Källsortering och återvinning

Innan jag flyttade in hos Peter så källsorterade jag bara papper, glas och pet-flaskor. Men här hemma källsorteras papper, pappersförpackningar, kartong, hårdplats, glas, och metall. Dessutom har vi en bit att gå till återvinningsstationen. Ni kan tänka er att det snabbt blir ett berg av sorteringsmaterial här hemma som står i vägen och ser fult ut. Vi får komma på en bättre lösning när vi flyttar och förhoppningsvis har vi en miljöstation närmare. Nu får jag jättedåligt samvete om jag slänger nåt återvinningsbart i sopen!

Visste ni att:
- Ett tuggummi i naturen förmultnar efter ca 25 år
- En plastflaska i naturen förmultnar efter ca 450 år.
- För varje ton papper vi samlar in sparar vi 14 träd.
- Om alla i Mölndal källsorterar tio kapsyler varje år kan man bygga 70 nya cyklar av dem.
- Glas kan man återvinna hur många gånger som helst. Kvaliteten försämras aldrig.


Rubrik

Ibland är det svårt att komma på rubriker.

Tyvärr var både jag och Peter så snoriga igår, så vi fick hoppa över bion. Men vi gick och åt en jättegod middag på thairestaurangen Orkidé vid Medborgarplatsen. Vi tog båda en talltik med fyra rätter; jätteräkor, hummer, nån köttbit i god chilisås och kyckling i röd curry och kokosmjölk. Vi hade båda tur och kände smak! Jag hade varken känt lukt eller smak under hela dagen.

Jag börjar snart närma mig tre veckor med tokförkylning. Otroligt segt! Och inte ett endaste tecken på förbättring. Hoppas jag blir frisk tills på tisdag för då börjar jag jobba. Det ska bli roligt och skönt att få göra nåt annat om dagarna. Att få längta hem till Emil lite. Det är nog nyttigt :)

Härlig morgon!

Emil somnade efter att bara ha varit uppe i 1,5 timme. Jag var så snorig då så tyvärr kunde jag inte krypa ner i sängen bredvid Peter så jag fick lägga mig i soffan och vila.

1,5 timme senare vaknade Emil och Peter och då blev det paketöppning i sängen. Emil var på toppenhumör :) Självklart skulle han smaka på paket, men ville inte hjälpa till att öppna.


Emils vackra konstverk som han skapade igår kväll med fingerfärg.

Peters födelsedag idag ♥

Idag blir Peter hela 37 år. Han närmar sig 40 och själv tycker jag att jag har långt kvar till 30 ;)

Peter fick sovmorgon idag. Han har också blivit förkyld så vi sitter båda hemma och snorar om kvällarna. Tur nog har vi inte smittat Emil. Det kan vara riktigt jobbigt med en förkyld bebis!

Emil gjorde sitt första konstverk igår, som dessutom blir Peters födelsedagspresent från honom. Ni ska få se det på bild sen :) Under dagen kommer nog Peters pappa hit och grattar. Ikväll har jag lyckats få barnvakt av bästa Sandra, medan jag och Peter går ut och äter thai, följt av bio. Jag är så glad att jag har så bra vänner som kan hjälpa till med EMil ibland.

Hoppas ni får en bra tisdag!


Otursdag igår

Gårdagen var sådär. Jag hade två visningar inplanerade, i Sickla och i Gubbängen. Peter hade tagit bilen till jobbet i Tyresö på morgonen. Jag åkte dit för att hämta den så att jag skulle slippa åka runt kommunalt så mycket med vagnen. När jag kommer till Tyresö får de precis ett larm så jag missar Peter med bara några minuter. Får sitta och vänta i 45 min innan han kan ringa mig och berätta var bilnyckeln var. När jag kom fram till bilen såg jag att bilbarnstolen var HEMMA!!! Vi brukar alltid ha den i bilen i normala fall. SUCK!

Insåg då att jag inte skulle hinna med båda visningarna om jag inte kunde hitta busshållsplatsen för bussen som går direkt till Sickla från Tyresö. Hittade snabbt en busshållsplats, men därifrån gick inte den bussen. Skyndade mig vidare in på en annan gata och fanns till slut rätt busshållsplats, men då skulle jag få vänta 30 min på direktbussen. Jaha, Sicklavisningen var körd.

Tog bussen till Gullmarsplan och vidare med t-banan till visningen i Gubbängen. Emil somnade som tur var på vägen dit. Lägenhet var fin, men inte perfekt. Får vi den för en billig penning tar vi den, men kommer inte vara med och buda så länge. Därefter tog jag mig till Slussen för att ta bussen till Älta till mina systrar. Självklart missade jag precis bussen och fick sitta och vänta i 20 min...

Tänk så enkelt det hade varit om jag bara hade haft bilen :) Kvällen med systrarna var iaf toppen. Peter hämtade mig i Älta på kvällen som tur var :)

Långt inlägg, men jag behövde vädra lite! :)

Helgen

Helgen har varit bra! I fredags hade vi ordnat barnvakt för att vi skulle ut och fira två kompisar som fyllde år. Det blev en trevlig middag för 17 personer på Helenes krog vid Mariatorget. Tyvärr var jag så förkyld att jag knappt kände smaken av min exklusiva hamburgare. Vid 23 var både jag och Peter så trötta att vi beslöt oss för att åka hem när de andra gick vidare och festade natten lång.



Igår var vi hos Peters mamma och firade Peter några dagar i förskott. Hans 37-årsdag nalkas Hans mormor och bonus-morfar var där också. Det bjöds på fläskfilé med banan och curry och till var det hasselbackspotatis och god sallad. Efter det fick vi ost och kex, följt av saltlaktritsglass och ägglikörglass. Därefter var det lite paus innan tårtan. Snacka om att vi var mätta!


Så till denna dag. Den stora visningsdagen, men det berättar jag om lite senare :) Nu är jag hos mina systrar och gosar. De är de underbaraste systrarna och mostrarna som finns!


Sluta amma

Föräldraledigheten närmare sig sitt slut för den här gången. Det innebär även att jag måste sluta amma. Det gör jag med delade känslor. Jag ammar på morgonen och ibland om han behöver hjälp att somna på dagarna. Han är ju snart 9 månader och jag hade hoppats på att han självmant skulle sluta amma, som många andra barn gör i den här åldern. Men nä, det är för mysigt tycker han :) Och det tycker jag med.. :P Skulle jag inte börja jobba nu hade jag nog kunnat tänka mig amma en månad till. Samtidigt som jag tycker det är dax att sluta för han är så stor nu.

Jag kommer sakna det. Eftersom han inte ammar i näringssyfte så finns det inga krav eller måste kring det, utan vi har gjort det vi haft lust helt enkelt och det har känts bra.

Usch jag kommer ihåg i början hur ONT det gjorde att amma. Hade sår i två veckor och jag tänkte precis ge upp amningen när såren helt plötsligt försvann. Märkligt. Från den ena dagen till den andra. Hoppas det går bättre nästa gång!


Gårdagen

Det var roligt och spännande att åka med på ambulansen igår! Tyvärr så fick jag sitta och vänta i 1,5 timme innan de kom tillbaka till stationen för de hade precis åkt på jobb när jag kom dit. Vi hade inga jättespännande fall, men fick ett prio 1 larm (blåljus) i alla fall. Tänkte ta en bild på mig själv i de snygga kläderna, men dagen slutade rätt abrupt så jag hann tyvärr inte. Ser verkligen fram emot att göra min praktik där till våren.

Jag är fortfarande jätteförkyld. Hoppas verkligen att det går över snart! I natt fick jag sova på soffan för att inte riskera att väcka Emil. Han sov själv för första gången och det gick utmärkt! :) Det finns hopp för att han ska kunna sova i eget rum så snart vi flyttar. Peter jobbade natt.

För några dagar sen var jag, Emil, Jossan, Moa och hennes två söta killar på Andy's lekland i Sickla. Emil gillade det skarpt. Bäst tyckte han om bollarna som kröp omkring och jagade :)



För några kvällar sen var Emil ovanligt trött och då passade jag på att gosa och kramas :) Hur mysigt som helst!



Äta dator är gott!



Vi var ju på IKEA förra veckan och då fick Emil sitta i en kartong full med dynor. Mjukt och skönt och roligt, tyckte Emil :)

Ambulansen idag!

God morgon! En väldigt snorig Sandra vaknade upp imorse, men hör här; 1,5 timme senare än vanligt! Emil fick för sig att inte vakna kl. 05 utan 6.30 istället. Underbart :)

Idag ska jag göra nåt jag velat göra i flera år. Åka med i ambulansen! Jag ska göra studiebesök och åka med Peter. Perfekt! Ska verkligen bli jätteroligt. Bästa Erika ska vara barnvakt 7 timmar idag. Tack!

Har hittat en fin lägenhet igen. Denna gång utanför närförort (för att inte säga förort). En jättefin nyproducerad 4:a, så den blir nog för dyr som allt annat :P


Emils leklåda

När vi var på IKEA förra veckan köpte vi en lite hylla åt Emil där han kan ha sina leksaker. Vi köpte även fyra snygga lådor med lock för försluts med dragkedja.


Självklart går lådorna att sitta i, som ni ser på den svartvita bilden :)


Tröttperiod

Jag har sedan Emil kom verkligen anpassat min kropp till alldeles för lite sömn. 4-5 timmar per natt har känts helt ok. Men NU räcker det INTE. Jag är jättetrött varje morgon jag måste gå upp, även om jag fått sova 5-6 timmar. Peter jobbar bara ett pass nästa vecka så då delar vi på morgnarna. Skönt!

Visningen gick åt fanders. Priset steg oförväntat mycket. Bostadspriserna i Stockholm är helt galna verkligen! Tänk om man kunde tänka sig flytta precis utanför Stockholm, där man kan få ett stort och fint radhus för halva priset av en lägenhet i närförort. Men där finns ju varken familj eller vänner :(

Ikväll ska jag träffa min söta systrar. Jag börjar äntligen känna mig bättre i förkylningen. Hoppas på att kunna träna i slutet av veckan! :) Fystestet närmar sig...

Visningen i Årsta

Lägenheten vi tittade på idag var fin. Som vi anade var det rätt mycket insyn i sovrummen, men de fönstrena var på baksidan av huset och ingen väg eller trottoar gick där, så det känns helt ok. I sovrummet är vi ju trots allt bara när vi ska sova och då vi ju ändå persiennerna nerdragna. Hoppas på denna nu och utgångspriset är inte så fasligt högt som de andra vi tittat på, så det känns verkligen som att vi har en chans på denna!

Jossan har åkt hem och Emil sover. Jag ska försöka plugga nu, men min förkylningen gör att jag känner mig trött och sänkt, så jag får se hur det går med den saken.

Hoppas ni haft en skön helg! Det har jag :)

Lillasyster Josefin gästbloggar

Hejsan alla Sandras läsare. Det här är Sandras lilla syster Josefin som skriver.

Sandra håller på med ungspannkaka, Emil springer runt och leker, och jag bloggar. Idag har jag varit här hemma hos Sandra. Vi har gått på en visning, Sandra och Peter har röstat och jag har såklart spelat på Sandras iphone, doodle jump som hur roligt som helst! Hehe jag ska försöka få mer än 30 000 som är rekordet.

Tyvärr så har jag inte så mycket att skriva men jag hoppas att det här räcker.


Det här är jag i Grekland!


Det här är doodle jump!


Förkyld...

Jag har varit förkyld i över en vecka nu. Man kan ju tycka att det borde börja bli bättre nu, men det är snarare tvärtom. Nu känner jag mig hängig till och från också. Hoppas jag inte smittar Emil...

Killarna sov ju borta natten som var. Jag tror jag sov hela natten och vaknade vid 8. Det var såå skönt! Sedan låg jag och drog mig och halvsov till och från i två timmar till :)

Nu har jag inte tid att må dåligt längre. Idag är det tänkt att vi ska åka och titta på en kompis nyköpta hus, jag och Emil ska åka till mamma och titta på hennes nya lya och Peter ska dessutom ut med grabbarna ikväll så jag måste orka vara pigg och leka med Emil.

Imorn är det visning på lägenheten jag tänkt att vi ska köpa :)

Gravid igen?

Jag har nu efter 8 månader börjat komma över min förlossning. Den var nog inte jobbigare än nån annans som födde utan EDA, men jag tyckte det var väldigt jobbigt, framför allt tiden efteråt. Jag kunde inte sitta, stå, gå, bajsa, hålla/trösta Emil, sova, äta, ha kläder... Detta pga smärtor.

Även tanken på att vara gravid igen har känts jobbig fram tills nu. Jag kräktes i två månader och det tog ytterligare två månader efter att jag slutade kräkas innan jag kunde äta ordentligt igen. Mycket sammandragningar och på slutet fick jag stora problem med sömnen och gastriter/magsmärtor.

Men nu. Nu när jag tittar på bilder på gravida och nyfödda så börjar jag längta igen. Spänningen med att vara gravid. Följa vecka-för-vecka-kalendern. Se när magen börjar puta. Första sparken. Mammakläder. Den runda STORA fina magen... OCH det bästa av allt, när miraklet efter lång väntan hamnar i min famn för första gången :) Den känslan går inte att beskriva. Den måste upplevas!

Vecka 29, tydligt gravid, men ändå rätt liten och behändig.


Vecka 33, magen syns ordentligt!


Vecka 37, magen börjar bli praktisk :)


Vecka 39, nyårsafton, ca 8 timmar innan Emil föddes


Vår son (då utan namn) några timmar gammal



Och nu undrar ni säkert om jag tänker bli gravid nu? Svaret är NEJ. Jag hoppas att Emil ska lära sig sova på nätterna först, men den sista veckan har varit riktigt bra faktiskt! Förutom att han vaknar alldeles för tidigt, innan han sovit klart. Men jag satsar på att det ska födas en lite brorsa eller syrra nångång under 2012.

PPAAAARRTTYYY! Eller?

Ikväll är jag aaalldes ensam här hemma. Tystnad ljuva tystnad. Jag kan göra PRECIS vad jag vill! Nästan i alla fall. Behöver ju faktiskt plugga... Hade hellre bara suttit framför datorn och sen kollat på film hela kvällen. Kanske ha ett telefonmarathon med en vän. Det får bli lite dator, lite tv, lite plugg. MYCKET njutning :) MYCKET sova :)

Idag träffade jag Moa och vi åt en jättegod lunch vid Medis. Ris med räkor i vinsås, inkl lingondricka, gott grovt bröd och sallad med tzatziki. Underbart gott! Både hon och jag förkylda, men ändå gick vi på drygt en timmes promenad med våra fina barnvagnar. MEN, det skulle vi nog inte gjort, för både hon och jag mådde sämre sen när vi kom hem. Typiskt.

Nu ska jag sjunka ner i soffan... :)

Lindex vs Polarn o pyret?

En stor favorit på barnkläder är såklart Polarn o pyret. Deras kläder är fina, färgglada och har väldigt härliga mönster. De sitter bra och håller bra. Tyvärr så är det ju så att de är väldigt dyra. En vanlig body kostar ca 175 kr. Jag brukar passa på att fynda när det är rea.

MEN jag var inne på Lindex häromdagen och såg att de fått in massa fina kläder i samma stil som Polarn o pyret. De var färgglada och hade många roliga och fina mönster. Dessutom tycker jag att de har helt ok kvalitet också. OCH MYCKET BILLIGARE :)

Köpte en söt pyjamas. Inget big fan of mumin, men jag gillar färgerna ;)


Man kan öppna dragkedja nerifrån foten också så att man inte behöver kyla ner hela bröstet/magen om man ska byta blöja på natten. Toppen! :)


IKEA

Ikväll blev det en sväng till IKEA. Måste faktiskt säga att deras mat är både väldigt god och väldigt billig. Förra gången vi var där åt jag en jättegod fylld lax med rötfruktskotletter, men tyvärr verkar den inte säljas längre. Jag åt köttbullar med potatismos, lingon och sås. Peter åt isterband med potatis. Vi drack båda ett glas läsk/saft och Peter tog även en liten chokladmousse och kaffe efteråt. Allt för 59 kr! Billigare än att äta hemma ju :)

Emil har ju börjat öppna skåpluckor här hemma så vi köpte såna där spärrar. Vi köpte även en liten hylla och 4 lådor som vi ska ha i vardagsrummet där han kan ha alla sina leksaker. Bilder får ni se när vi satt ihop det :)

Sandra hatar att få sms när...

... vi budar på en lägenhet/ett radhus. Man får alltid ett sms med det senaste budet, vilket innebär att nån då budat högre än oss..! Men vi ger oss inte! Snart är det vår tur :)


Två nya människor!

Det var en helt ny Emil och en helt ny Sandra som klev upp kl. 08.30 idag! Emil somnade inte förns 22 igår kväll och jag vägrade gå upp med honom kl. 05 då han bara sovit sju timmar. Lyckades få honom att somna om och halv nio vaknade en strålande pigg och glad Emil och en lika glad mamma :)


Emil går i sina föräldrars fotspår. Här övar han hjärt- och lungräddning på pappa.



Men eftersom pappa är lite större måste Emil ta hjälp med knät!



Halllåååå? Nån däääääär???


Inte så mycket planer idag. Lite fix här hemma i väntan på att Peter ska komma hem från sitt näst sista dygnspass. Kanske tar oss iväg till gymmet en sväng och Emil är på rätt humör.

Chai of the day

Det blev en tur för mig och Emil till Sickla. Nånting måste man ju fördriva dagen med. Inga kompisar som kunde ses, eller så bor de så långt borta att jag inte orkar ta mig dit kommunalt (Peter har bilen idag).

Det vimmlade av föräldraledig mammor och deras småttingar i Sickla köpkvarter. Kändes mig lite ensam när jag gick där :P Jag och Emil tog en fika på Espresso House och jag fick en ovanligt GOD chai latte. Supergott! Emil fick smaka lite skum och honung, alltid en hit :)





Efter fikan tänkte jag att vi skulle gå till Andys lekland och busa lite, men han hann somna innan vi kom dit :P Så vi åkte hem istället.


Gåta of the day...

I vanliga fall tycker Sandra det är väldigt roligt att få sms. Men när hatar Sandra att få sms?! :)


Piggelin

Måste bara få beklaga mig igen över att Emil bara börjat sova 8 timmar, vilket är på tok för lite för honom. Tur att han lägger sig senare än många andra bebisar i hans ålder (kl. 21) annars hade jag fått kliva upp mitt i natten (även om kl. 05 känns som mitt i natten).

Hoppas han kommer tillbaka till sina vanliga sovtimmar snart! :)

Den är kolsvart och regnigt ute. Rätt mysigt, men när det är kolsvart vill jag ligga i sängen :)


Visning

Idag budar vi på lägenheten vi tittade på igår. Den var bra, men inte perfekt. Får se hur mycket vi vill gå upp. Fortsättning följer imorn.

Ikväll skulle vi på en visning i härliga Liljeholmskajen på en hyresrätt, men när vi väl hade tagit oss dit hade personen som skulle visa lägenheten GLÖMT BORT visningen och var och handlade. Märkligt! Vi hade felparkerat och var lite stressade och eftersom vi inte hade en aning om när han skulle komma valde vi att åka. Tackade ja till lägenheten på nätet, men vi har plats 16 så chansen är minimal att vi skulle få den. Men det gör inte så mycket.


Tjockis-familjen

Otroligt rolig app på iPhone är Fatbooth. Ni förstår säkert vad jag menar :) Honey, please don't go there!


Sandra rekommenderar

Tack för era söta kommentarer. Jag kör på lite till så får vi väl se. Bra det du skrev, Moa, om att man ska blogga från hjärtat. Du har helt rätt.

Idag var jag och Peter på McDonalds och provade deras nya McFlurry Magnum. Jättegod verkligen! Borde provas om man gillar glass med chokladbitar och chokladsås, utan att det blir FÖR mycket choklad!



Så var det dax för en visning. I Årsta/Gullmarsplan denna gången. En trea på 79 kvm från 2008. Jättefin såklart :) Peter kunde tyvärr inte följa med för han var hon tandhygienisten och plågades :S Det regnade på mig och Emil när vi gick dit, men det var rätt mysigt :)


Lite skeptisk till regnet :)

Bloggstopp?

Funderar på att halvt sluta blogga. Känner inte riktigt att jag har så myket spännande att komma med. Mina dagar förgylls för det mesta av Emil och det känns som att jag skriver mest om honom och det är ju inte mest intressant för er andra. Har försökt att skriva om sånt som alla kan relatera till, men det far ändå bara tillbaka till Emil och det känns lite trist. Inte för mig alltså! Men jag tycker själv att det kan kännas lite långtradigt att bara läsa om andras ungar hela tiden.

Kanske bara kör ett eller två inlägg i veckan som uppdatering med lite text och bilder på veckan som gått för er som vi inte kan/hinner träffa så ofta.

Kram på er!

Plugga...

Nu sover Emil. Egentligen vill jag bara sitta i soffan och mysa med Peter framför tv:n pch en bra film... Men nä, vi borde verkligen plugga. Ligger efter i tidsplaneringen i vår magisteruppsats. Just nu håller vi på med projektplanen och läser massa artiklar att använda i bakgrunden och det är inte roligt alls. Ska bli roligare sen när vi kommer igång med intervjuerna.

Vi ska skriva om säkerheten i ambulansen. Ofta är sjuksköterskan bak INTE bältad bak i ambulansen, vilket är väldigt farlig om ambulansen krockar, eller bara tvärbromsar. Dessutom är det svårt att transportera små barn och det är inte ovanligt att barnen sitter i den ena förälderns knä. Inte bra.

Ha en skön kväll!

Emils första tand

Idag kom Emils första tand fram :) En vass liten gadd i underkäken. Börjar bli dax att sluta amma då :P Han har varit helt oberörd, bara dreglat lite mer. Skönt! Har ju hört så mycket om barn som får ont och har det jobbigt.

Idag kommer Emils morfar hit. Alltid lika trevligt med besök :)


Lite sovmorgon

God morgon!

Idag sov Emil en timme längre än de senaste dagarna. Han har vaknat kl. 5 rätt ofta den senaste tiden och vill inte somna om efter amningen. Idag vaknade han kl. 6, men somnade om och så gick vi upp vid 7. Det känns mycket bättre att han sover till 7 för då har han fått 10 timmars sömn. Vaknar han vid 5 får han bara 8 timmars sömn och det är alldeles för lite för honom. Han är inte alls lika glad och nöjd då. Förut när somnade han om ordentligt efter morgonamningen och sov till 8-9 på morgonen. Det var sååå skönt :) Då sov han alltså 11-12 timmar per natt (som de flesta bebisar). Those days are gone... 

Stackars Peter hade så ont i benen att nästan har svårt att gå och böja sig är inte lätt. Och så jobbar han såklart idag. Som tur är jobbar han inte dygn som han oftast gör, utan han jobbar "bara" 12 timmar idag.

Grå morgon idag, men Emil är glad och då blir jag också glad :)


Stockholm halvmarathon

Då har Stockholm halvmaran gått av stapeln. Peter var superduktig och sprang på 2,08. Bra jobbat älskling!



Jag och Emil hade åkt in till stan själva och stod länge och väntade ca 20-30 meter från målet. Väldigt roligt att se alla vid målgången. Vissa fick superenergi och spurtade allt de kunde. Andra tog det lugnt, medan vissa nästan haltade i mål och man såg smärtan i deras ansikten.



Plötsligt händer något jag inte varit med om förut. En kvinna kommer springandes och hennes blick är helt borta. Sedan börjar hon vingla och det ser ut som om hon är på väg att ramla. Åh nej, tänker jag. Det är ASFALT och NERFÖRSBACKE. Och så ramlar hon och glider på asfalten och hamnar precis framför mina fötter fast på andra sidan staketet. Alla står chockade och tittar på kvinnan som ligger orörlig på marken. Jag var först att hoppa över staketet och ber en kvinna intill mig titta till Emil. En kille hjälper också till. Kvinnan andades och kan med vår hjälp halvt sätta sig upp men är okontaktbar. Folk säger åt oss vi måste bära henne till mål för där finns ambulansare. Jag kunde ju inte lämna Emil! Jag bad en annan hjälpa till, men då kom två personer springades med en rullstol och hjälper kvinnan. Stackarn hade fått skrapsår på hela ena sidan av kroppen; ansiktet, axeln, armen, benet, händerna...

Det är rätt fascinerande att man kan pressa sig själv så mycket att man till slut tuppar av. Och stackarn som föll ihop precis innan mållinjen!




Bortsett från det en mycket bra dag som spenderats tillsammans med lilla familjen och systrarna, som Emil tycker är så roligt! Tack tjejer för att ni är så bäst!


Bajs

Nu har jag en bajsande bebis bredvid mig. Han tar i så man är rädd han ska spricka :P Utan katrinplommonpuré blir det trögt. Han ska alltid stå på andra sidan soffbordet när han bajsar och sen går han krystandes längs bortet fram till mig och väntar där snällt tills jag tror han är färdig :)

Idag hade jag hoppats på att träffa Moa, men tyvärr har hennes lilla kille blivit sjuk. Jag har dessutom blivit förkyld, så det hade ändå inte varit nån bra idé.

Idag händer inte så mycket. Blir hemma och kurerar mig. Eventuellt kommer Jossan och Emelie hit ikväll. Imorn springer Peter halvmaran, håller tummarna att det kommer gå bra! Det är drygt 2 mil. Jag som inte ens orkar springa 3 km...

Nya byxor

Hej!

Tyvärr har jag blivit lite förkyld så nån träning blev det inte. Istället blev det bankbesök och Coop. Efter Coop-besöket blev Emil väldigt trött och somnade i min famn på väg upp till lägenheten från bilen. Det brukar han ALDRIG göra. Mysigt :)


Efter att han vaknat blev han lite ledsen. Då fick han sitta hos Peter i soffan och suga på ett äpple. Det var toppen! :) Han älskar äpple.


Efter bankbesöket blev det en tur till Sickla i min jakt på härliga tjocktröjor. Jag hittade ingen spännande, men köpte ett par snygga byxor för 199 kr! :) Som en blandning mellan jeans och chinos. Mjuka, perfekt när man bebis och sitter/kryper på golvet flera gånger per dag! Då är det inte alltid så praktiskt med jeans då.




Min rumpa har ju verkligen krymp, FÖRSVUNNIT, efter att Emil kom. Annars har det alltid varit en kroppsdel som jag varit nöjd med, men nu sitter alla byxor slappt :( Men dessa byxor håller om rumpan bra ;)

Nordens första barnhospice

God morgon! Idag är det en sån där fin morgon igen som gör det lättare att kliva upp med lilleman. Han är på gott humör och leker på golvet och pratar för sig själv lite då och då :)

Idag är det öppet hus på Nordens första barnhospice i Nacka. En otroligt fin insats. Jag har jobbat på neuropediatriken (barn som har fel på hjärnan eller ryggmärgen) och de är ofta svårt handikappade och det är inte ovanligt att de dör, så jag har sett de här barnen och ett eget hospice för dessa barn kommer bli så bra! Dessutom tror jag personalen som jobbar där kommer passa väldigt bra.

För er yngre läsare som inte vad vad ett hospice är, så är det där man hamnar när man är så pass svårt sjuk att man inte kommer bli frisk. När familjen behöver avlastning eller när barnet är så pass dåligt att det måste ligga på sjukhus för att det är på väg att dö, då hamnar de på hospice.

Idag är det mycket som ska hinnas med: träna, plugga, handla mat, rådgivning på banken och kl. 17.30 ska Peter börja jobba. Skulle gärna gå på öppet hus på barnhospice också, men det är mycket som ska hinnas med innan kl. 17..!

Filten klar :)

Äntligen är jag klar med filten. Tyvärr behöver jag göra en till som han kan ha i vagnen. Jag har redan köpt och klippt tyget. Det blir brun/beige (matchar vagnen). Blir nog toppen, men nu måste jag ta en filtpaus och plugga lite istället.

Baksidan på filten skulle också ha varit i lapp-format, men istället klippte jag en brun filt som vi hade här hemma och hade som baksida istället. Det blev bra faktiskt.


iPhone 4 is here!

Igår kom äntligen min iPhone efter drygt fyra veckors väntan. Tyvärr började den inte fungera förns idag för det var nåt vajsen med SIM-kortet. Än så länge är jag supernöjd och håller på att gå igenom alla coola appar man kan ha :)



Ikväll är jag barnfri några timmar. Peter och Emil har åkt iväg till Emils farmor. Skönt att kunna göra lite vad man vill. Ikväll ska jag passa på att sy klart Emil filt. Det är lite svårt att hitta tid annars och jag vågar inte sy när Emil sover för jag är rädd att han ska vakna. Han är ju så lättväckt!


Emil var trött härom morgonen och satt tillbakalutad och tittade på tv :) Det händer inte ofta!

Väntar på att budgivningen på radhuset ska komma igång, det är lite segt... Brukar gå snabbare. HÅLLER VERKLIGEN TUMMARNA!

Emil kör vagn

Efter ett besök på gymmet och minisats för Emil, mötte vi upp mina systrar. Gick en sväng till Gina Tricot där Jossan köpte en snygg tröja. På vägen tillbaka till bilen fick Emil styra vagnen. Det var han väldigt nöjd med! :)



Var på en andra visning på radhuset idag. Mäklaren och säljaren hade ett specialmöte för de som var intresserade och gick igenom lite skavanker och så. Inga större grejer. Det var rätt många där så jag har inte jättehöga förhoppningar, men man vet aldrig! :)

Big fan of....

... snygga tjocktröjor! Skulle gärna fylla på min garderb med snygga och sköna tjocktröjor inför hösten. Gärna långa tröjor så att man bara kan ha leggings/strumpbyxor under och ett par snygga boots. Här kommer lite snygga tröjor från Gina Tricot.

   


Äntligen :)

Nu har Halebop fått iväg min efterlängtade Iphone. Jag vet att jag tjatar, men ni vet hur det är när man väntar på nåt och så får man vänta så länge. Drygt fyra veckor har jag väntat nu.

Idag var jag en sväng på jobbet för att lägga schema. Emil gjorde succé :) Det känns rätt ok att börja jobba, men jag trivs bra hemma. Skulle kunna tänka mig jobba 50 % och vara hemma 50 %. Det vore verkligen perfekt!

Ikväll blir det nog tidig sänggång. Det har varit kämpigt den senaste tiden. Imorn omvisning på radhuset jag vill ha! :)

Jag är kääär!

... i radhuset jag tittade på idag! Det var egentligen inget jättespeciellt med det, men det var charmigt på nåt sätt. Köket behöver fixas och den lilla toan behöver fixas, så den var inte toppfräsch, men jag föll för det ändå. Vill ha! Men som vanligt kommer det nog bli för dyrt. Men nån gång är det ju vår tur att vinna, inte sant?

Ikväll sover mina systrar över, trots att det är skoldag imorn. Båda har sovmorgon och det är jättemysigt att ha dem här. Peter jobbar ju i natt igen... :(


Söndagmorgon kl. 5.40

Japp, visst blev det en tidig morgon idag :) Men vet ni vad? Emil skrek inte EN ENDA GÅNG i natt! Jag kan inte komma ihåg när det hände senast! Det var minst 3-4 veckor sen det hände. Han väckte mig viiserligen en gång i timmen hela natten, men somnade snabbt om efter lite vysschande. Grymt bra! Det måste bli en bra dag idag :)

Sandra ♥ Peter = 2 år

Igår firade jag och Peter 2 år. Tyvärr jobbade han dygn då så det blev inte så mycket fira av och ikväll var det är kräftskiva och imorn jobbar han dygn igen. Men vi ska försöka få hit nån barnvakt och unna oss en härlig middag på nån god restaurang snart. Kanske libanesiskt :)

Vi har hunnit med mycket på två år. Varit i Egypten, flyttat ihop, varit gravid 9 månader, fått barn, köper snart gemensamt boende... listan kan göras lång. Det som saknas är en liten ring på fingret ;) En förlovningsring. Gifta oss kan vi göra om några år :P (Men killar är ofta lite skraja för sånt, som ni vet, så jag får nog vänta ett tag)


Nästa vecka smäller det! :)

Nästa vecka är det säsongspreimär för några av mina favoritprogram, nämligen Idol, Halv 8 hos mig och ... ehh nu kommer jag inte på vilken den tredje var..! Hjärnis! Hmm... tänk tänk. JO! Biggerst Loser Sverige, ska bli skoj att följa. Jag blir alltid så inspirerad och framför allt IMPONERAD av dessa männsikor som satsar allt och verkligen ger järnet för att förändra sin livstil och sina kroppar. Häftigt! Jag skulle själv vilja åka på ett två-månaders läger och bara träna stenhårt. Inte för att gå ner i vikt, utan för att bygga upp en massa muckler och gå UPP i vikt.

Idol 2010







Dessutom tror jag att min efterlängtade Iphone kommer nästa vecka ;)

Kräftis nr 2

Efter att kära syster Jossan hade åkt kom Peter hem. Då passade jag på att åka till gymmet och styrketräna lite. Satsar på MINST tre dagar i veckan och än så länge har det gått bra :) Jag och Peter körde ett BOXpass i förrgår och jag är lite sliten efter det idag. Skönt! :) Den typ av träning passar mig utmärkt och det var roligt att få träna ihop med Peter. Emil lekte med de andra ungarna på minisats. Han tycker det är jättespännande :)

Ikväll var det dax för årets "riktiga" kräftskiva med vänner. Det var väldigt trevligt och lite trist när jag ensam åkte hem för att avlösa Emils farmor som var så snäll och passade honom ikväll. Han hade skött sig exemplariskt (men tyvärr somnat TVÅ timmar tidigare än normalt, så jag förväntar mig en TIDIG morgon imorn...)




Imorn är det visning på ett radhus. Inga större förhoppningar då det förmodligen kommer bli för dyrt, men det är värt att titta på iaf! Hoppas ni får en skön söndag.


Peter ♥ Emil

Natten var inte så skoj. Jag förundras ofta över hur länge han orkar skrika. Skulle gissa på att jag själv skulle orka10 min kanske. Emil höll på i 1 timme och 45 min i natt och gallskrek kanske 45 min av dessa. Han var tyst när han ammade, men så fort han inte fick amma mer (gjorde ont) så blev han jätteledsen. Jag tror jag måste sluta amma helt för att få slut på det här problemet.

Nämnde ju härom dagen om fotot taget på Peter, nu ska ni få jämföra :)


Så här ser det ut hemma hos oss :) Emil gillar att attackera ansiktet på folk.



Shopping... typ

Efter att ha skrivit tentan åkte jag till Hökarängen och åt god lunch tillsammans med Sandra som hade passat Emil. Han var på mammigt humör, vilket var lite mysigt :)

Efter det blev det en tur till Sickla. Jag köpte jättefint tyg till Emils nya höstfilt som jag ska sy. Gick även in på Gina Tricot och provade massa ursnygga kläder som så gärna ville ha. Men när jag väl skulle gå till kassan tog jag det mogna (?) beslutet att låta bli mitt köp och spara mina små slantar. Har jag pengar kvar innan nästan lön så ska jag unna mig kläderna :) Nu vet jag iaf vad jag vill ha!

Ikväll har jag besök av bästa Jossan. Jag är så glad att jag har henne och Emelie som kommer och hjälper mig med Emil alla de gånger jag är själv när Peter jobbar dygn. Tack älskade systrar!!!


Första gången de provade tandtråd, sommaren 2009.

Tenta skriven - check!

Då har jag skrivit klart min hemtenta. Trodde det skulle ta 6 timmar, men det tog bara 3,5! Toppen. Frågorna var rätt lätta och jag hade förberett mig rätt så bra.

Vilket otroligt tråkigt väder det är idag. Grått, kallt och blåsigt. Peter gick på ett dygnspass imorse. Snälla kompis Sandra hämtade Emil här vid 9 idag och jag ska strax åka och hämta honom hemma hos henne. Känner INTE får att gå ut idag :P Hade underlättat med bil, men den är ju upptagen :P

Emil behöver en lite tjockare filt. Ska eventuellt åka till Sickla och köpa lite fint tyg som jag kan pussla/pyssla ihop :) Ikväll hoppas jag att syster Jossan kommer hit och gör mig sällskap.


Dessa kläder hade Peter när han var i samma ålder :) Vi har en bild på Peter sittandes i gräset och har nu tagit en liknande bild på Emil. Ska göra en förstoring och ställa fotona bredvid varandra. Sådan far, sådan son!

Katching!

Hurra för mobilpengar.se! Jag skickade in min gamla telefon till dem och idag (bara några dagar senare) fick jag ett sms där det står att de värderat min mobil till 1250 kr. Inte helt fel! Annars hade den bara legat hemma i byrålådan förmodligen...

Passar perfekt till min begäran om lite nya kläder ;)

Har just tagit en liten paus i allt plugg... Man blir så seg i huvudet! Passar på att fixa några småärenden som tråkiga telefonsamtal till Försäkringskassan och sånt :P

Ny höstgarderob

Jag vill jag vill jag vill så gääärna ha en ny höstgarderob. Tycker jag haft samma kläder år in och år ut. Vill dessutom ändra min stil lite. Tycker det är väldigt snyggt med en klänning/tunika som går ovanför knäna, en snygg och mysig tröja/kofta att ha över, snygga strumpbyxor/tights/leggings och ett par riktigt snygga stövlar. Utanpå en snygg kappa. Åhh... :) Men denna månad är ingen bra månad; csn, linser, nytt däck, Peter fyller år, kräftskivor osv... Behöver dessutom gå till optikern för årlig koll och till tandläkaren :P

Men kanske nästa månad! Då måste jag nästan unna mig NÅNTING iaf :) Dessutom skulle jag vilja gå upp 5-8 under hösten så att kläderna sitter lite bättre.

Idag har jag endast plugg och träning på tapeten. Ska bli så skönt när tentan är gjord imorn och jag bara har min magisteruppsats att tänka på. Ikväll ska jag och Peter gå på ett BOXpass tillsammans. Det ska bli skoj!

Hoppas ni har en skön solig dag.

Pendeltåg... suck!

Jag har alltid sagt att jag inte ska bo längs pendeltåget. Idag fick jag en påminnelse på varför. När jag ska till skolan åker jag till Årstaberg. Där var det elfel och stopp. Orkar inte förklara alla turer fram och tillbaka, men hur som helst så kom jag aldrig till skolan efter att ha väntat och åkt lite fram och tillbaka en timme. Åkte bil till skolan till eftermiddagsföreläsningen istället. Tyvärr var den föreläsningen i princip värdelös, så ingen turdag idag!

Mysigare var det hemma. Just nu sitter jag och tittar på Fångarna på fortet medan Peter lägger Emil.

På fredag hoppas jag att Halebop skickar min efterlängtade iPhone till mig :)

Älsklingen 8 månader

God morgon! Visst är det skönt när solen lyser när man kliver upp? :) Killarna sover och jag ska strax iväg till skolan. Andra och sista dagen idag, ledig imorn och tenta på fredag.

Idag blir min lilla kille hela 8 månader! Det blir bara roligare och roligare ju äldre han blir :)

Emil 5 dagar gammal :)




Emil 2 veckor gammal



Emil 8 månader gammal :)




Ha en riktigt skön dag!

RSS 2.0