Midsommarafton

Då är det tredje midsommarafton i rad som jag missar med gänget. Peter och hans vänner har en midsommartradition, de åker alltid ut till skärgården till en av hans kompisars landställe och grillar, nubbar, sjunger, äter, dricker, dansar, leker, badar, bastar, tältar och sånt skoj ni vet... I år jobbar jag natt hela midsommarhelgen. Emil campar tillsammans med hans farmor. Förra året ammade jag Emil så vi två åkte till mina systrars landställe och tog det lugnt. Året innan dess var jag nygravid och kräktes som en hund. Jag lyckades ta mig ut till ön, men fick tyvärr åka hem i min ensamhet medan de andra hade skoj.

Ja, det är ju lite trist, men jag gråter inga stora tårar för det. Innan jobbet ikväll ska jag träffa en två tjejkompisar och ha en trevlig middag. Tyvärr inget vin för min del eftersom jag ska vara körbar några timmar senare.

Det är ju rätt skönt att vara ensam hemma, bara man sysselsätter sig hela tiden, men det är ju inte större problem :)

Trevlig midsommar allihopa!



Bilder från förra midsommar:




Och här är bilder från campingen förra sommaren:

Nam nam pappas hår..!


Det var så skönt att gunga att han somnade... :)

Lite av varje

Då var det återigen dax för min far att bege sig till frugan i Siamlandet. Jag och Emil vinkade av honom på Arlanda i lördags och passade även på att titta på alla fina flygplan. Emil är TOKIG i flygplan. Han skulle visa oss varenda plan han såg :)


När vi åt lunch fick va ett bord precis vid fönstret så att Emil kunde kika ut på alla fina planen. Först pekade han på dem, sen vinkade han.


Flygplanrn flyger högt upp i luften!

Vi får säga hej till morfar igen i slutet av augusti.

I helgen som var hade kompisen Elvira 2-årskalas och vi var där och busade. Emil blev nog mest glad över Elviras fina rosa dockvagn som han vägrade släppa ifrån när han väl fått tag på den. Sorry Elvira!



Ikväll har mina systrar varit här på trevlig och god taco-middag. Tobnåringar som de är har de inte alltid tid att komma hit och äta middag med mig, men ikväll var de lediga båda två :)
Peter är på Foo Fighter konsert på Stadion, vilken tur att det blev så fint kvällsväder! Själv ligger jag i sängen med datorn och funderar på att börja på en ny bok. Har ju inte hunnit läsa bok på över ett år pga allt plugg. Nu är det vila som gäller! (förutom när jag jobbar).

Fullt ös

Jag hinner visst inte vara så aktiv på bloggen som jag hade hoppats på.

Det har ju hänt en del saker sen senast. Om man börjar med det roliga så gick jag mitt sista inskolningspass på ambulansen igår så nu är jag fit for fight! Eller? Det får bära eller brista helt enkelt. Det är inget lätt jobb att vara ny på, men alla är vi nya en gång.

Tyvärr avbröts dagen igår av ett hemskt migränanfall som var värre än de flesta jag haft tidigare. Kändes som att någon tryckte in en kniv i tinningen på mig. Ingen ställning var bekväm, samtidigt som minsta lilla rörelse i sängen vred om kniven och dessutom gjorde mig väldigt illamående. Uscha!

Jag har nu fått min diagnos till alla knäppa symtom jag haft. GRAVES SJUKDOM heter den, "giftstruma" kallas den också. Det är en ämnesomsättningssjukdom som gör att min kropp  går på högvarv, men nu har jag börjat med mediciner så om några månader borde jag vara normal igen, även om behandlingen ska pågå i ca 1,5 år.

Midsommar blir ovanligt ospännande. Jag ska jobba natt hela helgen och ta hand om alla fullisar och druggosar. Kuuul... Peter ska ut till skärgården och Emil har vara på landet hos sin farmor och andra släktingar.

Spännande kväll!

Ikväll är en kväll jag längtat rätt länge till. Vi har ju köpt radhus som håller på att byggas och inflyttning beräknas ske januari 2012. Det är ju lite läskigt att köpa ett hus man inte sett. Det kan ju se ut på ett sätt på en ritning och ett helt annat sätt i verkligheten. De har nu byggt färdigt det första huset som även kommer vara ett visningshus för oss köpare (alla hus är sålda) och det är visning ikväll. SUPERSPÄNNANDE!!! :)

Hoppas det är så fint som jag tror att det är :)

P o P REA! :)

Idag börjar Polarn o Pyrets sommarrea. Självklart var jag där vid öppning (galen i PoP som jag är) och shoppade loss för alldeles för mycket pengar, men det var det klart värt! Måste ju passa på när det är halva priset på mycket av kläderna. Samtidigt gäller det att ha lite is i magen för i slutet av rean sänker de ju priserna ytterligare.

PoP kläderna (dock inte för bebbarna) är rätt så könsbundna, alltså inte så könsneutrala. Antingen passar det på killar eller på tjejer. Killkläderna är oftast gröna eller blåa. Jag köpte fyra tröjor och fyra par byxor. Det bästa med att de ha liknande färger på mycket är att allt passar med allt.




Några exempal på hur man kan matcha:



Även Peter gillade kläderna starkt :)

Jobbångest

Gårdagens 12-timmarspass på jobbet gick rätt fort ändå. Med rätt mental inställning och lagom mycket at göra går det rätt bra. Men så SVÅRT det är att jobba på ambulansen, i alla fall när man är ny. Det är så enormt många olika situationer man ska klara av att hantera. Börjar jobba själv redan nästa helg då jag går natt hela midsommarhelgen...

Ikväll blir det Canasta med våra kära spelkompisar Sandra och Simon. Vi lyckades inte få någon barnvakt så Emil får följa med och så sover vi över allihopa. Det kommer bli en tung morgon imorn :P

Emil sover och sedan bär det av till en park på Söder för bus med Moa och hennes två söta killar Milton och Charlie.



Innan jag går och lägger mig på kvällarna måste jag alltid sticka in huvudet i Emils rum. Ibland ser han ut såhär :)

Examen :)

Då äntligen efter 2 års slit och släng har jag och Peter äntligen tagit examen! Vi är numera stolta ambulanssjuksköterskor båda två. Examensdagen var lång, men trevlig. Det började med fotografering och därefter samling och tal av lärare. Efter det lyxig examenslunch innan det bar av med buss till Stadshuset och Blå Hallen. Bilder från Blå hallen kommer en annan dag, jag har inte fått bilderna än från fotografen ;)

Kan däremot bjuda på en bild tagen med mobilen utanför skolan. Alla program hade olika färger på banden.


Alla lediga dagar spenderas utomhus och helst på stranden. Vi har hittat en perfekt strand för barn. En jättegräsyta och sola eller springa på och två stora bryggor, varav en för barn och en för de större barnen. Långgrunt för småttingarna och man behöver inte vara orolig för att de små ska bli småsprungna av vilda tioåringar (eller galna tonåringar).
"Småbarnsstranden"




Strandlek med pappa och moster



Emil tyckte att de vilt främmande människornas solstol såg intressant ut och klev ogenerat upp och satte sig och började prata med mannen bredvid :)



En glad och nöjd Emil på vägen hem



Det blir sängen tidigt ikväll (om jag lyckas) för att orka med morgondagens pass mellan 7:30-19:30. Trist, men sant.

Sköna jobbdagen

Jag hade bävat en del inför dagens jobbpass. Dels så ligger jag efter rätt mycket i sömn efter att ha jobbat nätter och svängt fram och tillbaka i dygnsrytmen och dels så fick jag inte sova så mycket i natt. Dock gick passet 7:30-19:30 helt ok. Det var rätt lugnt och nästan bara roliga patienter. Det är så jag vill ha det i sommar!

Vi hann till och med spela lite minigolf på Söder :)

Hej igen!

Nu är skolan alldeles strax klar. Alla inlämningsuppgifter och tentor är klara. Tänk att jag slitit med det här i två år! Ojoj så skönt att det är över. Känslan av att komma hem efter jobbet och inte känna nån stress över att jag måste plugga är obeskrivlig. Jag kan göra VAD JAG VILL!!! :) På torsdag den 9 juni tar jag examen och är dåmera ambulanssjuksköterska :)

Så jag tänkte försöka återuppta bloggandet igen så får vi se hur mycket jag hinner skriva :)


Emil tillsammans med moster Josefin

RSS 2.0