Tjejkväll + Emil

Igår var mina systrar och mamma här på middag. Det är inte så ofta vi ses alla fyra, så det var riktigt trevligt. Mamma lagade god thaimat och Emil var äverlycklig över att ha båda mostrarna här. Bus och lek hela kvällen och sen somnade han som en stock :)

 


Idag ska jag njuta av en ledig dag. Emil är lämnad på förskolan och jag väntar på att Peter ska vakna efter att ha jobbat natt. Ska prova ett nytt pass på gymmet idag; Core CXWORX, som är träning för mage, rygg och rumpa :)

Äntligen en liten dröm uppfylld

Jag har länge velat ha en egen kamera som kan ta bra bilder. På grund vad de kostar så har vi inte riktigt kunnat lägga pengar på det. Men efter att jag blev kameralös så växte begäret och vi bestämde oss för att ta oss råd med en ordentlig systemkamera. Igår åkte jag iväg till Elgiganten och köpte och Canon eos 550D. Mycket nöjd! :) Nu gäller det bara att lära sig hantera den för att kunna ta de bästa bilderna.

Testfoton :)
T



Från kräftskiva till bebis till barnkläder

Denna vecka har jag nog jobbat min första måndag - fredagvecka. Ingen höjdare tycker jag. Jag gillar att jobba skift (inte nätter dock) och älskar att vara ledig nån vardag här och där. Det positiva med kontorstider är att man får en bra dygnsrytm. Lägger sig och kliver upp samma tider. Det mår man bra av.

I fredags hade vi kräftskiva hemma hos oss. Ganska liten, alldeles lagom mycket folk. Vi var nog 12 totalt. Det åts, sjöngs, skålades och snackades. Helt perfekt! Jag var alldeles lagom på pickalurven. Emil sov hemma hos sin morfar. Sovmorgon :)


På lördagen var Peter på svensexa, han var lagom i skick om man säger... Själv åkte jag och hälsade på min vän Maria och hennes två kottar. En som är 20 mån (som Emil) och en som är 3 månader. Vilken änglabebis! Sover hela nätterna och är nöjd på dagarna.


Idag utnyttjade jag mina rabatter på Polarn och köpte en skaljacka som Emil kan ha utanpå sin vindfleece när det blir lite kallare. Hade svårt att välja färg. Vill gärna ha något könsneutralt så lillesyster/lillebror också kan använda det. Så det blev en röd. Fleecen under kan man ju ha i olika färger. Dock i största laget, det är svårt att välja rätt storlek för man vill ju gärna att han ska kunna använda den nästa år också, utan att den är ALLDELES för stor nu.



Dagen avslutades med en fika med Moa på Söder. Det är alltid skönt att få komma ut barnfri och prata strunt ostört :)


Föräldralyx

Igår lämnade jag Emil på normalt vis för första gången. Vi kom dit, hängde av honom kläderna och sen sa jag hej då. Det var stora tårar som rann nerför hans kinder, men jag tror han slutade gråta ganska snabbt.

Därefter gick jag hem och kröp ner i sängen igen hos Peter. Vi var båda lediga. Så skönt att få ligga och dra sig tillsammans utan att nån var tvungen att se efter Emil. Vi bestämde oss för att ta en match i badminton (jag visste att jag skulle förlora) för första gången på kanske ett år. Oj så skoj det var! Idag har jag träningsvärk :)

Efter det gick vi till ett nyöppnat lax-ställe Annas lax och åt god lunch i lugn och ro. God varmrökt röd currylax med romsås och potatissallad. Mycket gott!


Därefter mötte vi upp min syster Emelie och gick till förskolan för att hämta Emil. Han blev väldigt glad av att se oss alla tre. Eftersom det var så fint väder gick vi förbi en lekpark. Det mest spännande var så klart vattnet...


Efter en god thaiinspirerad middag var det dax för mig att bege mig ut i Stockholmsnatten för att träffa några kompisar från jobbet. I baren beställde jag "något med kokos" och fick en fantastiskt god drink som jag svep nästan direkt. Det jag såg att han blandade i var Baileys, Malibu, grädde och mjölk. Sen hade han nog något spritsort i också. Vodka vanilj kanske? GOTT var det i alla fall!


En mycket duktig, numera förskolekille, låg utslagen i sin säng när jag kom hem :)



WOW vilken dag. Detta är vad jag kallar föräldralyx!

Annorlunda dag

Det känns lite märkligt att vara ensam hemma en vardag. Peter åkte till jobbet imorse (1,5 timme för tidigt, klant!) och jag gick med Emil till förskolan imorse. 1,5 timme var jag med honom, sen var det dax att gå. Det var stora tårar som rann ner för hans kinder, men de har inte ringt så det gick nog bra :)

Jag har hunnit med att vara på gymmet. Första gången på flera månader. Det kändes bra! Jag har ju inte fått träna på hela sommaren på grund av min giftstruma, men nu mår jag så pass bra så det blev ett gympass. Hoppas på att hålla igång ordentligt nu! Det finns ju massor med tid när Emil går på fsk.

Passar på att göra lite reklam för mitt gym

Nytt försök

... både med bilder från Skansen och med förskolan.

Det har varit stora tårar när Peter har gått ifrån förskolan en stund om dagen. Att sova där går fortfarande inte. Tre dagar kvar denna vecka, jag är stressad! Nästa vecka jobbar vi båda två och då ska Emil klara av att vara där själv. PANIK! Usch jag får så dåligt samvete. Jag har blivit så blödig.

Men nu till något trevligare :)









Goshörna med orm och stor spindel... eeuuwww!


Modiga Jossan vågade klappa spindeln


En mycket trött Emil somnade i vagnen på vägen hem. Nöjd efter en händelserik dag!

Under tiden vi väntar...

... på att det ska gå att ladda upp fler bilder så kan jag berätta hur det gått med inskolningen på förskolan. Killarna har varit där tre dagar och i fredags var första heldagen, dvs 9-15. Peter skulle även gå iväg för första gången och var borta i 20 min och Emil hade varit ledsen nästan hela tiden :( När de andra barnen skulle sova middag ville Emil inte sova. SURPRISE! Det var dessutom 1 timme tidigare än när han normalt sover middag hemma. Det slutade med att de fick gå hem och sova :P

Enligt förskolans inskolningsmodell är det bara två tänka dagar kvar på inskolningen. Jag är MYCKET skeptisk. Men Peter är ledig mån-ons och jag är ledig tor-fre så vi har hela veckan på oss. Jag har så svårt att se hur det ska gå, men alla andra barn har ju klarat det så det ska nog gå för oss också! :)


Skansen

Herregud så bra jag bor. Sommaren i Hammarby sjöstad är fantastisk. Igår var jag, Emil, systrarna och svärmor till Skansen. Vi gick ner till vattnet och tog båten direkt till Djurgården. Väldigt fin (nästan sightseeing) tur och gratis för barn. Emil var lyrisk över båtturen :)


Det fanns många fina båtar att titta på. Även Gröna Lund :)


Precis åkt under Henriksdalsbron


Vi råkade springa in i dessa glada sjungande FEI:are. Emil var så klart framme och dansade och klappade händerna

Nähä nu blev det nåt tokigt. Kan inte ladda upp fler bilder. Provar igen...

Vuxenlunch

Igår träffade jag min vän Åsa på ett café i stan för god lunch och chai. Jag och Åsa lärde känna varandra i Australien när vi var där och pluggade år 2006. Tänk att fem år går så fort. Det är nästan så att jag glömt att jag nånsin varit i Australien, trots att jag varit där tre (!) gånger. Hursomhelst så var det första gången på läänge som vi träffades utan barn. Åsa har en själv en son på 14 månader. Det är så skönt att kunna sitta och prata ostört :)

Igår var killarna iväg till första dagen på förskolan. Det har blivit två rätt korta dagar, men imorn är tanken att de ska vara där 9-15, dvs att Emil både ska äta lunch och sova middag där. Peter ska även försöka gå iväg en stund. Jag är skeptisk till både att lämna honom en stund och till att sova där, men jag håller tummarna! :)


Redo för första inskolningsdagen!


Jag håller att på att säkerhetskopiera alla mina bilder till ett externt minne. Jag skulle börja gråta och aldrig sluta om datorn kraschade och alla mina bilder försvann. Speciellt alla bebisbilder! Uscha. Eller om det börjar brinna här hemma. Tanken är att uppdatera den med bilder en gång i månaden och bevara den hemma hos nån annan. Det tar lite tid, men är klart värt det!

RSS 2.0