderar på att köpa nyprdoucerat radhus. Fast pris och dessutom flera hundra tusen billigare än de "begagnade" radhus vi tittat på innan. 5 rum på 144 kvm. VILL HA!!! Det vanliga bekymret är ju vad som händer om räntorna stiger, men enligt alla min kalkyler så klarar vi det. Peter är skeptisk. Som vanligt. Vi har budat på lägenheter (treor dessutom) som har samma månadskostnader som vi skulle ha i det nya radhuset, men ändå blir han skeptisk. Han är lite märklig. Skulle vi klara det innan så kommer vi ju klara det här. Och dessutom HELT NYTT. Give it to me!!!

Mycket natur. Badplats 5 min promenad. Bra kommunikationer. Lugnt villa- och radhusområde.

Känner jag Peter rätt så blir det inget radhus nu tyvärr (inflyttning våren 2012, perfekt!). Kalla fötter och sen säger han nej Nån som känner till nån bra hypnos?

Ups and downs

Alla har vi våran ups and down i livet; i hemmet, på jobbet, i skolan, med träningen, med kosthållning osv. Träningen går bra nu, men annars är det ens del downs som gör att man inte blir så sugen att starta datorn och vara "social" med t.ex. blogg, msn eller facebook. Men det känns ändå rätt bra nu när jag väl sitter här och skriver :)

Sjukt mycket i skolan nu. Kan iaf bocka av en etapp, ambulanspraktiken. Till helgen väntar färlossningspraktik och nästa vecka är det 4 fullspäckade dagar i skolan och sen åker Peter till Sälen tor-sön. Orättvist kan man tycka :P

Ikväll sågs jag och Moa barnfria för första gången på flera månader... kanske ett halvår tom. Skönt att få fokusera på varandra och vårt shitchat än på våra små ibland :)

När jag känner mig lite nere brukar jag titta på bilder på Emil och då känner jag mig genast gladare. Bjuder på några bilder från när lillskrutten var 4 månader



Babysim med pappsen.


Dyk dyk 



Give it to me!

Trött efter många intryck

Att göra praktik på ambulansen kan minst sagt vara riktigt utröttande. Igår avslutade vi passet med ett hjärtstopp mitt på ute på Söders gator och idag avslutade vi passet med ett självmord... Roligare kan man ju ha, men det är väldigt lärorikt om man ska se till det positiva! Fick göra HLR för första gången, både kompressioner och ventilering efter att läkaren intuberat. Herregud så jobbigt det är att göra kompressioner! Brände många kalorier på det.

Ikväll har Emil fått lite feber av nån anledning. Hela familjen har faktiskt hållt sig väldigt friska denna förkylda vinter, så vi är väldigt nöjda måste jag säga!

Jag har fått tid för att komma till specialsten på SÖS för att kolla upp mina knäppa hormoner i kroppen om tre veckor. Känns långt kvar, jag vill ju vet nu nu nu! Nä, nu måste jag sova. Sista ambulanspasset väntar i morgon.


Denna bild tog Jossan (lillasyster) på mig och Emil med mobilen för några dagar sen när vi var hemma hos vår mamma.


Underbara vårväder

Man blir så mycket gladare när det är sol ute. Och att det är ljust på morgonen! Emil har vaknat 6:30 de senaste dagarna, vilket är för tidigt för honom (och för mig), men en liten tröst är att det inte är kolsvart då iaf.

Igår var jag och Emil sväng hos Moa. Hon hade båda sina grabbar hemma. Tyvärr var ingen av barnen på bra humör, så det blev inte så mycket prata för mig och Moa :P När vi skulle hem gick vi ner till vattnet och tog båten över Hammarby sjöstad. Väldans mysigt!



En osynlig Emil sover i vagnen.


Båten syns i bakgrunden.


Hammarbybacken skymtar i horistonten


Söder, från båten.


Här åkte båten från. Som för övrigt är gratis.

När Emil sov en sen eftermiddagssov och Peter lagade middag passade jag på att gå på gymmet. Idag har jag skön träningsvärk :)


Trött och träning = dålig kombo

Idag skulle jag ha tagit mig iväg till gymmet innan Peter skulle åka till jobbet. Men efter en hel dag med full och fart och lite sömnbrist så tog sömnbegäret över. Har i alla fall lyckats träna tre gånger de två senaste veckorna. Nu gäller det hålla motivationen uppe och fortsätta! :)

Stackars lillasyster Emelie har fått en fet vagen i ögat och kunde knappt öppna ögat imorse. Jag och Emil gjorde henne sällskap på ögonakuten på SÖS idag. Fick antibiotika utskrivet.

Ha en trevlig kväll!

Snarare rutin än tur

Vi har pott-tränat Emil sen han var 4 månader. Läste på nätet om en metod som kallas Elimination communication som dels handlar om att lära sig att tolka barnet och se dess signaler, men även att lära barnet visa när de behöver göra ifrån sig. I Vietnam tex är barnen torra redan vid 9 månaders ålder.

Nu har vi inte kört stenhårt för det är för jobbigt. Målet har varit att vänja honom vid pottan och förhoppningsvis göra honom dagtorr i sommar. Det har gått i perioder, ibland vill han göra ifrån sig på pottan och ibland vill han inte.  Oftast har man i alla fall lyckats få två kissar per dag, men bajsarna har varit svårare.

Nu däremot, bajsar han på pottan nästan varje morgon. Både han och jag blir stolta :) Kissa på pottan gör han ungefär tre gånger per dag. Vi kör även med traningpants ibland. En tunn tygblöja där de känner att de kissat. De funkar bra!



Rekommenderar starkt till de som orkar hålla på! :)


Två månaders lyx är slut

För er som inte varit med från början, så hade Emil kolik när han var liten och den störda och dåliga nattsömnen håll i sig tills Emil var 10 månader, då vi flyttade och han fick eget rum. Helt plötsligt började han sova hela nätter. Under december och januari levde vi lyxliv. När Emil var frisk sov han 20-08 utan att vakna. Underbart! Äntligen hade vi fått igen lite för den långa skrikperioden. Thank you lord!

Nu är den tiden slut tyvärr. Under februari börjde Emil vakna på nätterna igen och var svårtröstad. Han började i samma veva vakna tidigare på morgnarna. Kvart i åtta, halv åtta, kvart över sju, sju, kvart i sju och imorse var det tjugo i sju. Förut när han sov 12 timmar i sträck var han gladare på morgoen och kunde ligga länge i sängen och prata och leka själv innan man behövde gå upp. Nu vaknar han och blir ledsen nästa på en gång.

Hoppas det kommer tillbaka! :) Man vänjer sig snabbt vid det som är bra. Men 20-07 ostörd sömn är ju såklart också jättebra!




Så här mysigt har vi ibland när han sover middag :)

Huvudvärk

De senaste dagarna har jag besvärats av trötthet och huvudvärk. Jag är inte den som gärna tar smärtstillande heller, jag vill gärna att kroppen ska klara av det själv och så länge jag klarar av värken så försöker jag bita ihop.
Just nu sover båda killarna middag. Jag behöver egenligen plugga, men fastnade lite i bloggvärlden :P Lätt hänt, eller hur?! Det är fortfarande den där jäkla magisteruppsatsen (+ allt annat), men nu är vi på sluttampen med analysen och ska snart börja med resultatet. Det känns bra!

Imorn väntar praktik på ambulansen från 7:30-19:30 och på söndag jobbar Peter, så jag behöver inte fundera så mycket på vad vi ska göra den här helgen... :P Hoppas DU har roligare planer! ;)

Jelly shots

I helgen som var hade vi lånat ut Emil till hans farmor en natt och jag och Peter hade vår Canasta-kväll med ett annat kompispar. Alltid lika trevligt och roligt! God mat, god dricka och hårt spel :) Peter hade gjort jelly shots, de röda med jordgubb och de gula med mango. Föll mig inte alls i smaken, men jäklar vad det tog på de andra som glömde bort att det var alkohol i dem ;)



Jag hade sett fram emot en mysmorgon med Peter. Tänk att få ligga och dra sig båda två i sängen utan att nån av oss måste gå upp med Emil. MEN, så blev det tyvärr inte. Peter blev så packad att han inte ens kunde ligga i sängen. Det blev först ett besök i Gustavsberg och sedan deckade han i soffan. Kul kille :P

Tvillingmamma

VERKLIGEN dax att uppdatera. Börjar med dagen. Jag och Emil har varit hos bästa Moa och passat hennes Charlie som är 3 månader äldre än Emil. Han är väldigt mammig av sig, så jag var lite nervös över hur det skulle gå och hade ställt mig in på en kinkig och gråtig dag. Tur nog gick allt (nästan) strålande och jag har fått känna på lite hur det är att vara mamma till osynkade tvillingar :) Osynkade i mat- och sovtider alltså. 

Här är våra söta grabbar när de håller hand.

Sen så var det det här med mina knasiga symtom. Jag har fått provsvar och mina sköldkörtelprover var inte så bra så jag fick komma tillbaka och ta fler blodprover. Alla har inte kommit än, men det verkar som om jag har hypertyreos och/eller Graves sjukdom. Det är en sjukdom (ofta autoimmun) som inte ovanligt drabbar kvinnor som varit gravida och det förklarar de flesta av mina symtom. Nu väntar jag på att få komma till en specialistläkare på SÖS för utredning och behandling. Sjukdomen sätter spel på hormonerna i kroppen vilket gör att man blir lite knäpp.

RSS 2.0