Underbara sol

Idag hade jag tänkt ta årets första dopp. Jag, Peter och skrutten åkte till Hellasgården efter att ha varit på visning i underbara Järla sjö. Men efter att ha suttit i solen och värmt upp mig ordentligt kändes vattnet mot fötterna så kallt! Peter hoppas i, men jag och Emil nöjde oss med att bada fötterna. Men efteråt ångrade jag mig för jag blev så vaaarm! Tyvärr inga bilder från denna fina sommardag.

Nu börjar budgivningen på lägenheten i Järla sjö. Vi har budat ganska mycket på lägenheter, men aldrig vunnit, men här känns det som att vi har en chans i alla fall för det är bara vi och en till som är intresserad. Hoppas! :)

Lite shopping

Ska försöka hålla i slantarna jag fick över denna månad för att kunna spendera mer på våra små resor vi ska göra i sommar, men ibland måste man få unna sig lite ;) Hehe visst är det lustigt att man alltid kan hitta ursäkter till att shoppa! :)

Jag och Emil gick på promenad i solen till Globen shoppingcenter. Det måste nästan vara året varmare dag idag. Och imorn ska det bli hela 28 grader här! Underbart. Jag köpte tre linnen och en plånka.

Emils färg är en ljus lite neonaktig grön som han är jättefin i. Denna gröna färg finns på Polarn o pyret (min favvobutik), men som vi föräldrar vet så innebär P o P att det lätt blir ett litet hål i plånboken efter att man varit där. Hur som helst så hittade jag ett linne i med liknande gröna färg till mig själv så i sommar ska vi matcha varandra ;) Töntigt, men fint! Haha.


De gröna färgerna är mer lika i verkligen än på bilden :) De två höger var 2 för 99 kr.


Självklart ska det in ett foto på Emil i det lilla fönsret i plånboken. Jag har aldrig gillat stora plånböcker, men de är ju rätt snygga och praktiska så jag tänkte jag skulle ge dem en chans!

Skön och slapp dag

Idag har jag och Emil bara myst hemma. Just nu sover han, vilket är skönt. Han brukar ha lite svårt att somna när vi är hemma. Han vill gärna sova i bilen eller i vagnen på dagarna. Gått och väntat på Peter hela dagen som jobbat dygn. Han hade fått en sen väldigt sen resa och inte sovit så mycket, men nu är han på väg hem :)

Dagen har ägnats åt städning, tvättning och rensning bland kläder. Det är rätt mycket moln idag så det känns helt ok att ha en pysslardag. Det gäller att passa på när man är på det humöret!

Hoppas ni också har en skön dag!

Emil på bryggan

Lägger ut några somriga bilder på Emil från midsommar.






Emil tyckte vattnet var lite kallt för fossingarna. Han trivdes bättre på bryggan :)


Seaweed

Jag har sedan tonåren haft lite problem med finnar och fet hy till och från. Just nu är en period då det är extra mycket vilket är irriterande. Var på The Body Shop och bad dem rekommendera nån bra mask eller scrub och fick med mig en seaweed-mask. Provade den för första gången ikväll och hoppas på snabb förbättring men jag kan tänka mig att man behöver behandla några gånger innan det händer nåt. Håller tummarna!


219 kr. It better be worth it! ;)

Emelies födelsedag

Midsommardagen idag och syster Emelies 15-årsdag. Jag och Emil var uppe tidigt. Han hade en väldigt dålig natt och kunde inte komma till ro och vaknade alldeles för tidigt. Efter några timmar sjöng vi för Emelie och gav henne massa fina paket. De var uppskattade! :)

Igår hade vi toppenväder här! Jag och Emil anlände till Nyköping efter en seg bilresa med mycket trafik. Väl framme fick vi väldigt god lunch; kallrökt lax, ugnsbakad lax, färskpotatis, sill, jansons, spenat- och mögelostpaj, tårta osv. Systrarna badade flera gånger och Emil fick doppa fötterna, men han tyckte det var sådär :P 17 grader i vattnet. Jag badade INTE. Burr.


Födelsedagbarnet


Den privata stranden på landstället. Lyxigt!




Nya favoriten äppel- och päronpuré


När ingen mer puré erbjuds är fingrarna rätt goda också :)


Sång och dragspelsmusik.

Väldigt trevlig midsommarafton med släkt och vänner. OCH bra väder!


Midsommar!

Midsommarafton imorn. Tyvärr splittar jag och Peter på oss. Det var först tänkt att vi båda skulle ut till hans kompis landställe i skärgårn med en massa vänner vilket är tradition. Men sen ångrade jag mig. Det brukar kunna bli rätt vilt och man är utomhus hela tiden så jag kände att det inte är den bästa miljön för en sex-månader-gammal-bebis. Istället tar Emil och jag vårt pick och pack och åker till mina systrars landställe i Nyköping. Det blir toppen! :) Liten mer traditionellt och mycket mer lugnt! Dessutom blir mina systrar väldigt glada.

Trevlig midsommar och ta det lugnt nu! ;)

Rastlös och indiskt

Ikväll somnade Emil ovanligt tidigt, men istället tog det lite längre tid att natta honom än vanligt. Hur som helst så sov han i sin säng när klockan var 22. Han är en riktig kvällskille och jag försöker ändra hans sovtider så att han ska somna tidigare på kvällen, men det går inte så bra. Förutom ikväll :)

Det märkliga är att jag nu känner mig rastlös. Peter jobbar dygn så jag är "ensam". Jag är inte van att bara sitta uppe ensam. Alla saker som jag annars tänker att jag måste göra och hinna med är som bortblåsta. Sitter här nu och njuter av några kvällsmackor och surfar runt :) Skönt!

För er som gillar indiskt vill jag verkligen rekommendera restaurangen Shanti som ligger på Katarina bangata på Söder i Stockholm. Supergott och mycket goda tillbehör. Ett litet minus var dock servicen, personalen kunde ha varit lite trevligare och proffsigare. Men maten var 9/10! Kanoners.

Idag var jag och Emil och vinkade av hans morfar som åker till Thailand i två månader. Tyvärr var Emil inte på sitt bästa humör, men några leenden bjöd han på i alla fall! :)


Emil sov gott på vägen hem till morfar.


Igår satt vi ute på torget och åt en god lunch. Emil såg cool ut i sin nya keps och smaskade på sin favorit-leksak.

Sämsta flåset

Jag säger jämt till mig själv att jag måste komma igång med träningen... men av nån anledning blir det inte riktigt så. Kommer iväg till gymmet ett par gånger och känner mig duktig och taggad, men sen dyker det alltid upp saker som sätter käppar i hjulen för mig... som fint väder tex. Då umgås jag hellre med Peter och EMil än att knata iväg till ett svettigt gym. MEN så idag så skulle Peter ut och springa (som han brukar göra 2-3 ggr/v) och jag bestämde mig för att följa med. Jag har aldrig tyckt om att springa då jag tyckt att det är tråkigt och jobbigt och jag orkar ingenting och får bara håll. Men vaddå, nån gång och nånstans måste man ju börja. Jag drog på mig springskorna, packade ner Emil i vagnen och tog en liten runda. Peter sprang med vagnen och jag flåsade på bredvid. Sjuuukt jobbigt och hållen kom tyvärr på en gång. Sprang kanske 15 min och gick 30 min :) Men det är alltid en början, elle hur? :) Peter däremot fortsatte springa när jag lunkade tillbaka hemåt och sprang drygt 8 km. Duktigt!

Ikväll blir det middag på Söder. Vänner till Peter som jag knappt träffat, det ska bli spännande! Efter det kommer min äldsta lillasyster Emelie hit och sover över. Det ska bli myspys.

Snart midsommar! Redan. Tiden går snabbt och snart är min lilla prins ett halvår :)

Sommarrea

Idag blev det en tur till Farsta Centrum. Massor med rea överallt och tänkte att det kanske fanns nåt billigt fint till mig. Men jag hittade ingenting! Tänkte jag skulle köpa nån fin klänning eller linne, men så blev det inte. Istället handlade både jag och Peter ansiktsprodukter på The Bodyshop. Jag har väldigt fet hy och får finnar som en 15-åring så jag köpte nån reninggöringstvål som tydligen ska vara bra. Men gratis är det tyvärr inte. Om det funkar är det dock värt det! Kanske skulle ha köpt nån scrub eller mask också. Det får bli nästa gång!

Jag och Peter hade tänkt storstäda idag. Det ligger väskor, kläder och papper ÖVERALLT. Vi bor rätt trångt och har svårt att göra av grejerna på nåt bra ställe. Det var trångt redan innan Emil kom och hur det är nu ska vi inte tala om. I v-rummet finns en elektrisk gunga, babysitter, lekmatta, babygym-ställning, gåstol och lekldåda... PLUS alla andra vanliga möbler och så stort är det faktiskt inte här. Ibland önskar jag att vi bara kunde flytta till en mindre stad där allt är billigare och avstånden är kortare, men vi har båda våra familjer här i Stockholm, så vi får bita i det sura bostads-äpplet och se glada ut. Det blev ingen städning idag... :P

This is it

Har tittat på filmen de gjort om Michael Jacksons tänkta konserter ikväll. Jag har alltid tyckt om hans musik. Min bror var ett stort fan när vi var små och härmade hans danser :) Det gick väl sådär :P Hela filmen var som en konsert, men med lite bonusmaterial.

Idag har jag och Emil sagt hej då till min pappa (Emils morfar alltså) som åker iväg till Thailand i två månader. Lyx! Hade varit härligt, men vi får vänta några år.

Snart närmar sig midsommar. Jag har inte riktigt hängt med i tiden... ÄR DET REDAN MIDSOMMAR? Först var det tänkt att jag skulle åka till skärgården med Peter och en massa kompisar, men sen tänkte jag om, eftersom vi ska ha med oss Emil och som det ofta är på midsomrar så handlar det ofta om att få i sig en del sprit. Tyckte inte det kändes som en bra miljö för Emil. Istället bestämde jag mig för en traditionell familjemidsommar med mina systrar och deras farmor i Nyköping med majstång och små grodorna :)

Karriär

Jag har jobbat som sjuksköterska i 3 år och 2,5 av dessa år med barn. Har fastnat lite för barnen, det är ju så speciellt. Samtidigt saknar jag vuxenvården där mycket är så "lättare". Som jag skrivit tidigare så pluggar jag vidareutbildningen inom både ambulans och barn/ungdom. Den främsta anledningen till att jag pluggar barn/ungdom är att jag lättare ska få jobb på en mottagning och ha kontorstiden för att underlätta hämtning/lämning på dagis eftersom Peter också jobbar skift. Vi vill ju inte behöva jobba om varandra varje dag för att få ihop vardagen.

Funderar nu på att söka jobb på ambulansen till våren när det är dax att börja jobba efter min föräldraledighet och jobba där ett år tills nästa graviditet. Blir klar med vidareutbildningen till nästa sommar. Det vore roligt att ha prövat på och så är det nog lättare att jobba på ambulansen senare i livet (när barnen är lite större) om man arbetat där tidigare. Känns svårt att börja jobba på ambulansen om fem år om jag inte satt min fot i en ambulans och dessutom hunnit glömma bort det mesta från vidareutbildningen.

Dessutom är det mycket bättre lön på ambulansen än på barn. Vore ju inte helt fel att få upp lönen och SGI:n lite ;) På ambulansen skulle jag gå upp ca 5000 och på barn 2000.

Se hela bilden

Länge sen!

Hej allesammans! Det har varit full rulle de senaste dagarna. Det började med att Peter blev långledig. Vi blev bjudna på lunch av två söta kompisar och satt ute i solen och åt en god sallad. Kvällen efter var det dax för de heliga kortspelarkvällarna vi har tillsammans med Simon och Sandra. Vi brukar turas om att bjuda på middag och denna gång var det min och Peters tur. Det blev en räkor med tomat blandat med goda kryddor och förskpasta. Väldigt gott! Självklart vin och killarna behövde en del sprit. Peter hade köpt den nya Bacardi torched cherry som de blandade med cola. Väldigt sött. Därefter blev det tre omgångar Canasta. Superkul spel!

 

Ikväll är Peter iväg på grillning och sedan är det PAAARTY! Men inte för mig... Jag är (som nästan alltid) den ansvarstagande föräldern. Vilket å andra sidan är ganska självklart just nu eftersom Emil fortfarande helammar. Men om två veckor är det dax att börja vänja honom av med bröstet och introducera riktig mat. Än så länge har han fått smakportioner och det gillar han! Tur.

Nu är det dax att åka hem från mina systrar. Svårt att få Jossan att släppa taget om Emil bara. Hon är HELT GALEN i honom. Väldigt gulligt dock :)

Hur mycket är det värt att bo?

Hej!
Jag och Peter har under en längre tid letat efter den perfekta lägenheten för oss. Vi bor nu i en tvåa på 50 kvm och jag tycker att det är lite väl trångt nu när Emil kommit. Det är trångt och blir lätt stökigt för det finns ingenstans att göra av sakerna. Vi vill gärna bo i närförort i en ljus och fräsch lägenhet och helst med öppen planlösning. Det finns gott om dem men... priserna är ju höga. De treor vi tittat på har slutat runt 3 miljoner. För samma summa kan man få ett fint radhus för lite längre ut. Men frågan är om vi är redo att flytta så pass långt bort.

Ena stunden tänker jag och jag inte vill lägga alla pengar på boende för att jag gärna vill ha råd att leva också. Resa är ju väldigt trevligt, men då måste man kunna lägga undan lite pengar så att man har råd. Andra stunden tänker jag att det är klart att man ska lägga pengar på det perfekta boende. Man ska ju trots allt vistas där varje dag och det kommer ju komma fler barn dessutom och fler föräldraledigheter och då är ju hemmet min arbetsplats.

Det är jättesvårt. Samtidigt tror de ju att det priserna snart kommer sjunka i och med att räntan går upp. Men NÄR och HUR MYCKET den går upp vet ju ingen. Den behöver ju stiga några procentenheter innan det märks nån skillnad på bostadspriserna. Nu funderar vi på att försöka bo kvar här tills nästa år och hoppas på lägre bostadspriser och göra om klädkammaren till barnrum... Tiden får visa. Eller slumpen..?

Är jag i vägen?

Jag är ute rätt mycket och far flänger både här och där. Åker mycket kommunalt med barnvagnen, både tvärbana, buss, t-bana och pendeltåg. Jag går på promenader, fikar på caféer (dock bara såna med mycket plats eftersom man ska få plats med barnvagnen), handlar mat, kikar på kläder osv. Var jag än går (förutom där man alltid har en meter åt varje håll och till varje människa) så känner jag i vägen! Speciellt på bussar och vid rulltrapporna. Folk ska tränga sig förbi, de går in i vagnen och tar ingen hänsyn till att det ligger en liten bebis där i!

Jag brukar alltid försöka se till att släppa av folk innan jag själv går av för jag vet att folk vill av snabbt och tycker att de få extra sekunderna det tar för mig att ta mig av med barnvagnen är jobbiga. Men idag när jag skulle av bussen så ställer jag mig vid dörren - redo för att snabbt kliva av och det stod ingen annan där och trängdes. ÄNDÅ kom en kvinna och skulle tränga sig förbi mig och stolpen jag höll mig i (PRECIS BREDVID DÖRREN) för att hinna av före mig. Då slog jag näven i bordet och sa snällt men bestämt " Jag ska också av här". Ett väldigt otåligt "Jaaa" kom ut från kvinnan som snällt fick stå och vänta tills jag klivit av. HA!

Var jag än går känns det som att jag är i vägen med barnvagnen. Är vi verkligen så stressade att vi inte kan unna våra kämpande och kånkande barnvagnsförare 1-3 sekunder extra? För det är ofta det lilla extra det tar för mig - fälla upp handtaget, gå igenom spärren, kliva av de olika färdmedlen, vända vagnen inför rulltrappan, smita förbi på ICA mellan hyllorna, eller att ta två extra steg förbi min barnvagn på caféet... 

Kära män

"Varför spendera 10 år på att försöka ändra sin man, för att sedan klaga på att han inte är samma man som hon gifte sig med..."

I like it! :)

Gruff gruff

Jag börjar känna mig lite trött nu faktiskt. Emil hade fått helt underbara sovvanor som höll i sig i knappt två veckors tid. Han sov 8-9 timmar i sträck och somnade ofta om sen efter morgonmålet. Men den senaste veckan har han bara legat och gruffat nästan hela nätterna. Han verkar sova själv, men sover nog varken djupt eller bra. Ca en gång i timmen får jag dra ner honom i sängen då han tryckt upp sig mot spjälarna. Han gruffar, vrider och vänder på sig och gör massa ljud. Dock blundar han hela tiden och blir nöjd när jag drar ner honom i sängen - i 30-60 min innan han börjar igen. Det är väl nån fas som går över snart hoppas jag! :) Han har ju alltid gruffat på natten, men oftast bara ett par gånger.

Igår var jag och firade en kompis som fyller år idag. Grattis Maria Lu! Det var en tjejkväll hemma hos henne med god mat och rosévin. Peter var med Emil och blev väldigt lättad när jag kom hem. Emil verkade ha saknat sin mamma ;) Även pappsen fyllde år igår så jag och Jossan (min 13-åriga syster) hade bakat en god ananaspaj. Jag och mina systrar har inte samma pappa, men de gillar att umgås med varandra :)

Peter har sin mastodontvecka denna vecka och jobbar 72 timmar så jag och Emil får klara oss mycket själva. Det går alldeles utmärkt, men vi vill gärna ha honom här såklart.


Den goda ananaspajen.

Emil fick en gåstol i doppresent som används flitigt. Specillt roligt när han kommit på att han kan plocka saker från v-rumsbordet! :)







Hurra jag fick tag på den! :D


Och självklart skulle den smakas på :)

Inga skingrade moln

Det förblev molnigt även efter den trevliga fikastunden med Moa. Trots detta trotsade vi vädret och tog oss en promenad längs Årstaviken och höll tummarna för att det inte skulle regna. Emil sov större delen av tiden, fortfarande trött efter sprutan.

Ikväll kommer mina söta systrar hit. De vill hyra film och ha en myskväll med onyttigheter att smaska på. Låter inte helt fel! :) Handlade chips och cola på vägen hem (tur att Emil inte förstår hur gott och onyttigt det är!). Tror att jag måste provsmaka lite redan nu :P

Emil somnade ju där vid 07 imorse. Jag la honom i sängen efter det och så sov han till 11! Snacka om trött kille. Det var väldigt skönt för mig också, för jag låg lika länge ;)


Att sitta bakåtlutad i babysittern är inte så skoj. Tur att det går att spänna fast dem! :)

Sova får man göra nån annan gång! :)

Ja, det är ju så att man som bebisförälder inte får för mycket sömn direkt. I förrgår (onsdags) fick Emil sina 5-månaders sprutor på bvc. Det gick bra och Emil mådde prima under dagen. Men sen på kvällen blev han kinkig och under natten började han må dåligt och få feber. Igår var det också kinkigt och han var tröttare än nånsin. Sov till och från mellan 14.30 och 21! Somnade trots det för natten vid 23, bökade runt en del och vaknade helt vid 5. Inte allt för trött faktiskt, men det kommer nog under dagen när kroppen fattar att man inte fått så mycket sömn de senare två nätterna. Nu sitter och tar det lugnt i babysittern och tittar på Nyhetsmorgon. Själv njuter jag av en kopp varm choklad och en smörgås. Det är rätt mysigt så här på morgonen när det är grått och ruggigt ute och man vet att man INTE behöver gå ut för att gå till tex jobbet.

Nämen oj! Nu somnade EMil i babysittern! Det händer i princip aldrig. Han hade visst inte sovit klart för natten. Klockan har hunnit bli 07 nu. Undrar om jag ska låta honom sitta eller lägga honom... Risken är att han vaknar då, men å andra sidan kommer han sova bättre och längre i sängen än i babysittern.

Hoppas molnen skingrar sig i eftermiddag, för då vill jag gå på promenad med Moa och lilla Charlie! :)

Barnfri biokväll

Ikväll har jag och bästa Moa varit på bio. Det var första gången jag var på bio sedan lille skrutt föddes. Den senaste filmen jag såg på bio var Bröllopsfotografen har jag för mig och då var jag ganska rund och hade ont i ryggen hela filmen för det var så obekvämt :P Vi såg Sex and the City ikväll och trots ris från kritikerna tycker jag att den var bra och rolig. Samantha var kåtare än nånsin kändes det som och Carrie gjorde nåt man inte trodde hon skulle göra...

Efter bion blev det tjejsnack en stund på ett café och där avnjöts även en chai latte. Gott och väldigt trevligt! Inte ofta jag och Moa ses utan våra små grabbar. Det är ju skönt att vara utan barn en stund, men sen när jag kom hem ville jag bara krama om min lilla kille! Jag hade visst saknat honom ;) Märkligt det där, man längtar efter att få en stund för sig själv, men snart därefter kommer saknaden krypandes! :)

Elimination Communication Light

Tänkte berätta lite om våran pott-metod. Vet inte hur många mammor det är som kikar in på min blogg, men kanske nån som är intresserad :)

Metoden går ut på att få barnet torrt, ffa dagtid, och att lära sig att känna igen bebisens signaler för att behöva göra ifrån sig. De som kör seriöst på detta tycker att man ska börja så snart barnet kan hålla huvudet. I många delar av Asien och Afrika där de inte har tillgång till blöjor lär de ju känna sina bebisar väl och de blir torra väldigt tidigt. En studie från Vietnam visade att barn redan från tre (!) månaders ålder var torra och ALLA var torra vid nio månader ålder! Så att barnen inte kan kontrollera blåsan eller lära sig kissa på kommando och rutin stämmer inte.

Jag var skeptisk till en början och tänkte att man nog måste hålla på ett bra tag innan det funkar och att man kommer få bli nerkissad X antal gånger per dag. Det var rätt hopplöst de första veckorna, men snart började Emil förstå vad pottan innebär. Till en början bytte vi ut engångsblöjorna till tygblöjor för att han skulle känna när han kissat, men jag tyckte inte om dem. De var stora och kändes klumpiga. Dessutom fungerade det inte så bra när man var ute för då måste man släpa med sig kissiga och bajsiga blöjor hem. Sen fick vi låna trainingpants av några kompisar i rätt storlek och det är en tjockare tygtrosa. Både barnet och föräldern märker när bebisen kissat/bajsat. Varje gång jag märkt att han kissat i tygtrosan har jag gjort "kiss-ljud" och varje gång jag sätter honom på pottan gör jag samma kissljud.


Allt-i-ett tygblöjor från Imse Vimse.

Vi började med att sätta Emil på pottan på rutin - varje gång han vaknat, efter måltider osv. Sen när vi fick tygtrosan fick han ha dem ett par dagar så att jag kunde lära mig hans kiss-rutiner. Idag gör han ifrån sig kanske i snitt 70 % av alla gånger jag sätter honom på pottan. Dåliga dagar är kanske 50 % och bra dagar är 90-95 %. Det går lite upp och ner. Bajsarna har det gått bra med. Byter sällan mer än en bajsblöja (vissa dagar inga alls) om dagen och han bajsar ca 3 ggr per dag. Tygtrosan är dock lite besvärlig, för att det blir blött både här och där, men han kissar väldigt sällan när han är i famnen, så jag kan räkna alla gånger jag blivit nerkissad på mina händer! Vi började pott-träna när Emil var ca 4 månader. Tygtrosan är superbra när han börjar bli röd efter blöjan. Dels så är det så mycket cirkulerande luft och dels så är han ju aldrig blöt för så fort han kissat måste jag ju byta trosan.


Tygtrosan, 9-11 kg, så den är lite för stor för min 7 kg kille, men den sitter bra ändå!

Det är ju ett evigt pottande som man kan bli rätt trött på, men varje gång han gör ifrån sig i pottan så blir man så stolt och tycker det är värt all möda. Dessutom kommer vi vara väldigt glada den dagen har blir dag-torr och förhoppningsvis sker det innan han börjar förskolan. Det är målet!


Emils gröna fina potta :) Väldigt praktisk med den vita skålen som man lätt kan sköjla av.

Så, det var det om Elimination Communcation i light-version. Fråga gärna om du har frågor. Jag har skrivit långt från allt. Tänkte att det skull bli lite väl mycket text. Det blev tillräckligt långt ändå! :)


Tipspromenad


Här kommer en litet urval på tipspromenaden vi hade på dopet med temat "Vad tänker Emil". Svaren är inte särskilt logiska, utan det handlade mest om att tänka som jag och Peter gör och ha lite samma humor :) Den som vann hade 8/12 rätt. Priset var en massa goooodis!

Emils sommarfilt

Igår hann jag äntligen göra klart Emils sommarfilt. Tanken var att göra en tunn filt som han kan ha ute i vagnen. Fliecefilten är för varm när solen ligger på, samtidigt som man vill ha nånting att ha över honom.



Vi har sedan Emil var fyra månader pott-tränat honom. Många har skrattat åt oss när vi berättat det och menar på att så små kan man väl inte pott-träna. Men jodå! Han är superduktig. Metoden kallas Elimination Communication, men eftersom jag typ är en lattemorsa som är ute och flänger mycket med Emil så kör vi en light-version. Jag kommer skriva mer om denna metod och hur vi gör med Emil så snart jag hinner! :) Man blir verkligen fascinerad över hur snabbt de små krabaten förstår.

Snart väntar middag familjen. Det blir kyckling i honung- och limesås tillsammans med ris. Supergott!

Emil tar sig vatten över huvud

I går den 5 juni var det dax för Emil att få vatten på huvudet och massor med folk som tittar på och beundrar. Emil var på sitt bästa humör och var snäll och glad under hela ceremonin i kyrkan. Från början hade vi inte tänkt döpa honom för att varken jag eller Peter är särskilt kristna av oss, men sen ångrade vi oss och tänkte att det trots allt är en fin tradition och ett bra tillfälle att samla släkt och vänner.


Jag, Peter och Emil med den fina dopklänningen som för första gången användes 1895!


Faddrarna Emelie (Emils moster) och David (Emils farbror). Emelie läste om Jesus och barnen. Hon var supernervös, men gjorde det riktigt bra! Duktig syster :)


Min kära syster Josefin fick äran att hälla vattnet i dopfunten.


Emil vill gärna smaka på tant Sandras hår. Yummi!


Emils fina doptårtor som är gjorda av mina kära vän Cecilia (och nej, hon jobbar inte som konditor, hon är bara jätteduktig!).


Det var mycket uppståndelse hela dagen så en snabb tupplur för att ladda batterierna för att orka resten av kvällen behövdes!


Emil fick den coolaste hatten nånsin och en fin gåstol som kan spela fina melodier.

Vi hade även gjort en rolig tipsrunda med temat "Vad tänker Emil?", som ni ska få se lite bilder från sen :) Dagen var superlyckad och tack alla som var där och delade denna fina dag med oss!

Emils favorittjej

Idag blev det en lång tur till andra sidan stan för att träffa bästa Maria och hennes lille dotter Veris (Vera) som är två veckor yngre än Emil. Veris var inte särskilt intresserad av Emil (spelade förmodligen svårfångad), men Emil var glad och på och försökte prata med henne (lika framåt som sin pappa), men fick bara några få korta svar tillbaka. Men Emil gav inte upp! Tog henne i handen till och med, men inte ens det fångade tjejens uppmärksamhet... tills.... Emil ville smaka på henne! Handen alltså. Vaddå? Kan man inte äta allt? Nä Emil, det kommer du lära dig snart. Hoppas jag.


En liten snabb blick han i alla fall. YES!

Det är märkligt hur olika folk beter sig mot en mamma med barnvagn. Vissa är jättegulliga och vill hjälpa till med att hålla upp dörrar och lyfta av från bussen (även när det inte behövs), flyttar sig på tvärbanan/t-banan för att man ska få plats osv. Medan vissa andra är helt tvärtom. De går in i vagnen som en protest att den är i vägen. Idag när jag skulle passera t-banespärren, ni vet den där "grinden" man ska förbi, så gick det en man före mig och jag tog förgivet att han skulle hålla upp den åt mig när jag skulle passera. Det tar max 1,5 sekund! Men nä, han släpper den på vagnen! But why? 1,5 sekund...

Emil sov hela vägen hem, men vaknade av ett skrikande barn precis när vi skulle gå av tåget. Sen ville han inte ligga i vagnen längre, men blev supernöjd när jag satte honom upp. Han är ju inte helt stabil än och måste stöttas upp med filtar :)

I förrgår var jag och träffade bästa Marta och Moa och hennes lille (store?) kille Charlie. Det blev en promenad längs Tantolunden och Årstaviken. Härligt! Självklart var vi tvungna att posa lite framför kameran :)


Emil och Marta är tajta polare som gillar att hänga. Men Marta ser visserligen lite mer entusiastisk ut än Emil... :P Kanske tänker han; Marta, inte krama så hårt! Du mosar min kind och då ser jag knäpp ut på bilden!

Systemkamera, here I come!

Lustigt att jag igår klagade över att jag inte hade en systemkamera... Igår kväll när jag var hemma hos min kära pappa fick jag låna hans reservkamera, en helt ok systemkamera! SKOJ! Jag får ha den i tre månader. Perfekt nu när det är sommar! :)


Olympus E500



Idag ska jag åka och hälsa på en mammaledig kompis och hennes söta bebbe som är två veckor yngre än Emil. Har inte träffat dem på snart två månader så det är väl en helt annan bebis jag kommer få träffa :) Ska bli super.


När bebisen sover dansar mamman på bordet

Emil (lille-skrutt) tillhör de bebisar som bara sover i vagnen ute på dagarna. Det gör ju att man inte får så mycket tid för sig själv och svårt att få saker gjort på dagarna. Förr kunde jag inte förstå hur föräldralediga kunde klaga på att de inte hade tid för saker -vaddå de sover väl jämt/ofta? Eh.. nä! Inte min i alla fall. Men efter mycket tröttgnäll och sovvägran somnade äntligen min lilla kille och har sovit 45 min *peppar peppar*. Så nu ska jag äntligen försöka hinna börja sy på min sommar-bebisfilt jag planerat pyssla med ett tag. Inspirationen till mönstret kommer från min mammaledig vän Moas babyfilt som är så fin!

Tyget är köpt på Ohlssons tyger i Sickla.  En riktig tygaffär

Det blir en "lappfilt" med den blå och hundarna och tyget med stjärnor på undersidan.

The photographer

Jag har ett litet hemligt intresse, jag tycker det är superkul att fota. Problemet är bara att jag för tillfället är lite för fattig för en schysst systemkamera så det blir till att använda mobilen och den skruttiga digitalkameran. Dock absolut bättre än ingenting! Så räkna med en del foton i bloggen. Det kommer självfallet bli massor på Emil eftersom mitt liv kretsar kring honom :) Och dessutom tycker jag att han är så söt ;) Jag fotar mest människor och försöker även lära mig photoshop, rätt klurig men kuligt med det där programmet!


Jag och Emil var ute en sväng i den härliga vädret idag. Han trivdes!


Vem är Sandrupp?

Hej! Trevligt att så många redan hittat hit!

Jaha, vem är då denna nya bloggare..? Förmodligen bara en till i mängden, men nåt måste man väl fördriva tiden med :)

Jag heter Sandra och är en 25-årig Stockholmstjej som för tillfället är mammaledig åt min lilla Emil som kom till oss med dunder och brak den 1 Januari 2010. Till barnet finns en pappa, Peter, som även råkar vara min sambo. I vanliga fall jobbar jag som sjuksköterska på barnakuten och jag pluggar även till specialistsjuksköterska inom ambulans och som om det inte vore nog pluggar jag även till specialistsjuksköterska för barn och ungdom. Många bollar i luften när man är mammaledig - tack och lov för SOMMARLOV! :)

Vad gäller intressen så är jag väldigt sportig av mig. Utan träning mår jag inte bra. Min största passion har varit ju-jutsu som jag tränat till och från i 7 år och även tävlat lite i. Men sedan jag blev gravid förra året har jag inte satt min fot på mattan tyvärr. Annars tycker jag om att gå på gymmet, spela badminton och gå på barnvagnspromenader :) Förra året tog jag MC-kort, men sen blev magen för stor så jag fick tyvärr sälja min fina motorcykel strax efter att jag fick kortet. Trist nu när sommaren kommit och man ser alla ute och glida med sina nyputsade hojar.

Mitt liv förgylls (förutom av Peter och Emil) av världens bästa systrar, Josefin 13 år och Emelie 15 år (snart). Helt underbara tjejer och fantastiska mostrar! :)
Besök gärna mina systrar: Josefin & Emelie


Jag och min Emil i söndags


RSS 2.0