Äta med småbarn ute

Lilla Emil som hunnit bli drygt 1,5 år får allt mer spring i benen är blir alltmer rastlös av att sitta still. Att äta lunch ute är alltid som att ta ett chanskort. Antingen går det hur bra som helst, eller så blir det tvärtom. Idag blev det tvärtom. Jag, Peter och Emil hade mött upp Emils farfar och skulle äta en trevlig lunch i Farsta, men ICKE! Matvägran och skrik var det som bjöds på :P Det blev en väldigt snabb lunch i under de 10 minutrarna det tog att köra hem hade han somnat. Där hade vi svaret, han var TRÖTT. Och dessutom verkar han ha ont i magen. Dålig kombo.

Nu vilar båda killarna. Jag hade sovmorgon idag så jag är inte speciellt trött. Det blir nog en del plock här hemma innan mina kära systrar kommer hit efter skolan.



Det kommer tyvärr bli mycket mobil-bilder framöver för jag är mer eller mindre utan kamera nu.


Äntligen

Äntligen är jobbnatthelgen över. När det dessutom är lönehelg så är det alltid extra mycket folk på stan som kan göra illa sig själva eller varandra. Men nu är det över! :) Blir alltid lite snurrig i huvet av att jobba natt.



Här är den "lilla" ambulansen jag körde. Ovant med ett så stort fordon! Vanligtvis kör jag mindre ambulanser.

Vi håller på att förbereda inför Emils förskolestart på onsdag. Letar regnkläder, som är dyrare än jag trodde. Runt 500 kr är de billigaste för jacka och byxor. Tycker det är lite dyrt med tanke på att han förmodligen bara kommer kunna ha dem några månader i höst. Sen blir det ju vinterkläder och till våren har han nog växt ur dem.

Verkligheten närmar sig för Peter som jobbar sitt första pass på fredag på 5 sköna lediga pappamånader. Det kommer kännas konstigt att vi ska jobba båda två. Men tänk så skönt när lönebeskedet kommer ;)

Förskolestart

Då är det snart dags för min lilla kille att börja på förskolan. Vi hade sån tur att vi fick en reservplats bara fem mintuers promenad från vårt hem. Åt rätt håll för mitt jobb också. PERFEKT! På fredag ska vi på introduktionssamtal då pedagogerna presenterar sig själva och verksamheten samt träffar barnen en och en för att lära känna dem lite bättre. På onsdag nästa vecka börjar inskolningen på riktigt.

Har inte fått nån info än om vad man ska tänka på... eller ha med sig..? Vet att man inte behöver blöjor, men sen då? Kommer vi behöva köpa massa nytt?

Jag har i alla fall beställt namnlappar att stryka på på kläderna. Väldigt fiffigt, man får både tyglappar och klistermärken. Stryk på tröja och den sitter där sedan. Nordicprint.se. 130 kronor för 80 st påstrykbara lappar och 80 st klistermärken. Helt ok tycker jag! (Om de nu sitter bra!).


Oj det ringer!


Hallå, vem är det?


Ja visst, pappa är här, vänta så ska jag hämta honom!


Sådärja :)

Kroatien

Hallå igen! Full fart som vanligt här hemma.

Det har gått två veckor och jag har varit ledig från jobbet. Första veckan var jag, Peter, EMil och min två systrar Emelie (16) och Jossan (14) i Kroatien. Vi har en lägenhet där så det var en billig och bra semester. 10 min promenad till vattnet och 5 min till centrum och matställen.

Första dagarna blåste det en del, men de sista dagarna var enbart sol och lätta brisar. Jag och tjejerna försökte såklart pressa en del, men man var tvungen att doppa sig hela tiden. Emil var inte så förtjust i att bada så han höll sig vid de små "klipporna" där han kunde plaska, kasta stenar och leta minikrabbor.

Emil klarade värmen bra. Däremot blev rutinerna lite kaiko, men vad gör det när man är på semester :) Även flyget fungerade bra. Det tar bara 2,5 timme dit. Emil som ÄLSKAR flygplan var mycket fascinerad :)

Bilderna ligger tyvärr på Peters dator, men det kommer en bildbomb snart!

"Nu förklarar jag er MAN och HUSTRU"

Ingen återvändo. Jag är numera en gift kvinna :) I tisdags gifte vi oss i Nacka stadshus. En liten och diskret ceremoni på ca 5 minuter. Som vittnen hade vi Peters mamman och hennes karl. Även mina systrar och Emil var med. Ett riktigt bröllop med klänning och fest blir det om nåt år när vi sparat ihop lite slantar. Nu behöver vi slantarna till radhuset i köpt :P

På kvällen gick vi alla till en trevlig restaurang med utsikt över vattnet. Det åts jätteräkor, revbensspjäll, fisk- och skaldjursgryta, ryggbiff och oxfilé. Alla var mycket nöjda över sina rätter! Själv unnade jag mig ett glas (eller två) Sangria också. Yummi!


Nyvigda :)


Mor och son :)


På väg till restaurangen. Wwiiiiieee!


I väntan på maten kan man slänga stenar i vattnet.


När man har varit duktigt och ätit upp sin mat på restaurang får man smaska på en klubba :)


Jag har äntligen fått semester! Efter 230 timmar i juli kan jag äntligen slappna av i två veckor. Bara njuta av min fina familj. Kl är nu 2:30 och klockan 03:00 ringer väckarklockan. Efter att ha vridit och vänt på mig i två timmar beslöt jag mig för att sätta mig i soffan och skriva ett inlägg istället. Fy så trött jag kommer vara imorn. Får se till att sova middag med Emil. Vi åker till KROATIEN om några timmar.

Vi hörs om en vecka igen! :))))

RSS 2.0